مواد غذايی در دنيا ارزان میشود در ايران گران!
هادی غلامحسینی در روزنامه جوان نوشت: قيمتهاي بالا و كيفيت پايين موجب شده صنايع غذايي در داخل و خارج از كشور چندان با اقبال مصرف كننده مواجه نباشد، در همين راستا دو مقام دولتي به طور تلويحي خطاب به صنايع غذايي كه ۹۰ درصدش در اختيار بخش غير دولتي است توصيه كردند به جاي افزايش قيمتهاي غير منطقي به دنبال نوآوري و رشد كيفيت باشند تا در اين صورت درهاي بازارهاي صادراتي نيز به رويشان باز شود.
در اين ميان نه تنها بايد رشد قيمتها در حوزه كالايي و خدماتي متوقف شود بلكه راهكارهاي كاهش قيمت نيز كشف و دنبال و عملياتي شود.
امكان كاهش دهها درصدي قيمت مواد غذايي در ايران
وي افزود: سهم بستهبندي در قيمت تمام شده محصولات ايراني حدود معادل ۳۵ تا ۵۰درصد است در حالي كه اين سهم در سطح جهاني به حدود ۱۰ تا ۱۵درصد كاهش مييابد.
شفيعي با اشاره به تمركز عمده فروش صادراتي بر معدودي از بازارهاي منطقهاي در صنايع غذايي گفت: بهرهگيري محدود از ظرفيتهاي صادراتي به دليل توجه محدود بنگاهها به خدمات متصل به توليد به ويژه در بخش بسته بندي و بازاريابي رخ داده است.
بياعتنايي به صادرات
خليلي ادامه داد: يكي از مسائل صادراتي صنايع غذايي ايران تمركز به دو كشور عراق و افغانستان بوده و تاكنون نتوانستهايم، در مورد اين مسئله راهكار جايگزيني بيابيم. دولت به بهانه تأمين امنيت غذايي و دسترسي به مواد غذايي به صورت مستقيم يا غيرمستقيم در قيمتگذاري دخالت ميكند. در چنين شرايطي، نوآوري در توليد معنايي پيدا نميكند.
رئيس اداره صنايع غذايي وزارت صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه با ۱۰هزار واحد توليدي صنايع غذايي در كشور ظرفيتها در حال اشباع است، گفت: اكنون نيازمند ظرفيتهايي هستيم كه دنبال نوآوري و كاهش قيمت باشد، در مقابل يك مقام از سازمان غذاو دارو، بر ارتقای كيفيت محصولات غذايي تأكيد كرد و گفت: اگر توليدكنندگان صنايع غذايي به دنبال ارتقاي كيفيت باشند، به طور طبيعي درهاي بازارهاي صادراتي نيز به رويشان باز خواهد شد.
ضرورت ارتقاي كيفيت محصولات غذايي
بهمن منصوريان كه از سازمان غذاو دارو در اين نشست حضور يافته بود، بر ارتقای كيفيت محصولات غذايي تأكيد كرد و گفت: اگر توليدكنندگان به دنبال ارتقاي كيفيت باشند، به طور طبيعي درهاي بازارهاي صادراتي نيز به رويشان باز خواهد شد. اينكه ۷۰ درصد صادرات توليدات ايراني در بخش محصولات غذايي به دو كشور صورت ميگيرد، به منزله نوعي شكست است. اين بدان معناست كه ما نتوانستهايم بازار كشورهاي توسعهيافته را باز كنيم. در چنين شرايطي، اگر نهادي نظير سازمان غذا و دارو به كيفيت محصولات ايرادي وارد كند، چنين تصور ميشود كه ظلمي به صنايع غذايي وارد شده است.
صنايع غذايي اشباع شده است
فاطمه توفيق، رئيس اداره صنايع غذايي از وزارت صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه حدود ۱۰هزار واحد توليدي صنايع غذايي در كشور وجود دارد كه ظرفيت جذب ۱۰۰ميليون تن مواد اوليه كشاورزي را دارد، گفت: اين ظرفيتها در حالت اشباع قرار دارد و شايد اكنون نيازمند ظرفيتهايي هستيم كه نوآوري داشته باشند.
قیمت تمامشده شرکتهای کوچک بالاست
وي افزود: اكنون بنگاههاي بزرگ صاحب برندي در صنعت غذا وجود دارد كه با توليد انبوه به قيمت تمامشده پايينتر رسيدهاند. در عين حال، صادرات ميتواند چرخ واحدهاي توليدي را روغنكاري كند. افزايش صادرات به يكي از اصليترين دغدغههاي وزارتخانه تبديل است و جلسات متعددي در اين زمينه برگزار شده است، بنابراين اگر مشكلي در زمينه صادرات وجود دارد واحدهاي توليدي با وزارتخانه درميان بگذارند كه در جهت رفع آنها برآييم، ضمن اينكه ما در وزارتخانه نسبت به توسعه و صادرات صنايع غذايي حلال و نيز ايجاد شركتهاي مديريت صادرات تأكيد داريم.
فائو: شاخص کل بهای مواد غذایی کاهش یافت
در اين ميان با وجودي كه ايران كشوري وارداتي به شمار ميرود قيمت كالاهاي وارداتي نيز برخلاف افت قيمت جهاني باز هم در ايران افزايش مييابد كه رشد غيرمنطقي و دستوري بهاي دلار يكي از علتهاي رشد هزاران قيمت كالاو خدمات در ايران به شمار ميرود.
در اين ماه (دسامبر) قيمت گندم كاهش يافته اما بهاي ذرت و برنج روند رو به رشدي داشته است. شاخص بهاي غلات در سال 2017 نسبت به سال قبل 3/2 درصد افزايش نشان ميدهد اما 37درصد از رقم بيسابقه سال 2011 پايينتر است. شاخص بهاي گوشت فائو نيز در پي افزايش عرضه و افت قيمت گوشت گاو در بازارهاي بينالمللي كاهش اندكي را در ماه دسامبر تجربه كرد. در سال گذشته ميلادي، شاخص فرعي بهاي گوشت به ميزان 9درصد نسبت به سال 2016 افزايش يافته است.
نظر کاربران
وقتی با دنیا رابطه نداشته باشیم انتظار بهتر از این نمیرود
به عمل کار برآید نه شعار،تا جایی که تاریخ نشان میده هیچ چیزی تو ایران کاهش قیمت نداشته،مسولان لطفا بجای شعار عمل کنند
پس دلال ها و یقه سفیدها چطورن بخورن؟
تاجیکستان تن ماهی چهارصد تومان چرا توکشور ما ده برابر بهتر ه که گمرک را از صنایع غدایی برداریم اجازه رقابت به کشورهای همسایه در این صمینه شویم
صادرت واردات داشته باشن دولت درامد داره ولی مواد غذایی مرغ گوشت برنج وروغن دیگه چی چراباید غیردولتی باشه دلالی وغیره لاید ازبین بره بعدا میگن چراتجمع شده دنیا بماند جای خودش ایران هم بمان جای خودش
اینم از تربیت کردن مدیر توسط دانشگاهامون
پاسخ ها
توایران چی ارزون میشه که موادغذایی ارزون بشه دلت خوشه کم مونده بگدایی بیفتیم
ادم مونده بخنده یا گریه کنه دهن ادم باز میمو نه از مدیریت جامعه اونم چه مدیری مدیر ومدبر تو چی اگه گفتی تو حقه بازی وکلک اونم برای کی مردم بدبخت وبیچاره
ما از نظام نوین جهانی به شدت عقبیم..مردم ما در سودای پیشرفت عقده ای شدن هیچ کس تو ایران به ارزوهاش نمیرسه همین خاطر اعصبانی وافسرده شدن اینجوری واقعا نمیشه