افزایش زمان واریز وجه پس از تراکنش
معاون بانک مرکزی اعلام کرد: افزایش زمان واریز وجه پس از تراکنش با دستگاه کارتخوان، برای جلوگیری از خطرات و پولشویی و مبارزه با کلاهبرداریها صورت گرفته است.
خبرگزاری ایلنا: معاون بانک مرکزی اعلام کرد: افزایش زمان واریز وجه پس از تراکنش با دستگاه کارتخوان، برای جلوگیری از خطرات و پولشویی و مبارزه با کلاهبرداریها صورت گرفته است.
ناصر حکیمی درباره افزایش زمان واریز انتقال وجه به حساب بعد از کارت کشیدن گفت: پلیس فتا گزارش های متعددی را از این قبیل کلاهبرداری ها اعلام کرده که با فریب مردم، از حساب آنها برداشت غیر مجاز صورت گرفته است.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی ادامه داد: افزایش زمان واریز وجه بعد از کارت کشیدن، به دلیل نقص در سیستم نیست بلکه فرصتی است که اگر کلاهبرداری صورت بگیرد مالباخته بتواند مورد را پیگیری کند و ضرر و زیانی نبیند.
حکیمی افزود: طبق استانداردهای جهانی و در همه کشورهای دنیا، بعد از کارت کشیدن، چند ساعتی طول می کشد که پول به حساب فروشنده واریز شود تا سامانه ها بتوانند تراکنش مشکوک را شناسایی کنند و اگر شخصی متوجه برداشت مشکوکی شود فرصت کافی برای پیگیری داشته باشد.
وی با بیان اینکه فاصله زمانی کارت کشیدن تا واریز وجه آن به حساب فروشنده برای امنیت بیشتر خریداران است گفت: در همه دنیا این زمان ۴۸ ساعت لحاظ شده درحالیکه این زمان در ایران، حداکثر ۲۴ ساعت است.
حکیمی ادامه داد: اگر چه سرعت انتقال وجه مطلوب است اما برای حفاظت از منافع مشتریان، زمان تسویه حساب افزایش یافته است. معاون فناوری نوین بانک مرکزی تصریح کرد: هر ساعتی که تراکنش انجام شود وجه آن ساعت ۵ صبح روز بعد واریز می شود و این زمان الزاما ۲۴ ساعت نیست یعنی اگر قبل ساعت ۱۲ شب کارت کشیده شود، وجه آن ساعت ۵ صبح روز بعد به حساب واریز می شود بنابراین، حداقل زمان تسویه با فروشنده از لحظه کارت کشیدن تا واریز به حساب ۶ ساعت و حداکثر آن ۲۴ ساعت است.
حذف مبادلات مالی با کدهای دستوری به علت بستر ناامن آن بود
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفت: برای حفظ و صیانت از اطلاعات مردم، نقل و انتقالات موبایلی امن سازی می شود. حکیمی درباره علت بسته شدن نقل و انتقال پول از طریق کدهای دستوری (USSD) (یا روش های ستاره، مربع) و خدماتی از این دست از طرف بانک مرکزی از ۱۵ بهمن گفت: در بخشنامه بانک مرکزی صحبت از بسته شدن این کدها نیست بلکه بحث بر سر ایمن سازی است.
وی افزود: از زمانی که اطلاعات را وارد می کنید، احتمال اینکه افرادی که دسترسی به سامانه دارند بتوانند از طریق پین، اطلاعات خام مشترک مثل رمز و اطلاعات کارت او را ببیند وجود دارد یعنی زمانی که تراکنشی انجام می شود، رمز و شماره اطلاعات کارت که وارد می شود در دسترس افرادی که به سامانه دسترسی دارند قرار میگیرد بنابراین احتمال هک شدن کارت و سرقت داده های شخصی وجود دارد که این، بسیار خطرناک است.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه از ابتدا، تراکنش را به ۲۰۰ هزار تومان محدود کردیم چون می دانستیم مسیر کدهای دستوری خطرناک است افزود: چون تقاضا زیاد بود و مسیر جایگزینی وجود نداشت تا مردم از طریق موبایل خرید و شارژ دریافت کنند این مسیرها فعال باقی ماندند ولی خوشبختانه در ۲ سال اخیر زیرساختهای مخابراتی امن در کشور ایجاد شد.
حکیمی تصریح کرد: در طول یک سال و نیم گذشته برای امن سازی این مسیرها اقدام و تاکید کردیم تا رمز نگاری مبدا تا مقصد در ۲ فاز انجام شود یعنی اینکه انتقال باید از سرویس های قدیمی و کدهای دستوری به مسیرهای جدید و اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب می شود صورت گیرد.
نظر کاربران
عجب!.،
سلام فقط یکی بگه سود حاصل از میلیاردها تومان پولی که روزانه از تمامی این کارتخوان های کل کشور چهل و هشت ساعت بعد از تراکنش میمونه به حساب کی واریز میشه کجا میره
حالا مال باخته به حق برسه من فروشنده چی حقمو از کی بگیرم ؟؟ من فروشنده که جنس فروختم و طرف گرفته رفته حالا اگه پلیس فتا پول رو هم از من بگیرن اون وقت من هم مال باخته نیستم؟؟؟ من بوقم!!!
پدرتهمدروغمیگویدپولمنبدخترا۲۴ساعتنکهمداریبهبهانهامنیتاینهمیکنوعچاپیدنمردممظلمایراناستخداذلیلکنداونکهظلممیکنددرحقمردمبدبخت
این بهانه درست نیست، من کارت خوان دارم و دوست دارم همان لحظه پیامک واریز بیاد.با
اين كارها تصميمات كودكانه وخون مردم را در شيشه كردن است اينقدر با اعصاب ملت ايران بازي نكنيد سرنوشت مبهمي را برايتان رقم خواهند زد.
همین حقوق ۷۰۰هزارش سر موقع بدن الان ۵ماه که حقوق کارگران خدماتی ابفار روستایی استان کرمان پرداخت نمیشود با کی بگوئیم
روش جدید برای کار کردن با پول مردم
متاسفانه دارن از این موضوع سواستفاده میکنند.
شخصی که پولشویی میکنه راهشو پیدا میکنه اما من بدبخت که منتظر 50 تومن و 80 تومن هستم تا بیاد به حسابم و کلا بشه فروش یه روزم چیکار باید بکنم؟ یعنی 24 ساعت باید منتظر 50 تومن پول باشم !
خیلی فوری فوری فوری فوری
با سلام خدمت تمام بازاریان و کسبه ایران زمین
باتوجه به اقدام غیر قانونی بانک مرکزی و زیر مجموعه های خودت از جمله بانک ها شرکت های خدماتی پوزهای فروشگاهی شاپرک که خرید های کارت خوان را از حالت آنلاین به شش ساعت بعد دوازده ساعت و حالا به شکل 24 ساعتی حق الناس مردم به نفع خودت به مدت یک روز که مسدود میکند و حتی بعضی پول ها نیز واریز نمیشود . این دیگر نه تخم مرغ است نه چیز دیگر پول و حق مردم است پول یک روز زحمت کشیدن خیلی از بازاریانی است که با رنج زیاد دارند در این اوضاع بد اقتصادی کاسبی می کنند . اکنون با تماس گرفتن با شرکت های پوز فروشگاهی و خواستن واریز پول به حالت انلاین می باشیم توجه کنید که یک دست صدا ندارد اگر شرکت ها به حرف ما گوش ندهند دستگاهای پوز فروشگاهی را خاموش خواهیم کرد .
پاسخ ها
خرخودتون هستین کمترمردمااذیت کننین آخ مردم شما وفرزندان خودتان رامی گیریدوسرصلان بلای جان شماباداین دزدی آشکارسوداین پول دردوروزبه جیب کی میره --پس گرسنه هستین اگرپول یه بدبخت بیچاره ای دیربیفتدخداتومان سودمی گیرید ٬٬نفرین برشماباد
اينم يه نوع دزدي ديگر
برای کلاهبرداری یا جلوگیری از کلاهبرداری یک روز سود پول مردم چقدر میشود
دیگه چه میخوای من کاراخوان داریم چک کشیدم برای طرف تا پولم چند ساعت حساب ۲۴ ماند همه بازاریان کاراخوان ها خاموش شود
دیگه چه میخوای من کاراخوان داریم چک کشیدم برای طرف تا پولم چند ساعت حساب ۲۴ ماند همه بازاریان کاراخوان ها خاموش شود
خاموش کنیدمغازها
اینهم دستاورد جدیدی .... دزدی در روز روشن در جلو چشم خودمان
آخه اگر یکی بخواد به فرزندش پول فوری بحسابش بریزه چیکار باید بکنه ؟این کار مخصوص دستگاه های کارت خوان مغازه ها و فروشگاه ها هستش ..... یکوقت کسی کارت در مغازه میکشه که پول نقد بگیره. اونا چیکار باید بکنند ؟