۶۷۳۵۳۰
۵۶ نظر
۵۰۱۰
۵۶ نظر
۵۰۱۰
پ

روحانی: خوشبختانه رشد اقتصادی مثبت بوده است

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ابتدای نشست خبری امروز خود با تبریک ایام دهه فجر به مردم، اظهار کرد: جوانان هم شنیدن صدایشان و هم اثرگذاری فکر و اراده‌شان در حاکمیت را می‌خواهند. آنها اکثریت جامعه هستند.

خبرگزاری ایسنا: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در ابتدای نشست خبری امروز خود با تبریک ایام دهه فجر به مردم، اظهار کرد: جوانان هم شنیدن صدایشان و هم اثرگذاری فکر و اراده‌شان در حاکمیت را می‌خواهند. آنها اکثریت جامعه هستند.
نشست خبری روحانی آغاز شد

این نشست خبری به صورت زنده از شبکه‌های یک، خبر، برون مرزی و رادیو سراسری ایران؛ همچنین برخی شبکه‌های تلویزیونی بین‌المللی و رسانه‌های اینترنتی و مجازی پخش می‌شود.
گزیده سخنان رئیس جمهور را در ادامه می خوانید:
ایام دهه فجر را به مردم که خود این انقلاب را به پیروزی رساندند تبریک می‌گویم. سلام همه ما به روح امام بزرگوار و امام عظمی‌الشان و همه شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و همچنین یاد و خاطره روزهای حماسه آفرین بهمن سال ۵۷.

ملت بزرگ ایران بعد از قرن‌ها که در نظام استبدادی پادشاهی در رنج بودند و ده‌ها سال کشور در اختیار قدرت‌های بیگانه بود، تصمیم گرفت حاکمیت ملی، عزت، استقلال، آزادی و پاک کردن کشور از انواع فسادها و بی‌عدالتی‌ها را محقق سازد.

انقلاب بزرگ به پیروزی رسید و امروز بعد از ۳۹ سال همچنان شاهد حضور مردم، مشارکت مردم، نشاط مردم، استقامت مردم در برابر انواع تهدیدها و موفقیت‌های فراوان در عرصه‌های داخلی و خارجی هستیم.
آرمان‌های انقلاب، آرمان‌هایی است که هدایتگر مسیر و راه ما برای قرن‌های پیش روست. هیچوقت نیست که مردم از اصل آزادی، استقلال، حاکمیت ملی، مبارزه با استبداد و استعمار و ایستادگی در برابر متجاوزین و مبارزه با فساد دست بردارند. راه همان راه است؛ البته شیوه‌ها هم در سبک زندگی مردم و هم اداره کشور باید رو به تکامل باشد.
نکته مهمی که می‌خواهم تاکید کنم این است که باید نسل جوان ما که ۷۰ درصد جمعیت کشور هستند، افکار نسل جوان و راهی که آنها توصیه می‌کنند باید بشنویم و بپذیریم. تنها شنیدن هم کافی نیست.

جوان‌ها نمی‌خواهند ما فقط بشنویم. آنها دارای افکار و ایده‌ها و خواست‌هایی هستند. دنیای جدید را می‌بینند، پیشنهاد و سخن دارند. ما باید راه پیشنهادی آنها را بشنویم، ببینیم، مطالعه کنیم و با آنها به گفت‌وگو بنشینیم و راه پیشنهادی آنها و مسیر مورد پسند آنها باید در اراده و خواست حاکمیت همواره تاثیرگذار باشد.
جوانان هم شنیدن صدایشان و هم اثرگذاری فکر و اراده‌شان در حاکمیت را می‌خواهند. آنها اکثریت جامعه هستند.
روزی که انقلاب پیروز شد جوانان ما کمتر از 7 میلیون نفر بود. امروز 25 میلیون جوان داریم. جامعه آن روز ارتباطش با دنیا و سطح سواد و معلومات عمومی‌اش با امروز متفاوت است.

ما باید زمان‌شناس باشیم. اگر زمان خود را نشناسیم انجام وظیفه هم برای ما سخت و دشوار خواهد بود.

دولت دوازدهم علاوه بر ادامه همه آرمان‌های انقلاب برای این دولت دو هدف مهم را تعیین و اعلام کرده: اشتغال مولد و مبارزه با فقر مطلق.

این دو هدف را دنبال خواهیم کرد. در بودجه ۹۷ به این دو توجه عمیق کردیم. امیدواریم نمایندگان هم مصوبه‌ای که در اختیار ما می‌گذارند همان اهداف را مراعات کرده باشند و ما بتوانیم عامل به وعده خود به مردم باشیم.
روحانی در پاسخ به سوال ایلنا درباره نرخ ارز و نحوه پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی:

نرخ ارز باید به تعادل برسد. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفته‌های پیش است دلایل تجاری و اقتصادی نیست. دلایل تجاری ندارد چون ما در تامین ارز و مخارج ارزی ترازمان مثبت است. دلایل اقتصادی هم ندارد.

ما امسال کسری بودجه نداریم و امسال از سال‌های خوب ماست چون در سال‌های قبل، دی و بهمن با مشکل مواجه بودیم. پس قاعدتا دلایل روانی و تبلیغاتی دارد و نگاه برخی به آینده. آینده ما از امروز حتما بهتر خواهد بود چون منابع ارزی ما همان درآمد خودمان بود و امروز تاکنون ۳۰ میلیارد دلار فاینانس خارجی در اختیار ماست. حدود ۱۳ میلیارد آن تصمیم‌گیری شده است لذا شرایط آینده بهتر است. تصمیماتی اتخاذ شده در این زمینه، بخشی را بانک مرکزی اعلام کرده است.

توصیه‌ام به مردم این است در این مشیر پر ریسک قدم برندارند. مسیرهایی خیلی بهتر از مسیر ارز برای استفاده از پولشان وجود دارد و این مسیر،‌باثبات نخواهد بود. مردم به راهنمایی و توصیه مسئولان اقتصادی ما توجه کنند تا ضرر نکنند.

در مورد بدهی تامین اجتماعی دولت توصیه‌های مهمی به سازمان دارد. باید از بنگاه‌های اقتصادی دست بردارد. هر قدر پول بدهیم با این وضعی که دارد نمی‌تواند مسیر درست را بپیماید.

تاکید کردم به وزیر کار شرط من این بوده که تمام بنگاه‌ها واگذار شود. قدم‌های خوبی برداشته شده است. همه بخش‌های دولتی باید بنگاه‌های خود را واگذار کنند از جمله بانک‌ها. این تنها راه نجات اقتصاد کشور است. نیروهای مسلح و دیگران هم باید بنگاه‌های اقتصادی خود را واگذار کنند.
رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار صداوسیما درباره‌ی رمز پیشرفت و پیروزی کشور در سال‌های پس از انقلاب:

مبنای پیشرفت ما بسته به اراده‌ی ملت ما برای تحول و پیشرفت است. اگر ملت منسجم و‌ مصمم باشد و حاکمیت هم حاکمیت خود مردم باشد، آن ملت همواره در حال پیشرفت خواهد بود.

آمارهای بین‌المللی هم حاکی از پیشرفت ما در زمینه توسعه منابع انسانی است.

آمار و ارقام خوشبختانه به ما می‌گوید در سالهای اخیر رشد اقتصادی مثبت ما همواره وجود داشته است و در سال‌هایی دو سه درصد بوده و در سال گذشته دو رقمی شده بود.

من به مردم قول میدهم در دولت دوازدهم نیز شاهد رشد مداوم اقتصادی کشور باشند.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال مهر درباره اعتراضات اخیر:
اشکال من به این سبک سوال است که خواست مردم به سمت بخش اقتصاد می‌برید، نشنیدن صدای مردم است.

مردم فقط به اقتصاد اعتراض ندارند در مسائل سیاسی و روابط خارجی و ... خیلی حرف دارند. گوش ما باید کاملا شنوا باشد. دولت با همه توانش تا امروز مسیر تورم را به سمت پایین آورده است.

امروز تورم 8.2 است. ما وقتی شروع کردیم رشد اقتصادی ما در سال 91 6.8- بود و رشد اقتصادی ما پارسال دو رقمی بوده است.

اینکه ما امسال مستمری‌بگیرهای اقشار پایین مستمری‌شان بیش از ۳ برابر شده است یعنی به مردمی که در رنج هستند توجه داریم.
اینکه در ماده ۱۴ بودجه برای ریشه‌کنی فقر مطلق ماده گذاشتیم یعنی توجه داریم و اینکه در تبصره ۱۸ برای اشتغال منبع گذاشتیم و البته مجلس ممکن است بالا پایین کند، یعنی توجه داریم. اینها یعنی دولت از قبل گوش شنوا داشته و دارد. رساترین سخن را در میان همه دولت‌ها، این دولت گفته که اعتراض را می‌پذیرد.

خوشبختانه همه مسئولان کشور اصل اعتراض را پذیرفتند. این روز بسیار مبارکی است برای همه ما که همه می‌گویند باید صدای مردم را شنید.
روحانی در پاسخ به خبرنگار شبکه سی.ان.ان مبنی بر سیاست آمریکا برای کنترل ایران در منطقه و امکان مذاکره با کشورهای خارج از منطقه:

ما همواره در منطقه پیچیده‌ای که هستیم و مشکلات فراوانی که شاهد آنیم راه حل اساسی را راه سیاسی و مذاکره می‌دانیم اما ابایی نداریم که با کشور‌های دیگر هم مذاکره کنیم.

همیشه ما با کشورهای خارجی بحث و تبادل نظر کرده‌ایم و هدفمان را که مبارزه با تروریسم، ثبات و عدم مداخله‌ی دولتهای خارجی و فروش سلاح آنها در منطقه بوده است، گفته‌ایم.

همچنان با کشورهای منطقه و خراج از منطقه درباره منطقه بحث‌ و‌ رایزنی می‌کنیم و حتی از آنها کمک میخواهیم.

ما همیشه با کشورهای دنیا راجع به منطقه حرف زدیم و حرف خواهیم زد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال «آفتاب یزد» درباره «برخی صداها که مانع سرمایه‌گذاری می‌شوند»:

ما باید به آینده امیدوار باشیم. این یک شعار نیست. من وقتی به کرمان می‌روم و می‌بینم 10 هزار میلیارد تومان طرح و پروژه افتتاح می‌شود و سال آینده هم همین میزان طرح داریم، یعنی جامعه در حال پیشرفت است.

سرمایه‌گذاری خارجی ما بیشتر شده است. بسیاری از موارد مهم سرمایه‌گذاری که فناوری پیچیده می‌خواهد با شرکت‌های خارجی در حال مذاکره‌ایم. ما اتومبیلی تولید می‌کنیم که ۳۰ درصد آن باید صادر شود.

طرحی که برای نوسازی ناوگان حمل و نقل اعلام کردم و طرح‌های دیگر همگی به معنای امیدواری است. در همه عرصه‌ها همین طور است.

اما اگر می‌خواهیم پیشرفت کنیم، راهش این است که تریبون‌ها و رسانه‌ها هم همصدا با دولت باشند. سرمایه و سرمایه‌دار مثل آهو فرار می‌کنند. راهش این است که رسانه‌ها و دولت با هم مشارکت بیشتری داشته باشند.
ییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره، درباره‌ی عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه و تغییر موضع ایران و درخواست ایران از ترکیه برای توقف عملیات ترکیه و ارتباط آن با روابط ایران و روسیه:

برای مسائل منطقه بویژه سوریه روابط خوبی بین ایران ترکیه و سوریه بوده و در تماس تلفنی با پوتین، او احساس می‌کرد نشست دوباره سران سه کشور ضرورت دارد.

روابط ما با روسیه و ترکیه روابط خوبی است و اما این موضع اصولی ما بوده که ورود ارتش یک کشور به خاک کشور دیگر باید با رضایت مردم و دولت آن کشور باشد و بنابراین دلمان میخواهد این عملیات که ثمری جز کشته شدن مردم نخواهد داشت،
متوقف شود.

همانطور که الان حضور آمریکایی‌ها در سوریه را که اهداف ناصحیحی در منطقه دارند و به فکر تجزیه سوریه هستند هم نمی‌پذیریم.

روابط سه کشور روابط خوبی است و در آینده هم ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهور در پاسخ به «بانی‌فیلم» درباره «بودجه وزارت ارشاد و مصرف آن» و «دنبال کردن سینما»:

من هنوز فیلمی از جشنواره ندیده‌ام. انتشار روزنامه‌ها برای ما مهم است چون یکی از آثار مهم فرهنگی و اجتماعی ماست. رابطه دولت با مردم از این طریق است.

اینکه بودجه ما کافیست یا خیر، اگر از وزیر بپرسید می‌گوید خیر و اگر از آقای نوبخت بپرسید می‌گوید بلی. اما ما باید بخش خصوصی را تشویق کنیم برای ساخت سینما و تامین کاغذ مطبوعات و ...
رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار یوم‌یوری ژاپن درباره‌ی تاکید ترامپ بر بازگشت تحریم درصورت عدم اصلاح برجام و تصمیم ایران در قبال این موضع:

خوشحالم که ترامپ پس از یک سال که به کاخ سفید رفته هنوز نتوانسته توافق را پاره کند و به هدفش برسد. برجام آنقدر استحکام داشته که بتواند در این یکسال در قبال آمریکا مقاومت کند.

هیچ کس، نه ما نه دوستان اروپایی، نمی‌دانند آمریکا چه میخواهد بکند. نه تنها درباره برجام بلکه توافق‌های اقتصادی و آب‌وهوا و توافق‌های دیگر هم همینطور است و کسی نمی‌داند آمریکا پای توافق خود می‌ایستد یا نه.

ما اصولی داریم‌ و‌ پای آن‌ می‌ایستیم. از برجام نه خطی کم نه خطی به اضافه خواهد شد. مسائل دیگر را به برجام مربوط نمی‌دانیم.

برجام توافقی هفت‌جانبه است و تعهد حزب دموکرات نیست و تعهد دولت آمریکاست؛ اشتباه ترامپ این است که فکر می‌کند برجام تعهد حزب دموکرات است.

با این حال ما پیش‌بینی‌های لازم را در این‌باره داشتیم و تا زمانی که خواسته‌های ما تأمین شود پای برجام‌ می‌ایستیم.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال «فرهیختگان» درباره «اعتراض دانشگاهیان به بودجه دانشگاه‌ها و سقف حقوق هیات علمی»:

آنچه بیشتر دانشگاه‌ها دنبال می‌کردند این بود که مراکز علمی‌شان تقویت شود که به‌حق است. دولت در این تصمیم بود و چون راهی نبود ذهن ما این بود که ۴۰۰ میلیون دلار از صندوق استفاده کنیم.

ما باید مشکل دانشگاه‌ها را به طریقی حل کنیم. اما وزیر علوم اعتراضی در این بودجه نداشت.

البته به طور کلی همه وزرا یک اعتراضی دارند. بعضی از مشکلات درباره دانشگاه‌ها به‌حق است. یادم نمی‌آید در لایحه چیزی به عنوان سقف حقوق اعضای هیات علمی گنجانده باشیم.
رییس‌جمهور در پاسخ به خبرنگار شبکه خبر درباره اشتغالزایی:

رقم یک میلیون و سیصد پیش‌بینی است که برمبنای بودجه‌ای بوده که ما به مجلس تقدیم کردیم.

تبصره ۱۸ متاسفانه دچار تغییرات زیادی در کمیسیون تلفیق شده است.

دولت منابعی را پیش‌بینی کرده بود و پیش‌بینی شده که از صندوق ذخیره و بانک‌ها هم منابعی بیاورند که حدود ۳۰۰ هزار میلیارد برای چهار سال می‌شد که دولت روی آن برنامه‌ریزی کرده بود اما تغییراتی که در مجلس اتفاق افتاده مطابق برنامه‌ریزی دولت نیست.

سال گذشته اشتغال ما حدود ۷۰۰ هزار نفر بوده و برنامه‌ریزی ما برای افزایش این رقم در سال آینده است. و اگر برنامه‌ریزی ما محقق شود اشتغال در سال آینده افزایش خواهد یافت.

تمرکز دولت برای اشتغالزایی، روی بازسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و بازآفرینی شهرها بوده که طبق پیش‌بینی‌ سازمان برنامه ۲۴۰ هزار شغل در آن ایجاد می‌شود و در هر شرایطی انجام خواهد شد.

وزارت تعاون هم طرح‌هایی دارد برای اشتغال که در سال آینده اجرا خواهد شد و از این راه‌ها اشتغال ایجاد خواهد شد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال «ایکنا» درباره حذف جدول 17 بودجه:

جدول ۱۷ اشکالش این بود که دستگاه‌هایی به عنوان کمک پولی می‌گرفتند و اینکه کجا مصرف می‌شود و چه می‌شود و گاهی آمار ظاهری می‌دادند اما خروجی آن مشخص نبود.

یکی از ویژگی‌های بودجه امسال، شفافیت است؛ هم شفافیت برای دولت و هم برای مردم. تجمیع و بخشی که زیر نظر ارشاد رفته برای آن است که نظارت کنیم و برمبنای کاری که انجام می‌دهند بودجه بگیرند. حتما بعضی موارد را حذف کرده‌ایم.
ییس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تاد انگلیس: برنامه دولت برای گره‌گشایی از مشکلات منطقه‌ای

اینکه آمریکا برای ایجاد مشکل برای ملت و دولت ایران است تردیدی در آن نداریم. اما اینکه تا چه حد در این زمینه توانمند است جای بحث دارد.

دولت آمریکا مسائل اخیر ایران در ارتباط با یمن را به شورای امنیت برد و شکست مفتضحانه‌ای خورد و همه با او مخالفت کردند.

این نیست که چون آمریکا تصمیم گرفته به ما فشار وارد کند به ما فشار وارد شود.

من سال ۲۰۱۸ را سال مشکلات سیاسی نمی‌بینم. روابط ما با کشورهای جهان بخصوص اروپا از همیشه بهتر است لااقل قبل از سال ۲۰۰۵ که من با آن آشنایی کامل دارم، از همیشه بهتر است.

با چین و روسیه و اغلب کشورهای منطقه نیز روابط ما بهتر از هر زمان دیگری است.

ما می‌خواستیم تروریسم در منطقه زمین‌گیر بشود که همینطور هم شد و سال آینده هم اگر فشارهای آمریکا روی ما ادامه پیدا کند، تدبیر ما هم در برابر آن ادامه پیدا خواهد کرد.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال «ایرنا» درباره «برنامه دولت برای شبکه‌های اجتماعی»:

امروز در مورد فضای مجازی و اینترنت، فضای مهمی برای ماست.

اطلاعات و دانش روز دنیا و مشاغل در این فضا بسیار مهم است.

در دو سال گذشته 200 هزار شغل در فضای مجازی به وجود آمده و موبایل‌محور است.

در حال گسترش نسل ۳ و ۴ موبایل در سراسر کشور هستیم.

اهدافی که ما داریم هم فرهنگی است، هم اجتماعی، هم اقتصادی و هم سیاسی است.

الان رییس جمهور آمریکا توییت می‌کند و میلیون‌ها پاسخ می‌شنود و گاه عقب‌نشینی می‌کند. این یعنی این فضا در دنیای سیاست خارجی و داخلی و اقتصادی یک بازیگر عمده است.

دولت مصمم است هم در زیرساخت و هم در زمینه محتوا و هم پلتفرم‌های مورد نیاز به سمت توسعه حرکت کند لذا پهنای باند را می‌بینید که گسترش سافته است.

سهولتی که مردم دارند برای دسترسی با گذشته متفاوت است. کسی حوصله ندارد نیم ساعت معطل شود برای مشاهده یک اثر. در زیرساخت کار بسیار خوبی انجام گرفته است. در شبکه ملی گام‌های خوبی برداشته شده است.

البته دولت مصمم است هم شبکه‌های اجتماعی داخلی را تقویت کند و هم معتقد است انحصار در این زمینه معنا ندارد.

اگر بنا باشد یک پیام‌رسانی بیاید و بخواهد همه فضا در اختیار آن باشد برای کشور ما مفید نیست.

باید پیام‌رسان‌های مختلف حضور داشته باشند و آثار اصلی آن آثار فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی است.

در فضای مجازی عمده محتوا را ما خودمان درست می‌کنیم.

نسل جوان ما و همه معتقدین ما به انقلاب و همه کسانی که به هویت ایرانی و اسلامی خود ارج می‌نهند به این فضا وارد شوند تا این فضا تبدیل به یک فرصت بزرگ شود.

آن دوره که بگوییم ببندیم و از پشت بام بیندازیم پایین (منظورم دیش است، نه آدم) گذشته است.
رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار ان.بی.سی آمریکا درباره‌ی اصرار احتمالی به مذاکره مجدد آمریکا و اروپا درباره بخشی از برجام:

برجام قابل مذاکره مجدد یا بازنویسی نیست. برجام توافقی است که پس از ۳۰ ماه تلاش نوشته و امضا شده و شورای امنیت آن را تایید کرده و هیچ معنایی ندارد با آمریکا و اروپا یا هرکس دیگر درباره آن مذاکره کنیم.

تعهد ما دربرابر دنیا این است که دنبال سلاح کشتار جمعی نرویم و نمی‌رویم نه تنها بخاطر تعهد بین‌المللی بلکه به دلیل فتوای رهبری.
اما درباره سلاح‌های متعارف، آنچه ایران برای دفاع از خود لازم داشته باشد تهیه خواهد کرد.

موشک‌های ما هیچ‌وقت برای تهاجم به کسی نبوده و برای دفاع از خودمان بوده است. موشک‌های ما برای سلاح کشتارجمعی نبوده است.

اگر آمریکایی‌ها از فرصت برجام درست استفاده میکردند امکان مذاکره درباره موضوعات احتمالی دیگر هم فراهم میشد که دولت فعلی آمریکا کلا این فرصت طلایی را از بین برد.

کلید حل مشکلات میان ایران و آمریکا در واشنگتن است. آمریکا باید دست از فشار و تهدید بردارد و در آن صورت خود به خود فضا فضای دیگری می‌شود.
رئیس جمهور در پاسخ به سوال «الاتجاء» درباره «پروژه غرب درباره قدس»:

شرایط نسبت به گذشته متفاوت است یعنی دولتی که امروز در واشینگتن سر کار است متفاوت با دولت‌های گذشته است.

اینکه در داخل کاخ سفید فردی تاثیرگذار و صهیونیست وجود دارد، بی‌تردید در مسائل منطقه و جهان اثرگذار است.

اسرائیل اشتباه می‌کند. فکر می‌کنند حالا که ترامپ و کوشنر کنار آنها هستند و در عربستان هم کسانی که پختگی کافی ندارند حضور دارند فکر می‌کنند علیه ایران و قدس و منطقه می‌توانند استفاده کنند.

در این فرصت ترامپ بیت‌المقدس را پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام می‌کند و با مقابله همه کشورها روبه‌رو می‌شود. آنها دنبال این هستند که علیه ملت فلسطین و علیه قدس و کشورهای منطقه از جمله ایران از این فرصت استفاده کنند.

کشورهای منطقه باید هوشیار و متحد باشند. با گذشت زمان، حکام ریاض خواهند فهمید مسیرشان نادرست است.

همه تلاشی که کردند تا داعش بر سوریه و عراق مسلط شود نتیجه‌اش چه شد؟ همه تلاشی که کردند یمن را در اختیار بگیرند به جا رسیدند؟ اگر کسی در منطقه فکر کند اسرائیل دشمن ایران و دوست کشورهای منطقه است اشتباه می‌کند. اسرائیل به دلیل عملکردش مشخص است که دشمن همه کشورهای منطقه است.

چه بخواهیم و چه نخواهیم دشمن اصلی در منطقه صهیونیسم است و راه پیشرفت مسلمانان وحدت است.

ما دلمان می‌خواهد رژیم عربستان سر عقل بیاید و منافع مردم خود و مسلمانان را مدنظر قرار دهد. ما هم اگر کاری از دستمان بربیاید کوتاهی نخواهیم کرد.
رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار "رادیو جوان" درباره اقتصاد غیرنفتی و عدم وابستگی کشور به نفت:

ما قدم به قدم باید از نفت خام فاصله بگیریم؛ کم‌کم باید به صادرات گاز و بنزین برسیم اما باید اتکای بودجه‌ای به نفت را کم کنیم. بخصوص در بودجه‌ی جاری؛ یعنی اتکا کشور باید عمدتاً به مالیات باشد.

به قشری که مالیات پرداخت می‌کند نباید فشار بیاوریم. بلکه به کسانی که مالیات نمی‌دهند باید توجه کنیم و پرداخت مالیات را گسترش دهیم. و همه باید مالیات دهند.

همه ما وظیفه داریم مالیات قانونی خود را پرداخت کنیم و نباید استثنایی داشته باشیم.

اگر دستگاهی مالیات بدهد و بقیه ندهند یعنی رانت و اقتصاد ناسالم.

دولت یازدهم و دوازدهم هم اتکای خود به درآمدهای نفتی را کاهش داده است.

مسئله‌ی اقتصاد دانش بنیان هم مسئله مهمی است و خوشبختانه مهاجرت معکوس امروز به کشور آغاز شده است؛ بسیاری از استارت‌آپ‌های جدید توسط کسانی راه‌اندازی شده که درس خوانده خارج بودند و به کشور بازگشته‌اند و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

ما در سال آینده هم از این قشر حمایت خواهیم کرد.
رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار "رادیو جوان" درباره اقتصاد غیرنفتی و عدم وابستگی کشور به نفت:

ما قدم به قدم باید از نفت خام فاصله بگیریم؛ کم‌کم باید به صادرات گاز و بنزین برسیم اما باید اتکای بودجه‌ای به نفت را کم کنیم. بخصوص در بودجه‌ی جاری؛ یعنی اتکا کشور باید عمدتاً به مالیات باشد.

به قشری که مالیات پرداخت می‌کند نباید فشار بیاوریم. بلکه به کسانی که مالیات نمی‌دهند باید توجه کنیم و پرداخت مالیات را گسترش دهیم. و همه باید مالیات دهند.

همه ما وظیفه داریم مالیات قانونی خود را پرداخت کنیم و نباید استثنایی داشته باشیم.

اگر دستگاهی مالیات بدهد و بقیه ندهند یعنی رانت و اقتصاد ناسالم.

دولت یازدهم و دوازدهم هم اتکای خود به درآمدهای نفتی را کاهش داده است.

مسئله‌ی اقتصاد دانش بنیان هم مسئله مهمی است و خوشبختانه مهاجرت معکوس امروز به کشور آغاز شده است؛ بسیاری از استارت‌آپ‌های جدید توسط کسانی راه‌اندازی شده که درس خوانده خارج بودند و به کشور بازگشته‌اند و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال «تعادل» درباره «تقویت جامعه مدنی»:

اتکای ما در جامعه مدنی فقط نباید به احزاب باشد. الان سمن‌ها بخش بزرگی هستند در زمینه‌های مختلف فعالیت خوبی دارند.

احزاب ما متاسفانه عمدتا مثل مغازه‌های فصلی در ایام انتخابات فعال می‌شوند.

امید و آرزوی من این است که همه احزاب و تشکل‌ها و جامعه مدنی فعالیت مستمر داشته باشند.

مردم بیایند در گفتمان‌هایی که در آینده‌شان مهم است بحث کنند.

مگر نمی‌گوییم آلودگی هوا و زلزله؟ همه دنبال این هستیم که بگوییم بنزین و نان ارزان می‌شود. اینها درست و ممکن است عده‌ای کف بزنند برایمان اما مگر نباید آلودگی هوا حل شود؟ الان فقط مدارس را تعطیل می‌کنیم که ساده‌ترین و شاید بدترین راه است.

راه صحیح و عاقلانه بدون پول ممکن نیست. باید خودروها و وسایلی که مصرف‌کننده انرژی هستند اصلاح شوند. این بودجه می‌خواهد. همین طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل بودجه می‌خواهد.

عربستان سعودی که چند برابر ما نفت می‌فرشود از پارسال تا امسال بنزین و گازوئیل را دو برابر کرده است. ما به مجلس گفتیم همفکری و هماهنگی کنند. وزیر نفت ما اعلام کرد روزانه معادل ۵.۵ میلیون بشکه نفت مصرف می‌کنیم! همه خیابان‌های ما تبدیل شده به پارکینگ.

اشکال ما باید رفع شود. جامعه مدنی درباره اینها باید گفت‌وگو کند. باید گفت‌وگوی ملی راجع به مسائل اساسی کشور راه بیفتد.

محیط زیست از مسائل بسیار مهم است. من مکرر به این فکر افتادم و در دولت مطرح کرده‌ام. باید گفتمان‌سازی ما بخشی به سمت مهم‌ترین مسائل اجتماعی کشور برود.
رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار تلویزیون "تمدن افغانستان" درباره‌ی همکاری بین ایران و افغانستان:

افغانستان همسایه شرقی ماست که قرن‌ها باهم رابطه خوبی داشتیم و ملت بزرگ ایران میهمان نوازی‌های زیادی برای برادران و خواهران افغانستانی خود داشته‌اند.

پیمان همه‌جانبه‌ی مهمی بین ایران و افغانستان منعقد شده که بخش‌هایی از آن انجام شده و بخش‌های دیگری مانده که انجام آن بسیار مفید خواهد بود.

ایران آمادگی دارد همکاری مستشاری با افغانستان درباره مسایل امنیتی و مبارزه با تروریسم داشته باشد.

البته حضور آمریکا و نیروهای خارجی در افغانستان زمینه‌ساز گرایش جوانان به گروه‌های تروریستی شده است.

با این حال در صورت درخواست دولت افغانستان، ایران آمادگی دارد درزمینه مسائل امنیتی به این کشور کمک کند.
روحانی در پاسخ به سوال «ایسنا» درباره «هدف دولت از نوسازی ناوگان حمل و نقل و بافت فرسوده»:

در هر دو مورد اهداف متعددی در کنار هم چیده شده است. مثلا در ناوگان، اول صنعت ما حرکت می‌کند و اشتغال افزایش می‌یابد. فناوری وارد کشور ما می‌شود. از لحاظ محیط زیست برای ما مهم است. از نظر صرفه‌جویی اهمیت دارد.

در مساله بازآفرینی شهرها که پنجشنبه توضیح می‌دهم هم برای جوانان خانه‌اولی مسکن تهیه می‌شود هم افرادی که در بافت فرسوده زندگی می‌کنند مسکن مناسب خواهند داشت و هم اشتغال خوبی پدید می‌آید. امیدواریم سال 97 سال شکوفایی این طرح‌ها باشد.
رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار "روزنامه جوان" درباره یارانه و قیمت حامل‌های انرژی:

یارانه‌ای که پرداخت می‌شود، در حال حاضر تقریباً به همه پرداخت می‌شود.

قشرهایی که نیاز ندارند نباید از این یارانه استفاده کنند و باید در جای دیگری صرف شود.

هدف دولت و مجلس در این‌باره یکی است و اختلاف نظری وجود ندارد اما با وجود جلساتی که با کمیسیون‌های مجلس گذاشتیم نتوانستیم درباره‌ی شیوه‌ی انجام آن به توافق برسیم.

اگر دولت بتواند افرادی را که به یارانه نیاز ندارند شناسایی کنند، یارانه آنها را قطع خواهد کرد اما در زمینه شناسایی این افراد مشکلاتی داریم.

قیمت حامل‌های انرژی هم نباید بصورت ناگهانی افزایش پیدا کند و باید با شیب ملایمی این اتفاق انجام شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خوب گوش کن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هر بلایی سرمون بیاد حقمونه از ماست که برماست خودم و خودت بهش رای دادیم الانم داریم چوبشو میخوریم

    • بدون نام

      هر کسی را بهر کاری ساختند مدیریت یک کشور باید به فردی بیطرف و داری تخصص واگذار شود

  • شهرام

    تو رو خدا کمتر شعار بده دولت تزویر و ریا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عوام بجز غر زدن و نالیدن کار دیگری از دستشون بر نمیاد.هیچ معجزه ای اتفاق نمی افته. اگه ابر و باد و مه و خورشید و فلک یاری کنند و بتونه برنامه هاش رو پیش ببره در طول این چهار سال وضعیت کمی به سمت بهبود میره ولی معجزه ای که یهو همه صاحب شغل بشن یا یهو درآمدها جهش پیدا کنه یا یهو آلودگی هوا از بین بره وجود نداره .وقتی قادر به درک این مساله نیستید یعنی کلا نمی فهمید! پس هر کاری آخر می خواهید بکنید الان بکنید!البته اگه بجز غر زدن کاری ازتون برمیاد و تا آخر راهی هم که شروعش می کنید هستید!!!

  • بدون نام

    اقای روحانی حیف که یک ساعت در صف ایسنادیم وبهت رای دادبم,,,,فکر کردیم تافته جدا بافته ایی و دریغ اینبار هم گول خوردیم,,,,,پدرمون در اومد از گرونی هاتون

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همدردیم

  • بدون نام

    بجای لجن پراکنر و اراجیف بافی به فکر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باش دیدی که کدخدا هم بهت پشت کرد، بهتر تمام تلاشتو به داخل معطوف کنی نه اون طرف مرزها. اگه عاقل باشی و گرنه شرایطی بدتر از بنی صدر منتظر تو و هم مسلکاته

  • بدون نام

    با اسم جوونا و با سوار شدن رو كول جوونا كارتونو پیش میبرید...هیچ دردی هم از جوونا درمون نمیكنید.... دروغگو

  • بدون نام

    جوانان شغل با حقوق مکفی جهت اجاره قوطی کبریت و ازدواج هم میخواهند.
    اینها حرف حوانان هست.
    لطفا گوس کنید و واکنس نشان دهید
    لطفا نجونی ها و اختلاس ها را کم کنید تا ما هم بتونیم نفس بکشینم

  • علی

    یا ما معنی مثبت رو نمیفهمیم یا منظور ایشون از رشد اقتصادی رو درک نمیکنیم.بابا دم دست ترین بنگاه اقتصادی بقالی محله است. برید بپرسید آیا رشد اقتصادی داشته یا نه.منه تولید کننده تولیدم شده 30 درصد کارگرم شده نصف اونوقت رئیس جمهور میگه رشد مثبت.بابا جمع کن این دروغها و سیاه بازیا رو.

  • بدون نام

    ایشون از کشور و شرایطی صحبت می کنن که ما توش نیستیم اینجایی که ماهستیم اسمش چیه رئیس جمهورش کیه

  • بام

    جوان بدهکارمیکنی ماهم که سنی گزشته بدهکاریم ورشد اقتصادی مثبت دیدی بگو منم بیام پیشت کسری وفروش اب ودهی دولت ربطی به مانداره برین ازجای دیگه بردارین

  • shahrooz

    باشه باشه باشه گوش ماها که دراز شده

    پاسخ ها

    • حسین

      مسخره خودت مسخره کن

    • حسین

      مسخره خودت مسخره کن

    • بدون نام

      تو چیداری میگی

  • بدون نام

    اره افزایش "قیمت دلار" خوشبختانه رشد داشته

  • فرزاد مخصوصی

    البته با دلار 4800تومانی

  • بدون نام

    چرا ناله میکنید ای حال کردم به روحانی رای دادید حالا چرا ناله میکنید.

  • بدون نام

    باشه آقای روحانی،ما مردم ایران همونی هستیم که شماها فرض کردین!!!!!

  • بدون نام

    خخخخخخ خخخخخخخ باز هم دروغگویی

  • بدون نام

    خو الان چه تغییری کرد کشور شاید منظورش رشد قیمت دلاره

  • سگ عاریایی

    بله آقای رئیس جمهور طبق فرمایشتون رونق اقتصادیمون سر به آسمون کشیده داریم با چشمامون میبینیم

  • بدون نام

    برا آقا روحانی بله برا مردم نه

  • بدون نام

    خبرنگار ازش می پرسه بدهی دولت به تامین اجتماعی را کی میدهید ایشان مغلطه میکنند ومیگویند من گفتم به وزیر رفاه تامین اجتماعی شرکتهاش را بفروشد تو راست میگی بیا بدهیهات بده طفره نرو همین شرکتهای بنجول را دولتها گذشته بابت بدهی به سازمان دادند از جیب کارگران برای عموم مردم از زمان رفسنجانی هزینه کردید خجالت نمیکشید بدهی دولت را نمیدهید زور گویی تا کی سازمان تامین اجتماعی یک سازمان خصوصی بود چون سود آور بود بردید زیر نظر وزارت رفاه بخور بخور شروع شد حالا سازمان را مستهلک کردید میگوید بره دار ندارش را بفروشه این حکومت داری

  • ترسو

    اگر كسي از برنامه دولت و سخنان گهربار آقاي رييس جمهور در مورد رفع آلودگي هوا ، ريز گردها ، مشكل ترافيك ، خشكسالي ، بي آبي ، نبود امنييت ، گراني دلار و ارزاق عمومي ، رفع بيكاري ، فقر ، مبارزه با فساد ، برقراري آزاديهاي اوليه و مدني ، دزدي ، برقراري رابطه با عربستان ، امريكا ، و دهها سوال كليدي ديگر كه پرسيده نشد و ........ آگاهي يافت ، لطفا بقيه امت شهيدپرور را هم در جريان بگذارد !

  • بدون نام

    اله برکت اله بیش از۳۰درصدسرپرست خانواده‌ها بیکارن وفقیرو۱۵ملیون جوان به خاطر فقرو بیکاری نمیتونن ازدواج کنن وحدود۱۵ملیون افغانی مهاجر۱۰ملیون شغل ایرانیارواشغال کردن وراکاری نمیکنید همه جااعتراض میکنن اخراجشون کنیدچراغی که به خانه رواست به مسجدحرام

  • بدون نام

    ادم این حرفا رو میخونه یه لحظه حس زندگی تو سوئیس و نروژ بهش دست میده

  • بدون نام

    رسول که گیج شد چون قبلا شکلات میخرید ۱۰ تومن الان میخره ۱۰۰۰ تومن خب رشد اقتصادی پیدا کرده.ممنونه رسول ازت آقای روحانی

  • ج ی

    اخه اشغال توخودت سانسوری هستی نظرات روارسال نمیکنی چه انتظاری ازاین روحانی ...بایدداشته باشیم لعنت خدابشما

  • بدون نام

    اقای روحانی تو. ایران زندگی میکنه؟؟؟!!!!

  • دایی جون

    قاسم ....اینیکه پریزیدنت فرمودیعنی رشدچهل درصدی دلار ظرف ۴ماه بگو شلغم یادش نره قا...سم

  • جمشید

    ستل قبل دومیلیون نفر رو کسر کردید گفتتید بیمه سلامت میدیم اونم که بعد جمع شد
    کاش فقط دغدغه شما فقط قطع یارانه ها نبود مشکلات این مردم بود

  • بدون نام

    جناب کاربر 17:31 حالا مثلا رئیسی و قالیباف و...رئیس جمهور میشدن چه اتفاق مهمی می افتاد؟!!شق القمر میکردن؟؟!!!!!......

  • خوزستان

    جمع کن بابا

  • ایرانی

    کدوم جوونا. جوونای بیکاذ مجرد ودرمانده. گناهشون به گردنتون. به خدا ازاینکه. بهت رای دادم صد درصدپشیمانم پشیمان ومطمین باششید ازاین به بعد به هیچ کاندید ی رای نمیدم. والسلام! !!!!

  • بدون نام

    عزیزانم شما ها که دوره اول ریاست جمخوریش را چشیده بودید چرت به اون رای دادید پس جلا هم اعتراض نکنین

  • بدون نام

    همچی آرومه ما چقد بدبختیم

  • بدون نام

    در مورد تورم و رشد اقتصادی بر آدم دروغگو لعنت

  • بدون نام

    روحانی: خوشبختانه رشد اقتصادی مثبت بوده است
    خخخخخ.درباره كدوم كشور صحبت ميكنه؟

  • نسل سوخته

    جوک سال ۹۷رسید

  • بدون نام

    الان این دقیقاازکشورایران حرف میزنه!!!!...

  • بدون نام

    بابا هر موجودی غیر از تو بود الان از خجالت نمیدونست چی بگه .حالا تو اومدی میگی رشد اقتصادی داشتیم!!!کجا رو میگی؟کی ؟شما کجا زندگی میکنید من شک دارم تو ایرانی!نکنه تو خونتون آقازاده یا دخترخانومتون رشد اقتصادی داشته و پول بیش تر به جیب زده تو فکر میکنی کل ایران اینطوری!اگرم که خوابی بهتره بلندشی.خواب زیاد با پرخوری های انچنانی چپ هست عزیزم.همتون همینید نه اینکه همش تقصیر توی بیچاره هستا خدا همتون رو هدایت کنه

  • TNT2

    اولا این خبر نبود داستان حسین کرد شبستری بود طومار منتشر کردی برترینها...دوم باید به رئیس جمهور محترم درجواب رشد اقتصادی مثبت گفت ..اگر این رشد مثبت هستش پس منفیش چیه ؟مردم و چرا گول میزنید اقتصاد داره سال به سال به نابودی کامل نزدیک میشه نرخ دلار و ارزش پول ایران و ببینید .مگه همه بی سوادن ؟رشته تحصیلی ارشد من مدیریت بوده دیگه حالیم میشه چه بلای داره سر این اقتصاد میاد و نزدیک بودن وررشکستگی اقتصادی ایران بسیار نزدیکه .مثل یونان اما اروپا به یونان کمک کرد که ورشکسته نشه ولی ما چی؟همه رو با خودمون دشمن کردیم و مرگ بر x و مرگ بر y دادیم .مارو کی میخواد کمک کنه ؟خودتون هم میدونید شاید کمتر از 2 سال دیگه یا حتی 1سال دیگه اقتصاد ایران با این رود بدون شک ورشکسته خواهد شد پس به مردم دروغ نگید..شرکتهای بزرگ پیشگویی اقتصادی دنیا در ژاپن و امریکا سالها قبل با توجه به روند تولید و صادرات و .غیره...دقیقا نرخ دلار و برای ایران حتی به دقت ماه مشخص کردن که همون شد شاید 100 تومن با لا پایین ..که این مقدار بسیار ناچیزه در اون پیش بینی وشک نکنید نرخ دلار به بالای 5 هزار تومن در چند ماه اینده میرسه به گفته همون شرکتها ..مارو نابود کردین...همین و فقط میتونم بگم

  • D

    فقط دم از جوانان میزنی و فقط حرفش رو میزنی ولی در عمل هیچ! !! هشتادوپنج تا نود درصد از حرفت دروغه !!!
    چقدر به مردم دروغ میگی؟!!!
    و لله تو دروغ میگی من خجالت میکشم! !!!

  • حیاتعلی

    اقای ریس جمهور کاش میگوفتی اقتضاد جه کسی خوب شده
    * اقتضاد انهای که باکانتینر کالای قاچاق وارد میکنن انهای که پارتی وپول وقدرت دارند خوب شده بااین سخننانت معلوم که اصلا اوضاع خبر نداری همانطور بیخال بمان اگر مشکلی هم پیش امد بگو دولت ۹و۱۰ مقصراین مشکلات خودجنابعالی حدود۶سال است که رییس دولت هستی دریغ از صداقت دولت

  • علمدار

    انگار نه انگار !

  • بدون نام

    طبق پاسخهای آقای روحانی همه چیز عالی است و هیچ مشکلی وجود ندارد و همه چیز رو به رشد است البته برای خودشان واطرافیانشان نه برای شما ههههههه

  • بدون نام

    اصن تو خوبی

  • بدون نام

    ما اگه میخوای دیگه حقی ازمون ضایع نشه
    فقط رای ندیم.

  • بدون نام

    آقای روحانی حیف اون رای من خانوادم ! فقط حرف میزنی . یه کم هم عمل کن مردم واقعا تو مشکلات غرق شدن یکم اون وجدانتون رو بیدار کنین به قرآن مردم ما آدمهای نجیبی هستن اینقدر هوای شما رو داشتن ولی شما قشنگ رنگ عوض کردی. امدوارم بفهمی پدری رو که ناامید میاد خونه اش تازه اگه خونه ای داشته باشه!

  • زهرا

    مردمی ناامید بدبخت فقیربیکار این حرفهارو نزنید که نمک به زخم زدنه کدام رشداقتصادی ما که جز بدترشدن اوصاع چیزی ندیدیم

  • ad

    چرا همیشه خوشحاله؟

  • بدون نام

    رشد اقتصادی مثبت!!!
    همه چی آرومه ما چقدر خوشبختیم

  • بدون نام

    شاید یک روز خداوند به اوضاع ایران نظر کند شما هر چه هست می گویید گفته های ما را قبول ندارید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج