۶۶۷۵۷۱
۱۸ نظر
۵۰۰۷
۱۸ نظر
۵۰۰۷
پ

ترکمانی: نیمی از جامعه در فقر نسبی هستند

علی دینی ترکمانی در نشست بررسی ابعاد سیاسی و اقتصادی ناآرامی‌های اخیر گفت: بحران فراگیر توسعه را بر مبنای شاخص‌های متفاوتی می‌توان صورت‌بندی کرد. طبق آمار رسمی نزدیک به ۱۲ درصد نرخ بیکاری داریم اما نزدیک ۲۵ درصد سرپرست خانوار های کشور بیکار هستند. ۱۰ میلیون نفر از ۲۰ میلیون جامعه کار حداقل حقوق رامی‌گیرند و یعنی نیمی از جامعه در فقر نسبی هستند.

خبرگزاری ایلنا: علی دینی ترکمانی در نشست بررسی ابعاد سیاسی و اقتصادی ناآرامی‌های اخیر گفت: بحران فراگیر توسعه را بر مبنای شاخص‌های متفاوتی می‌توان صورت‌بندی کرد. طبق آمار رسمی نزدیک به ۱۲ درصد نرخ بیکاری داریم اما نزدیک ۲۵ درصد سرپرست خانوار های کشور بیکار هستند. ۱۰ میلیون نفر از ۲۰ میلیون جامعه کار حداقل حقوق رامی‌گیرند و یعنی نیمی از جامعه در فقر نسبی هستند.

وی افزود: بی اعتمادی شدیدی از جانب مردم به مسئولان وجود دارد و به همین دلیل پروژه‌هایی مانند خودحذفی یارانه شکست می‌خورد. در زلزله کرمانشاه این مورد را دیدیم. بر اثر نابرابری، توسعه نامتوازن منطقه‌ای در مناطق مرزی و شهرهایی مثل تهران مشکلاتی وجود دارد و به همین دلیل بیشتر ناآرامی هم در جاهای کمتر توسعه‌یافته رخ داد.

ترکمانی تاکید کرد: در حوزه حقوق شهروندی با بحران روبرو هستیم از نظر افکار عمومی عدالت و آزادی مدنی موجود نیست.

وی یادآور شد: کسی که همه چیز خود را از دست داده به کف خیابان می‌آید و دنبال خواسته‌هایش است. شکست بازاری قابل جبران است اما شکست نظام‌مند به راحتی قابل جبران نیست. ما قبل از انقلاب از ترکیه جلوتر بودیم اما اکنون درآمد سالانه ترکیه دوبرابر ما است. بنابراین در سطح منطقه و جهان با بحران مواجه هستیم اول شدن در منطقه رویایی بیش نیست. علل اصلی آن این است که مراکز تصمیم‌گیری تو در تو نهادی بیش اندازه داریم.

ترکمانی با بیان اینکه ما باید سه قوه کلاسیک داشته باشیم، گفت: ما قوه‌های دیگری داریم که تداخل ایجاد می‌کند و موازی کاری پیش می‌آید و فساد بوجود می‌آید و در نهایت پدیده‌ای شکست هماهنگ‌سازی بوجود می‌آید. دولت به معنای واقعی بسیار بزرگ است چون نهادهای بودجه‌خوار زیادی دارد و نسبت هزینه عمرانی به هزینه اجرایی بسیار زیاد است. حدود ۸۰ درصد بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود اما در عمل ۱۰۰ درصد بودجه صرف هزینه جاری می‌شود. این نهادها می‌توانند چوب لای چرخ دولت بگذارند.

وی با اشاره به مشکلات کشور در سنوات گذشته گفت: ما بحث انفجار جمعیت را در دهه ۶۰ داشتیم و کم کم مشکلات انباشته شد و موجب خشم مردم در طیف‌های مختلف شد. اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند افق روشنی پیش رو نیست اگر مشکلات منطقه‌ای را هم در نظر بگیریم وضع بدتر می‌شود. ما باید نگاه‌مان به جهان را تغییر دهیم با روش پیش مدرن نمی‌توان حکمرانی خوبی کنیم.

ترکمانی گفت: باید زیرساخت حقوقی قدرت ما تغییر کند. یک راه این موضوع با فهم مسئولین عالی از شرایط ممکن است مثلا با رفراندم بخشی‌هایی از قانون اساسی اصلاح شود این کمترین هزینه را دارد. اگر این راه بسته شود طبعا جامعه به سمت موج‌های اعتراضی خشن‌تری می‌رود که کل کشور را درگیر می‌کند و مشخص نیست از دل آن چه سناریوهایی در میاد. راه حل اول گفت‌وگوی عمومی درباره مسائل عمومی است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نصف دیگه جمعیت هم زیر خط فقرهستن
    مسولین عزیز تبریک

  • بدون نام

    وقتی خرج شغل آب وبرق گاز نان بهداشت....۱۵ملیون افغانی وبدین که بیش از۱۰ملیون شغل ایرانیارواشغال کردن

  • بدون نام

    فقرمطلق نه نسبي ،مثل اينکه هنوزشرمنده ،خانواده ات نيستي

  • بدون نام

    اینقدر مسئولین خودشونو به خواب خرگوشی میزنند تا متاسفانه یه روز جامعه بدنبال مشکلات پی در پی و عدم چاره جویی به حالت انفجار در آید که دیگه هیچ جوری نشه درستش کرد.بابا تا دیر نشده چهار تا آدم درست وحسابی وباسواد بشینن فکری به حال این وضع کنن.تا کی باید اینجور شیر تشیر باشه اوضاع

  • بدون نام

    مردم در فقر بسر میبرند وضع خزانه به قول خودشون عالیه دلار 4590 اگه کاری بشه حقوق 900 تومن ثروت مملکت دست کیه که مردم در فقرن

  • بدون نام

    به نظرمی رسدتحلیل جالب وبجایی می باشد حتی لازمست باپیشرفت زمان وتحولاتی که در جامعه رخ می دهد قانون اساسی راهم درجاهایی مدرنیزه وبه روزکنیم متاسفانه نه تنهاازترکیه بلکه ازخیلی ازکشورهای دیگری که حتی توان برابری خودشان راازمادرذهن ارزیابی نمی کردند عقب مانده ایم که دلایل بسیارزیادی دارد

  • بدون نام

    ای جان نمیره مدیریت کاردان

  • بدون نام

    من برای اقای ترکمانی احترام خاصی قاءل هستم ..ولی کاش میگفتن اقتصادکشورمون خیلی خرابه...و با این روشها به جایی نمیرسیم..

  • بدون نام

    سالها همین حرفهای تکراری

  • بدون نام

    الان که خوبه اوضاع خرابتر میشه خرابتر

    پاسخ ها

    • بدون نام

      گناه بیشتردهه شصتی هاگردن کسانی که این وضع رابوجوداوردن ازبیکاری ونداری مجردماندن تابمیرند ....

  • بدون نام

    اقای ترکمانی سال60 گفتین جمعیت زیاد میشه خب به طبع بچه کم میارن ازاون ورادم میمیره خب بالخره مردم دیگه موندن چه کارکنن الانم میگن جمعیت زیاد شده این حرف منم میوتنم بزنم بی اعتمادی که خیلی خب وقتی یارانه ازاول داده شده مردم عادت کردن

  • بدون نام

    فقر دیگه نه بدبختی نیمی نه همه بجز اقا زاده ها واقایان

  • بدون نام

    احسنت به اون فکرت

  • بدون نام

    خیر آقا بیش از 80% مردم در فقر می باشند.از آن 20% هم که غنی می باشند 50% تو شهر تهرانه.

  • بدون نام

    کاربر 19:03 ثروت مملکت دست صاحبشه!!!تو غصه نخور جاش امنه!!!!!!!!

  • بی نام

    از حالا تصمیم بگیرد که حقوق نجومی نگیرید تا وضع مردم شاید درست بشه .همیشه حرفه حق تلخه پس بسنده کنید به حق .تا فردا ازتون دادخواهان دادخواستند به لکنت زبان نیافتید.شاید راه نجاتی برای شما باشد.

  • بی نام

    راز ایران موافق دزدی نکردن است. یعنی همه چی .نه معتاد .نه فحشا نه گرسنه، نه بیخانمان، نه مستاجر، نه بیکار،نه رشوه بگیر نه بیمار .برعکس همه شاداب ومبتکر وکار افرین در همه امور میشود .....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج