۶۷۲۴۹
۸ نظر
۵۰۰۷
۸ نظر
۵۰۰۷
پ

قانون جدید چک های برگشتی

معاون اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی اعلام کرد: براساس دستورالعمل بانک مرکزی برای کاهش تعداد چک‌های برگشتی،‌ هر شخص حقیقی بیشتر از یک حساب جاری در یک بانک نمی‌تواند داشته باشد و بانک‌ها باید این حساب‌ها را شناسایی و برای بستن و تعیین تکلیف آنها اقدام کنند.

خبرگزاری مهر: معاون اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی اعلام کرد: براساس دستورالعمل بانک مرکزی برای کاهش تعداد چک‌های برگشتی،‌ هر شخص حقیقی بیشتر از یک حساب جاری در یک بانک نمی‌تواند داشته باشد و بانک‌ها باید این حساب‌ها را شناسایی و برای بستن و تعیین تکلیف آنها اقدام کنند.

بانک مرکزی‌‌ اعلام کرد: تبلیغات رفع سوءاثر چک در جراید مورد تایید بانک مرکزی نیست.

اخیراً‌ تبلیغات غیرقانونی گسترده‌ای در جراید و فضای سایبری در خصوص روش‌های مختلف رفع سوءاثر چک مشاهده می‌شود، براین اساس به آگاهی هموطنان گرامی می رساند، اینگونه فعالیت ها مورد تایید بانک مرکزی نیست و هموطنان به منظور اجتناب از ‌سوء‌استفاده افراد متقلب و متخلف و نیز پیشگیری از ارتکاب جرائم احتمالی از جمله کلاهبرداری، می توانند با استفاده از «‌راهنمای رفع سوءاثر‌ از سوابق چک های برگشتی اشخاص» طبق‌قوانین ‌‌‌و‌ مقررات‌ حاکم اقدام نمایند.

راهنماي رفع سوءاثر از سوابق چكهاي برگشتي اشخاص

بر اساس بخشنامه هاي بانک مركزي جمهوري اسلامي ايران كليه امور مربوط به رفع سوءاثر از چكهاي برگشتي اشخاص از طريق شعب و واحدهاي تابعه بانكها و به صور ذيل امكان پذير مي باشد:

۱- تأمين موجودي: مشتري مبلغ كسري موجودي را به حساب جاري خود واريز كرده و پس از دريافت مبلغ مزبور توسط ذي نفع چک، بانک نسبت به رفع سوءاثر از سابقه چک برگشتي اقدام
مي نمايد؛

2- ارائه لاشه چک برگشتي: مشتري لاشه چک برگشتي را به بانک ارائه نموده كه در قبال آن بانک مربوطه به مشتري رسيد ارائه مي دهد؛

3- ارائه رضايت نامه محضري ذي نفع چک به بانک: در صورت عدم امكان ارائه لاشه چک برگشتي به بانک بنا به دلايلي نظير مفقود شدن، به سرقت رفتن و سوختن، ذي نفع چک (شخصي
كه گواهي نامه عدم پرداخت وجه چک به نام او صادر شده است) مي تواند با حضور در دفترخانه اسناد رسمي، رضايت خود را اعلام نموده و بانک با دريافت رضايت نامه مزبور، نسبت به رفع سوء اثر از چک مورد نظر و ابطال آن اقدام نمايد؛

- تبصره: چنانچه ذينفع چک شخص حقوقي دولتي و يا نهاد عمومي غيردولتي باشد، مي تواند با ارائه نامه رسمي رضايت خود را اعلام كرده و بانک با دريافت رضايت نامه مزبور، نسبت به رفع سوء اثر از چک مورد نظر و ابطال آن اقدام مينمايد؛

۴- واريز مبلغ چک به حساب جاري و مسدود نمودن آن به مدت ۲۴ ماه: چنانچه ارائه لاشه چک و يا رضايت نامه محضري ذي نفع به بانک امكان پذير نباشد، مشروط به اينكه حساب جاري مشتري نزد شعبه مفتوح و توسط مراجع قضايي مسدود نشده باشد، مشتري مي تواند با واريز معادل كسري موجودي به حساب جاري خود، درخواست مسدود شدن وجه مزبور را براي پرداخت چک برگشتي ذي ربط تا زمان تعيين تكليف قطعي چک برگشتي و يا حداكثر به مدت ۲۴ ماه، به بانک ارائه و سپس بانک نسبت به رفع سوءاثر از سابقه چک برگشتي اقدام مي نمايد. در اين
شرايط بانک موظف است ظرف پنج روز كاري، طي نامه اي تأمين وجه چک را به اطلاع شخصي كه گواهي نامه عدم پرداخت به نام وي صادر شده است، براي مراجعه به بانک و دريافت وجه
چک، برساند؛

۵- ارائه حكم قضايي مبني بر رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتي.

*در صورت عدم اقدام مشتري نسبت به رفع سوءاثر، سابقه هر چك برگشتي صرفًا پس از انقضاي مدت هفت سال از تاريخ صدور گواهي نامه عدم پرداخت آن به صورت خودكار از سامانه اطلاعاتي بانک مركزي رفع سوء اثر ميگردد.

توضیح ۱- در صورتي كه مشتري ظرف مدت ده روز كاري پس از برگشت چک، اقدام به تأمين كسري موجودي حساب جاري يا ارائه لاشه چک يا رضايت نامه محضري از ذي نفع ننمايد، بانک موظف است اطلاعات مربوط به گواهي نامه عدم پرداخت را به سامانه اطلاعاتي بانک مركزي ارسال نمايد.

توضیح ۲- بانک مكلف است بنا به درخواست مشتري و به منظور آگاهي وي از سوابق چک هاي برگشتي خود در سامانه اطلاعاتي بانک مركزي، اقدام به ارائه صورت كامل تعداد و مشخصات چک هاي برگشتي وي با درج تاريخ برگشت چک نمايد.

خانم پاپی معاون اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی در این زمینه گفت: برای رفع سوء اثر از هر چک برگشتی در سامانه بانک مرکزی باید ۷ سال از تاریخ برگشت چک بگذرد.

وی افزود:‌ در دستورالعمل قبلی، در صورت نداشتن شاکی و تعیین تکلیف نشدن چک، یک فقره چک برگشتی بعد از شش ماه رفع سوء اثر می شد، دو فقره بعد از یک سال، و سه فقره چک را بعد از دو سال رفع سوء اثر می کردیم.

خانم پاپی تصریح کرد: اگر شخصی حتی یک فقره چک برگشتی داشته باشد و برای رفع سو‌ء اثر آن از طریق روش‌های معمول اقدام نکند تا مدت ۷ سال سوء سابقه در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی خواهد داشت و از خدماتی مانند گرفتن دسته چک جدید محروم است.

وی افزود: همچنین در دستورالعمل دیگری برای کاهش تعداد چک های برگشتی،‌ هر شخص حقیقی بیشتر از یک حساب جاری در یک بانک نمی‌تواند داشته باشد. بانک‌ها باید این حساب‌ها را شناسایی و برای بستن و تعیین تکلیف آنها اقدام کنند.

معاون اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه این دستورالعمل ها برای کاهش چک های برگشتی از آذر سال گذشته اجرایی شده است، گفت: اقدامات دیگری نیز در این زمینه در دستور کار قرار دارد که هنوز نهایی نشده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بابک حسنی

    با سلام و خسته نباشید
    من 18 فقره چک برگشتی دارم که مربوط به کمتر از 7 سال می باشد ایا پس 7 از تکمیل 7 سال ایا همه موارد حذف خواهد شد یا فقط 1 مورد اگر راهنمایی کنید لطفا .
    با تشکر

  • بدون نام

    چک

  • ساسان

    با عرض سلام وخسته نباشید
    مهمترین سوال از بانک مرگزی یا هر کسی که مسئول میباشددارم بانکها با چه سند محکمی دسته چک صادر میکنندمسئول تمام این چکهای برگشتی بانک مربوطه میباشد و چرا بانکها به عهده نمی گیرند ایا این نوعی تخلف و کلاهبرداری نمیباشد من خودم تازه از امریکا اومدم در انجا بانکها قبل از دادن دسته چک سندی 2 امضا تنظیم میکنند یا مالی یا هر چیزی و اگر چک پاس نشود بانک هزینه چک را میپردازد اگر انها بانک دارند پس این بانکهایی که ما داریم اسمشون چیه لطفا جواب قانع کننده ای بدهید باتشکر.

  • علی اکبر

    سلام .شخصی 20فقره چک 500هزار تومان از من دارد که وجه آن را دستی از من گرفته و قرار بوده لاشه چک را برای من بیاره و نتها نیاورده بلکه 11فقرش را به مبلغ5500000را اقدام نموده و فقط برادرم شاهد ماجراست لطفا مرا راهنمایی کنید

  • محمد ابراهیم

    با سلام وادب
    سایت شما راهنمای بسیار خوبیست یک سوال داشتم اگر چکی برگشت خورد واتاق پایاپای یا بانک مربوطه مهر ابطال پشت چک نزند صاحب چک (دارنده حساب)برای رفع اثر چک به بانک مراجعه کند بانک میتواند بدلیل نداشتن مهر ابطال از قبول چک خوداری کند ایا مهر ابطال ضروریست متشکر

  • کلینیک حقوقی ایران

    ممنون از مطالب خوبتون پیشنهاد میکنم لینک زیر را هم که در مورد چک هست ملاحظه کنید.
    https://goo.gl/wE25oK

  • بدون نام

    این یه خبر هست و فقط میتوانید اظهار نظر کنید نه سوال.بفهمید آخه،قرن بیست ویک هستا!!!

  • بدون نام

    باسلام من ۱۰فقره چک برگشتی مربوط به ۷سال پیش داشتم میخواستم بدونم چکهای برگشتی اینجانب رفع سو از بانک مرکزی میشن یانه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج