ابداع ابزار تصویربرداری برای معاینه ساده تر چشم
پژوهشگران لهستانی و اسپانیایی، نوعی ابزار تصویربرداری ابداع کردهاند که ممکن است افراد را از معاینه چندین باره چشم بینیاز سازد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ممکن است با کمک ابزار جدیدی که توسط دانشمندان در لهستان و اسپانیا توسعه یافته، معاینههای چشم، سریعتر و سادهتر انجام شوند و چشمپزشکان بتوانند در تجهیزات صرفهجویی کنند.
این ابزار، برخلاف فناوری آزمایش چشم موجود، امکان دیدن تمام قسمتهای چشم را (از قسمت جلو تا عقب) با یک لنز فراهم میکند.
این پژوهش، به سرپرستی "ایرنوس گرولکوفسکی" از دانشگاه "نیکلاس کوپرنیک" (Nicolaus Copernicus University) لهستان با همراهی "پابلو آرتال" (Pablo Artal) از دانشگاه (Universidad de Murcia) اسپانیا انجام شد.
معمولا، چشم پزشکان مجبورند در طول یک معاینه، چندین لنز عوض کنند.
دلیل این موضوع، این است که هر لنز، یک فاصله کانونی ثابت با طول تنها چند میلیمتر دارد. این لنزها که میتوانند روی قرنیه تمرکز کنند، قادر به تمرکز روی شبکیه نیستند و بالعکس.
در اینجا، سیستم تصویربرداری" مقطعنگاری همدوسی اپتیکی" (OCT) با لنزهای قابل تنظیم الکتریکی مورد نیاز است.
در مرکز این سیستم، یک مخزن پر از مایع چشمی شفاف قرار دارد که با یک لایه پلیمری شفاف در قسمت جلو، مهر و موم شده است. این لایه، لنز است و میتواند به تدریج تغییر شکل دهد.
هنگامی که یک جریان الکتریکی به کار گرفته میشود، این لایه، با یک ساختار حلقه شکل، به پایین ظرف فشار داده میشود که آن را در مقابل مایع، متورم میسازد.
هنگامی که این جریان متوقف میشود و لایه به سمت بالا حرکت میکند، این تورم محدب، به یک کاسه مقعر تبدیل میشود.
در آزمایشهای انجام شده روی هفت فرد سالم مورد آزمایش، این سیستم قادر بود نه تنها از قسمتهای جلو و عقب چشم بلکه از خط اتصال ژل شیشهای چشم با شبکیه و لنز به همراه جزئیات بیسابقهای عکسبرداری کند.
مقالهای در مورد این پژوهش، در مجلهOptica" " به چاپ رسید
ارسال نظر