آیت الله یزدی: یک ریال حقوق از قوه قضائیه نگرفتم
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: با آنکه در قانون اساسی در مورد بیان دارایی رئیس قوه قضائیه موردی نبود، بنده در پذیرش مسئولیت داراییام را گفتم بنده یک ریال حقوق از قوه قضائیه نگرفتم و فقط رهبری بودجهای را برای کمک به قضات در نظر میگرفتند.
آیتالله محمد یزدی در همایش گرامیداشت دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که مدرسه علوی در قم برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) فرصتهای ارزشمندی را در اختیار طلاب و حوزههای علمیه قرار داد.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: طلبگی دارای شرایط ویژهای است در سایه انقلاب همه امکانات برای طلبگی و درس فراهمشده و حوزه باید از این شرایط به بهترین نحو استفاده کند و طلاب نیز قدر جوانی و وقت و اساتید و امکانات فعلی را بدانند.
اهم اظهارات رئیس جامعه مدرسین در ادامه به نقل از خبرگزاری ها بخوانید:
*انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) فرصتهای ارزشمندی را در اختیار طلاب و حوزههای علمیه قرار داد و طلبه باید با مردم با زبانی گویا صحبت کند و در نوشتن نیز اینگونه باشد، چراکه تربیت در گفتن و نوشتن دو نکته مهم در طلبگی بهخصوص در دوران جوانی است.
*استفاده طلاب از واژههای سنگین و غیرقابل فهم در مواجهه با مردم صحیح نیست و باید بهگونهای سخن بگوید که با آنان در منبرها ارتباط خوبی ایجاد کند و پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
*امام خمینی (ره) توجه ویژهای به شرایط طلبگی و حضور طلبه در میان مردم داشتند و حتی بعد از درس فرصتی را برای پاسخگویی به سؤالات طلاب اختصاص میدادند و او را در جهت رسالت خطیرش راهنمایی میفرمودند.
*ایشان توصیههای خوبی به طلاب داشتند و آنها را در تربیت نوشتن و پاسخگویی به شبهات و امربهمعروف و نهی از منکر توصیه میفرمودند و نسبت به انجام بحثهای سیاسی نیز تأکید داشتند.
*ما در آن دوران بحثهای سیاسی بر طبق سفارش امام (ره)داشتیم و مباحثاتی انجام میدادیم و در این جلسات مسائل مهمی را مطرح میکردیم، بنده در دوران جوانی اگر به شبهه یا سؤالی برخورد میکردم، نزد استادم امام(ره) میرفتم و از رهنمونهای ایشان بهرهمند میشدم.
*من در دوران جوانی در یکی از شهرها منبر میرفتم در آن زمان یکی از بازاریان ثروتمند بیان کرد، حاضر است نیمی از ثروت خود را بدهد تا در منبر باقی بمانم، چراکه در این شهر فرد روحانی که بر منبر برود کم است و مردم به فردی روحانی نیاز دارند.
*بنده ولی بهواسطه علاقهای که به طلبگی داشتم درس و بحث را انتخاب کردم، این فرد حتی تهدید کرد که اگر نپذیرم در آخرت باید پاسخگو باشم از این باب گفتم، باید از آیتالله خمینی (ره) استادم کسب تکلیف کنم و به همین دلیل به ایشان مراجعه کردم.
*طبق بیانات امام(ره) طلبه باید در میان مردم باشد بهویژه طلاب جوان اهلقلم و بیان، باید این ویژگی را داشته باشد، طبق گفته امام(ره) طلبه باید به درد مردم بخورد.
*خوشبختانه امروز فضای خوبی برای رشد علمی و قلم و بیان در حوزهها وجود دارد از این امکانات بهره بگیرید و وقت را غنیمت بشمارید. امام (ره) و رهبری در رشد و تربیت طلاب اثرگذار بودهاند و انسانهای بزرگی در دامان این عزیزان پرورش یافتهاند در این راستا امروز رهبری را بسیاری از علمای اسلام بهعنوان مرجع میشناسند.
*بعد از پیروزی انقلاب بنده یک دوره برای مجلس انتخاب شدم و رفتوآمدها با رئیسجمهور وقت، آیتالله خامنهای داشتم. ارتباط من با رهبری از همانجا آغاز شد. در آن دوران امام خمینی(ره) از آیتالله خامنهای بهعنوان رئیسجمهور خواستند تمرکز بر شورای مجریه و نظارت را بازنگری کنند که بر این اساس جلساتی برگزار میشد و بنده بهحکم امام دعوتشده بودم که علاوه بر خبرگان رهبری در جلسات حضور داشته باشم دراینباره موفق شدیم، آئیننامه داخلی را بنویسیم.
*در طول این جلسات نیز آیتالله خامنهای از بنده خواستند برای برگزاری جلسات طلبگی افرادی را معرفی کنم بنده از شورای نگهبان و فقهای شورای نگهبان افرادی را معرفی کردم و جلساتی فقهی را برگزار میکردیم.
*این جلسات از زمان حیات امام(ره) آغاز شد و در این جلسات میدیدم که آیتالله خامنهای فردی مسلط و آگاه به مباحث است بنده از تفکرات ایشان در مباحث استقبال میکردم و با توجه به خروجی این جلسات بود که پیرامون مرجعیت ایشان نظر دادم. بنده در آن زمان معتقد بودم ایشان حق مرجعیت دارند، بنده هیچگاه آخرت خود را برای دنیای دیگران نفروختم و بر مرجعیت ایشان طبق شناخت خود سخن گفتم.
*بنده مسئولیتهایی را در طول طلبگی و زندگی عهدهدار بودم اما هیچگاه در هیچ مسئولیتی نجومی حقوق دریافت نکردم. با توجه به حضور و سوابق خود در شورای نگهبان و قوه قضائیه در آن دوران نیز به یاد ندارم که فردی حقوقی نجومی دریافت میکرد.
*در مسئله پذیرش مسئولیت در قوه قضائیه، بعد از رحلت امام(ره) آیتالله خامنهای از بنده دعوت به عمل آورد تا افراد مناسب را برای ریاست قوه قضائیه معرفی نمایم، سپس وقتی لیست را ارائه دادم فرمودند خودتان به این موضوع فکر کنید و ریاست را عهدهدار شوید بر این اساس بنده رئیس قوه قضائیه شدم.
*با آنکه در قانون اساسی در مورد بیان دارایی رئیس قوه قضائیه موردی نبود، بنده در پذیرش مسئولیت داراییام را گفتم بنده یک ریال حقوق از قوه قضائیه نگرفتم و فقط رهبری بودجهای را برای کمک به قضات در نظر میگرفتند، نظر فقهی خودم این بود که برای انجام واجبات نباید حقوق بگیرند اصلاً در دوران ما و قضات هیچ حقوق نجومی وجود نداشت. در دوران ما در قوه قضائیه طلبه را از حوزه جذب میکردم و بر این باور بودم اینها مبانی اسلامی را میشناسند.
*از سوی جامعه مدرسین برخی از انتقادها را به دولت منتقل میکنیم و به رسالت خود تحقق میبخشیم؛ اگر به رهبری گوشداده شود، بسیاری از معضلات حل میشود؛ رهبری نسبت به بسیاری از موضوعات ازجمله هجمههای فرهنگی و حقوقهای نجومی و فضای مجازی توصیههایی داشتند.
*البته همه دستگاهها وابسته به حکومت اسلامی است و طبق چارچوب شرع خدمت میکنند؛ اما ممکن است نارضایتیهایی وجود داشته باشد که باید معقولانه با آنها مقابله کنیم.
*شورای نگهبان مورد افتراءهای زیادی قرار میگیرد درحالیکه همواره به رسالت خود بر مبنای قانون عمل میکند. بنده در اوایل انقلاب مدتی در شورای نگهبان بودم و سپس ۱۰ سال در قوه قضائیه به خدمت پرداختم، باید گفت شورای نگهبان اسلامی بودن طرحها را توسط فقها تائید میکند و در دوران انتخابات صلاحیت افراد را شناسایی میکند و مدرک را به فرد ارائه میدهیم.
*در هر انتخاباتی از هر جناحی تائید صلاحیت شدهاند، یکی از اتهامات این است که شورای نگهبان مصلحتاندیشی میکند درحالیکه ما صلاحیت فرد را طبق قانون مشخص میکنیم، قانون به صراحت ویژگی افراد را مشخص میسازد حتی اجازه نمیدهیم، آقازادهای بهواسطه آقازادگی از فیلترها عبور کند.
*یکی از کارهای خوب شورای نگهبان، کسب اطلاعات مردمی و انعکاس آن است هر چند طبق قانون از دادگستری و اطلاعات، وضعیت اطلاعات کاندیداها را کسب میکنیم، اما واحد اطلاعات مردمی را نیز داریم که این اطلاعات مردمی را رهبری تائید کردهاند، هر کس کاندیدا میشود بر اساس اطلاعات مردمی نیز سنجش میشود.
*ما بر اساس قانون حرکت میکنیم و مصلحت را بر قانون اولویت نمیدهیم برخی افتراء میزنند که مصلحت را بر قانون ارجح میدانیم درحالیکه مقام معظم رهبری فرمود، اگر چیزی را مجلس تصویب و شورای نگهبان تائید و رئیسجمهوری امضاء کرد شرعی است.
*در آن مدت دستگاه را تقویت کردم و گاهی به هنگام سری به دستگاه قوه قضائیه میزدم و در سطح شهرستانها سرزده حضور مییافتم.
*حوزه علمیه قم در عالم تشیع بهواسطه حضور مراجع و طلاب ایرانی و خارجی درجه اول است، جامعه مدرسین نیز از ابتدا با رهبری و ولایت فقیه بوده و هست و اینها ظرفیتهای ارزشمندی برای نظام و انقلاب و تحقق حوزه انقلابی هستند.
نظر کاربران
هیچ نظری نیست.
ماهم باورمون میشه فوری
ذلیخاگفتن ویوسف شنیدن "شنیدن کی بود مانند دیدن! !!!!
باورکنیم؟
حتما با یارانه امرار معاش میکردی
عجب!!!!!!!
عجب. باور کردیم
حاج اقا خرج خانواده راازکجافراهم میکردن
آنوقت چطوری زندگی میکرده ?
خب دیگه!!!!
بقیه نظرا کو؟
همه این آقان میگویند یک ریال حقوق نگرفته ام واقعا برایم سوال است زندگی این آقایان و آقازاده ها ازکجا وچطور تامین می شود
سلام شما خوب شما راستگو اما آقای محترم زیر۵میلیون یعنی خط فقر
چطوری بدون حقوق زندگی میکردی یاد ما هم بده صواب داره