دو اصلاح طلب هاشمی را دور زدند؟
سعید لیلاز فعال رسانهای اصلاحطلب طی گفتوگویی با یکی از روزنامههای همین جریان، در واکنش به عدم رای اعضای شورای شهر به شهرداری محسن هاشمی به فلسفه مقوله «رای تشکیلاتی» که بیشتر در نظام و ادبیات سیاسی غرب رایج است، پرداخت.
وی با بیان اینکه «پایگاه اجتماعی کارگزاران، تکنوکراتها و پایگاه موتلفه تا سالها نهاد بازار بوده است»، افزود: از سوی دیگر احزابی هم هستند که ساختار اجتماعی خود را روی طبقات محروم استوار کردند و البته تشکیلاتیتر عمل میکنند.
خبرنگار روزنامه اصلاح طلب که عدم رای ۲ عضو اصلاح طلب شورای شهر به محسن هاشمی را به مثابه عدم صداقت آنان خواند درباره علت رای این ۲عضو شورای شهر به قالیباف از لیلاز پرسیده است که وی در پاسخ تصریح کرد: به اعتقاد من نمیتوان آنها را سرزنش کرد چرا که لیست اصلاحطلبان اساسا بر مبنای حزبی روشنی بسته نشد. به هر حال ضعف تشکیلاتی، بخشی از واقعیت سیاسی امروز ایران است که به نظر من چندان رذیلتی هم نیست و میتواند کارکردهای مناسبی هم داشته باشد. این عدم صداقت وقتی قابل اعتنا است که از روز اول آقای خاتمی مشخص میکرد چه کسانی ثبت نام کنند. وقتی عدهای خودشان بدون هماهنگی تشکیلاتی ثبتنام کردهاند، نمیتوان آنها را سرزنش کرد.
لیلاز افزود: مگر همین مجلس که در اختیار جناح راست است به زنگنه رای اعتماد نداد و نجفی با یک رای اختلاف وزیر نشد. اگر بنا بود آنها هم صرفا به تشکیلات خود پایبند میبودند باید برخی از وزرای آقای روحانی هم رای نمیآوردند. ضمن اینکه من یک سوال مشخص هم دارم. اگر بنا بر این است که بگوییم رفتارها باید تشکیلاتی باشد، آقای مسجدجامعی و نجفی و خانم ابتکار چرا در این هشت سال کوچکترین ایستادگی در برابر قالیباف نداشتند؟ مگر آنها وابستگی تشکیلاتی خود را فراموش کرده بودند؟ اگر بناست از فقدان رفتار حزبی انتقاد کنیم این سوی ماجرا هم باید دیده شود.
وی با بیان اینکه رایدهندگان به لیست اصلاحطلبان نسبت به رفتار دو عضو این لیست که به محسن هاشمی رای ندادهاند، مسلما حق دارند، ناراحت باشند، افزود: وضعیت مدیریت شهردار را میدانم اما معتقدم ممکن است تاکتیک ما اشتباه بوده باشد. آقای هاشمی (پدر) چند روز قبل آن مواضع را درباره سوریه اتخاذ کرد. نمیتوان توقع داشت پس از آن اظهارات اصولگرایان در برابر پسر ایشان متحد نشوند. میتوانستیم روی فرد دیگری به جز محسن هاشمی تمرکز کنیم.
ارسال نظر