۶۶۴۷۷۸
۸ نظر
۵۰۱۱
۸ نظر
۵۰۱۱
پ

از قانونگذاران آمریکایی، درس عبرت بگیرید!

تابناک در گزارشی نوشت: دولت فدرال آمریکا تعطیل شد؛فقط به این دلیل که نمایندگان دمکرات کنگره آمریکا به تصویب بودجه موقت پیشنهادی دولت ترامپ رای ندادند؛چون نگران قوانین مهاجرتی بودند که ترامپ درصدد اجرای آن است ؛تحلیل نمایندگان دمکرات این است که ترامپ با قانون مهاجرتی اش حقوق برخی افراد را نادیده خواهد گرفت.

تابناک در گزارشی نوشت: دولت فدرال آمریکا تعطیل شد؛فقط به این دلیل که نمایندگان دمکرات کنگره آمریکا به تصویب بودجه موقت پیشنهادی دولت ترامپ رای ندادند؛چون نگران قوانین مهاجرتی بودند که ترامپ درصدد اجرای آن است ؛تحلیل نمایندگان دمکرات این است که ترامپ با قانون مهاجرتی اش حقوق برخی افراد را نادیده خواهد گرفت.

در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا،وی برای حمایت از جوانانی که درای سند هویتی و مهاجرتی نبودند،برنامه ای را با نام مختصر «داکا» به اجرا درآورد تا این افراد با اثبات صلاحیت خود برای اقامت و کار در آمریکا،مجوز اخذ کنند. این افراد عمدتا افراد زیر سی سالی اند که از از پدر و مادری که به صورت غیر قانونی به آمریکا مهاجرت کرده بودند به دنیا آمده اند. با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا،وی بارها اعلام کرد که برنامه داکا را نخواهد پذیرفت و این افراد را از آمریکا اخراج خواهد کرد؛موضوعی که ماه ها مورد مناقشه دمکرات ها و دولت ترامپ بود، تا جایی که دمکرات ها برای مبارزه با ترامپ در این باره،به هزینه تعطیلی دولت که هر روزش هزینه میلیارد دلاری برای این کشور به دنبال خواهد داشت،به بودجه موقت وی رای ندادند و رسما دولت فدرال آمریکا،به جز نهادهای ضروری و اضطراری و امنیتی در آمریکا،تعطیل شدند.

بر اساس این تجربه آمریکایی،از آنجا که به مسلمانان توصیه شده است که علم را بیاموزید،حتی اگر در چین باشد و ازآنجا که نکات مثبت و قابل استفاده را حتی از شیطان بزرگ هم می توان آموخت؛ می توان ایستادگی دمکرات های کنگره در قبال رئیس جمهور را به نمایندگان مجلس ایران هم،توجه داد و از آنان خواست در فصلی که به فصل بودجه اختصاص یافته است،اجازه ندهند که حق و حقوق تک تک مردم،توسط دولت ها که طبیعتا میل دارند،هر روز قدرت بیشتری به آنان داده شود تا به راحتی در زندگی و جیب مردم سرک کشیده و درآمد خود را به جای طرح و برنامه اصولی، از جیب مردم تامین کنند، ایستادگی کنند.

اگر مجالس پیشین،در قبال درخواست های نامحدود دولت های پیشین و کنونی،به نفع قانون و مردم ایستادگی می کردند،امروز شاهد اوضاع اسفبار صندوق های بازنشستگی نبودیم،امروز شاهد کلاف سردرگم یارانه های نقدی نبودیم؛امروز شاهد تمایل بی حد و حصر دولت برای افزایش یکباره قیمت حامل های انرژی نبودیم،امروز شاهد خصوصی سازی های مفسده ساز نبودیم،شاهد پدید آمدن اقشار مختلف نوکیسگانی که از بودجه دولت و ملت،به ناگاه به ثروت هنگفتی رسیدند،نبودیم؛ اگر ایستادگی می کردند و منابع رانت را خشک می کردند،اگر مقاومت می کردند و دولت رانتیر را به یک دولت توسعه یافته تبدیل می کردند،اکنون این مصائب را نداشتیم!اما مگر مجلسی که در حین دوران نمایندگی نمایندگان از دولت برای دوستان و آشنایان،امتیاز می گیرد و برای پس از دوران نمایندگی خود،دنبال پست و عنوان دولتی می گردند،می توان چنین انتظاری داشت؟

مقاومت در قبال خواسته های نامحدود دولت، یکی از شئون نزول مجلس است که یک سازکار آن در قالب تصویب و نظارت بر بودجه،تعیین شده است؛اما در این سالها،مقاومت در برابر این خواسته های نامحدود به صورت حداقلی بوده است؛تا جایی که همه دولت ها می دانند که مجلس،آموخته است که لایحه بودجه را بیش از بیست درصد تغییر ندهد! این بدان معناست که دولت ها هم خود لایحه بودجه را طوری می نویسند که با همان تغییر مورد انتظار،همان شود که آن را از ابتدا می خواسته اند.

نکته جالب و کمی هم طنز آلود در ایران کنونی این است که رئیس جمهور در یکی از سخنرانی های اخیر خود،به صورت تلویحی مجلس را تهدید کرده است که اگر تغییراتی در بودجه انجام بدهد،باید مسئولیت بودجه را بپذیرد؛ رئیس جمهور حتی پا را فراتر می گذارد و می گوید مسئولیت مستقیم بودجه با رئیس جمهور است و نباید مجلس با یک رای،ثمره کار کارشناسی را از بین ببرد! تصور کنید اگر ترامپ هم چنین رویه ای را دنبال می کرد که رئیس جمهور مسئول بودجه است، دولت آمریکا که تعطیل نمی شد و این همه هزینه بر کشورشان تحمیل نمی کردند!تحمیل هزینه بر کشور به این خاطر است که رئیس جمهور باید مجبور شود که حقوق تک تک افراد را رعایت کند؛دولتی که میل به افزایش قدرت خود و به ضرر مردم دارد،اگر مجلس هم نباشد که دیگر،حد یقفی نخواهد داشت!مجلس لازم است با شجاعت در مقابل دولتی که چهار سال تمام قانون هدفمندی را رعایت نکرده است و پس از انتخابات می خواهد تلافی همه آن چهار سال قانون شکنی خود را سر مردم دربیاورد،ایستادگی کند!

امروز اگر به مانند قانونگذران آمریکایی بپذیریم که برای مسئول کردن دولت در قبال تک تک افراد،لازم است هزینه پرداخت کنیم،حتما از فردایی که در آن مقامات دولتی،دستشان را بیشتر و بیشتر در جیب مردم گذارده اند و پاسخگویی خود را در قبال مردم،کمتر و کمتر کرده اند،بسیار فرخنده تر خواهد بود. نمایندگان مجلس باید بپذیرند که خانه ملت،خانه آسایش و راحتی و توافق هر روزه با دولت به ضرر مردم نیست،خانه ملت،برای ملت و کنترل امیال قدرت طلبانه دولت و نهادهایی است که از سرک کشیدن به جیب و مال مردم،هیچگاه خسته نمی شوند.

پی نوشت ها:

برنامه داکا

برنامه "داکا" (The Deferred Action for Childhood Arrivals ) که در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، به اجرا درآمد به حمایت از جوانانی می‌پردازد که دارای سند هویتی و مهاجرتی نیستند و با حمایت از آنها باعث می‌شود تا از کشور اخراج نشوند و همزمان برای آنها امکان کار و فرصت تحصیل فراهم آورد.

افرادی که زیر ۳۰ سال هستند برای آنکه شامل برنامه "داکا" می شدند باید اطلاعات شخصی خود را به اداره امنیت داخلی آمریکا ارائه می کردند.سپس این افراد مورد تحقیقات پلیس فدرال آمریکا قرار می‌گرفتند تا معلوم شود سابقه انجام جرم نداشته اند. آنها همچنین باید در حال تحصیل بوده یا تازه فارغ‌التحصیل شده بودند، یا در صورت خدمت در ارتش از آن اخراج نشده بودند.متقابلا دولت آمریکا قبول می کرد تا هر اقدامی درخصوص وضعیت مهاجرتی آنها را، به مدت دو سال به تاخیر بیاندازد.بسیاری از جوانانی که شامل این برنامه بوده اند از مکزیک و یا دیگر کشورهای آمریکای لاتین هستند.

سخنرانی رئیس جمهور در جمع کارکنان وزارت اقتصاد؛هجدهم دیماه نود و شش

«در این بودجه تبصره‌هایی پیش‌بینی کردیم که فقر مطلق را از بین ببریم و اگر نمایندگان مجلس نخواهند پای آن بایستند و دست دولت را ببندند، یا باید راه‌حل جایگزین بهتری ارایه دهند و یا خودشان پاسخگوی مردم باشند. دولت صدها ساعت جلسه و کار کارشناسی انجام داده و تبصره‌هایی برای رفع مشکلات کشور تنظیم کرده است.دکتر روحانی تصریح کرد: دولت برای اشتغال جوانان و رفع بیکاری ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای ۵ سال پیش رو طراحی کرده است اما این تصمیم که حاصل کار کارشناسی است با یک رأی باید از بین برود»؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چقدراین تحلیل منطقی است.امافاصله کشورمابا کشورهای پیشرفته زیاداست.

    پاسخ ها

    • ارش

      اتفاقا اونا از ما باید یاد بگیرن.. یه بار که با پول رانت و دلالی و اقازاده‌ای به نوا برسن عمران دیگه دولت فدرال رو به تعطیلی بکشن.. بنظرم وقتشه که از خارج نماینده جهت دوره اموزشی نزد نمایندگان و اقازاده‌ها بپذیریم تا همه متوجه هوش سرشار و ژن خاص مدیران ما بشن.. این خیلی مهمه خواهشا جدی بگیریم!!!

  • بدون نام

    تامین هزینها , از جیب مردم , باید به سمت تامین هزینه ها از کالاهای وارداتی , افزایش تولید , و ارزش افزوده کالاها و خدمات و مالیات از ثروتمندان تغییر کند .زهی خیال باطل ! جیب مردم نقدتر است .

  • بدون نام

    .....یعنی چه...اینهاهمش دمکراسی غربیه....قانونی خوبه که بشه آنرادورزد....باآن سرمردم کلاه گذاشت...

  • بدون نام

    اهل نامردی نیستیم

  • بدون نام

    بجاش مجلس ما مصوب کرد که افزایش قیمت حاملهای انرژی با توافق دولت انجام شود یعنی لایحه بودجه فقط داره به مردم فشار وارد میکنه بعدم میگن دولت اگه شفافیت به خرج بده ومشکلات و واقعیتهای جامعه را با مردم در میان بگذارد مردم فهیم ما بهتر با افزایش قیمتها همکاری میکنند .آخه یکی نیست بگه این همه مشکل را کی درست کرده مردم یا آمریکایی که هیچ غلطی نمیتونه بکنه یا بی مدیریتی مسولین

  • بدون نام

    ایرانم بایدبا۸۰ملیون جمعیت ۱۵ملیون افغانی واخراج کنه وگرنه مردم دست به کارمیشن حدود۱۰ملیون شغل اشغال کردن یعنی۲۰۰سال بودجه کشورباخرج ومنابع کشوردادن به اینا امریکابا۳۰۰ملیون جمعیت ثروتمندترین کشورجهان۳ملیون مکزیکی اخراج میکنه ماچرانمیکنیم ش ایطمون اصلا به قبول مهاجرنمیخوربااینهمه بیکاروجوانانمون بی آبی بیکاری آف

  • بدون نام

    تحلیل خیلی واقعی و خوبی است. حیف که در ایران ما همه کارها قبل از جلسه هماهنگ شده و جلسات فورمالیته و سیاه کاری است

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج