جاده ای که کابوس مسافران شده است
رخ دادن دو حادثه شدید رانندگی در کمتر از ۷۲ ساعت، برای یک جاده کم خطر، مهم ترین اتفاق هفته گذشته بود.
جاده بی خطری که حالا کابوس راننده ها شده است. رخ دادن دو حادثه شدید رانندگی در کمتر از ۴ روز، حالا آزادراه تهران- قم را برای راننده ها ترسناک کرده است. آزادراهی که تا پیش از این گفته می شد یکی از امن ترین و کم سانحه ترین آزادراه های کشور است و حالا بیشترین خبرهای صفحه حوادث روزنامه ها را به خود اختصاص داده است.ابتدا به خاطر فاجعه ای که به مرگ ۴۴ نفر منجر شد و حالا به خاطر تصادف زنجیره ای جمعه شب ۲۱ خودرو در فاصله هایی کوتاه.
ساعت های پایانی دوشنبه ۱۸ شهریور ماه، برای یک دستگاه اتوبوس مسافربری در کیلومتر ۲۹ آزادراه قم-تهران اتفاقی رخ داد که یک فاجعه را رقم زد. فاجعه ای که سردار «اسکندر مومنی» رئیس پلیس راهور ناجا، صبح روز بعد، آن را این طور گزارش داد:«در ساعت ۲۳ دیشب یک فقره تصادف دلخراش و نادر در کیلومتر ۲۸ آزاد راه قم به تهران اتفاق افتاد.
بررسی اولیه در صحنه حاکی است اتوبوسی که از مسیر قم به تهران حرکت می کرد به علت نقص فنی و ترکیدگی لاستیک منحرف می شود که ابتدا با یک خودروی سواری و سپس به گاردریل برخورد و با تخریب گاردریل به لاین مخالف منحرف شده و با یک دستگاه اتوبوس دیگر برخورد می کند .متاسفانه هر دو دستگاه اتوبوس پس از برخورد دچار آتش سوزی می شوند و تا این لحظه متاسفانه ۴۴ نفر از هموطنان فوت می کنند و ۳۹ نفر هم مصدوم شده و جهت مداوا به بیمارستان منتقل شده اند .»
فاجعه ای که فرمانده پلیس راه کشور مقصر آن را شرکت سوئدی سازنده اتوبوس ها دانستهه است. سردار «محمدرضا مهماندار » به خبرگزاری مهر گفته:« ترکیدگی لاستیک و نقص در سیستم برق علت اولیه تصادف مرگبار دو اتوبوس اسکانیا در اتوبان تهران - قم بود .شرکت عقاب افشان به عنوان نماینده شرکت اسکانیا به مراجع قضائی معرفی می شود. ساعت ۱۱شب گذشته یک دستگاه اتوبوس اسکانیا که از اصفهان به سمت تهران در حرکت بود پس از مجتمع توریستی مهتاب و در نقطه ای که دارای شیب زیادی به سمت تهران است به دلیل ترکیدن لاستیک جلو کنترل خود را از دست داده و پس از انحراف و برخورد با گاردریل وسط اتوبان وارد مسیر مخالف شده و با یک دستگاه اتوبوس اسکانیای دیگر که به از تهران به سمت اردکان یزد در حرکت بود برخورد می کند.به علت نقص فنی در سیستم برق اتوبوس اسکانیا هر دو خودرو دچار آتش سوزی شده و در این حادثه ۴۴ نفر کشته و ۳۹ نفر نیز مجروح شدند.»
شاید به همین خاطر بود که فعالیت شرکت مسافربری استفاده کننده از این اتوبوس ها بلافاصله به حالت تعلیق درآمد.
از سوی دیگر رئیس اتحادیه تعاونی های مسافربری کشور، تقصیر را به گردن لاستیک و گاردریل انداخته است. «احمدرضا عامری» گفته:«احمدرضا عامری گفته :«علت اصلی بروز این حادثه ترکیدن لاستیک اتوبوس بود و راننده در آن نقشی نداشته است.ترکیدن لاستیک امری طبیعی است و ممکن است اتفاق بیفتد اما گاردریلها باید محکمتر یا فنری باشند تا از وقوع این حوادث دلخراش جلوگیری شود.گاردریلها در دنیا حالت فنری دارند که اگر وسیلهای با آنها برخورد کند شکسته نمیشود که لازم است گاردریلها در جادههای ایران هم خاصیت فنری داشته باشند یا بسیار محکمتر ساخته شوند تا در برخورد وسایل نقلیه شکسته نشوند و ایمنی لازم را برای راه تامین کند.»
جالب این جاست که سایت شرکت مونتاژ اتوبوسهای اسکانیا در ایران هم هیچ واکنشی به این فاجعه مرگبار نشان نداده و همچنان با افتخار، از کیفیت محصولات تولیدی خود می گوید.
جاده طلسم شده
این، اما تنها اتفاق هفته کابوس وار آزادراه تهران- قم نبود. شامگاه جمعه هم رسانه ها خبر از تصادف های پی در پی در آزادراه قم- تهران دادند. تصادف هایی که طی آن ۲۱ دستگاه خودرو در این مسیر با یکدیگر تصادف کردند که خسارت سنگین مالی برجای گذاشت. این تصادف ها البته به جز چند مصدوم و خسارت های مالی، خوشبختانه تلفات جانی نداشته است. اما انگار کابوس تصادف سایه بلندی بر آزادراه قم- تهران انداخته است. اتوبوس های اسکانیا همچنان در این جاده و جاده های دیگر تردد می کنند. گاردریل ها همان گاردریل ها هستند و لاستیک ها هم همان لاستیک ها.
آخرین باری که تصادفی زنجیره ای در آزادراه قم- تهران اتفاق افتاد، دی ماه سال ۹۱ بود که طی آن یک اتوبوس مسافربری با ۳۰ سرنشین با ۴ خودروی سواری و یک وانت بار تصادف کرد که به مرگ یک نفر و مجروح شدن ۵ نفر دیگر انجامید. با این وجود، آمارها نشان می دهد که آزادراه قم- تهران به دلیل مسیر کفی و کم پیچ و خم و همچنین عواملی همچون علائم ترافیکی، آسفالت جاده و دوربین های فراوان کنترل سرعت، یکی از کم حادثه ترین جاده های کشور است.
درگذشت سالانه بیش از ۱۹ هزارنفر در تصادفات جاده ای در ایران، زخمی شدن بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سال براث این تصادف ها و آماری که تصادفات جاده ای در ایران را ۲۰ برابر استاندارد جهانی گزارش کرده است، همچنان نگرانی را بر جاده های کشور حاکم کرده است.
آیا کسی فکری به حال هفته پایانی شهریورماه و اوج ترافیک و تردد در مسیرای بین راهی کشور را کرده است؟
نظر کاربران
با سلام
سالی که نکواست از بهارش پیدا است.
تعداد کشته های جاده ها در زمان دولت اصلاحات دارد تکرار می شود.
خوب دیگه بعضی ها خوش قدمند!!!!!!
پاسخ ها
منفياتو عشقه!!!
آمار کشته ها رو برو نگاه کن تو سال دولت مثلا خدمت گذار که بیشتر بود.البته اگه سواد داشته باشی.چبزای بی ربط رو بهم ربط دید.همه امثال شما چرا انقدر مثل همید؟؟؟اه.....
امید جان قبل از نظر دادن قرص هات را بخور
vaghean ke baziya cheghadr bishooor hastand akhe bi ehtiyatie baziya che rabti be ghadame kesi dare adame kaj fahm khoda shafat bede
امیدوارم که این آقا امید شوخی کرده باشند
اگه حرفشون به جد هست، اونوقت شاید بهتر باشه یادآوری کنم کنم که در زمان بزرگوار قبلی هم در هفته ی اول پیروزی ایشون دو تا سانحه ی هوایی داشتیم:
سقوط هواپیمای کاسپین که از تهران عازم ایروان بود که در اون حتا یک نفر هم زنده نموند
و دوم، سانحه ی فرودگاه مشهد که در اون ایلوشین آریا بد نشست و چندین کشته و مجروح داشت
امید جان در عرض یک هفته !
حالا کی خوش قد و کی بد قدم هس؟؟؟؟؟
پاسخ ها
قربون کلامت احسان جان.....
آزادراهی که تا پیش از این گفته می شد یکی از امن ترین و کم سانحه ترین آزادراه های کشور است و حالا بیشترین خبرهای صفحه حوادث روزنامه ها را به خود اختصاص داده است.
بابا یه اسپندی دود کنید .بد جوری چشم خورده .اسپند دونه دونه اسپند سی و سه دونه.
وقتی خودروها استاندارد لازم و مناسب را نداره گناه ها را گردن جاده و دولت اصلاحات و غیر اصلاحات و آمریکا و اروپا و چشم و نظر خوردن و این چیزها نیاندازید
پاسخ ها
آفرین. کاملا درست گفتی.