با پایان یافتن ساعت رسمی کار بازار، فعالیت نوسانسازان ارزی آغاز میشود، عاملی که از ابتدای هفته قیمت دلار را تحتتاثیر قرار داده است. بهطور عرفی از حدود ساعت ۳ بعدازظهر فعالیت رسمی بازار تقریبا به پایان میرسد و بازیگران بازارساز عرضه خود را خاتمه میدهند. پس از این ساعت، گروهی از معاملهگران وارد بازار میشوند و سطح قیمتها را دچار تغییرات شدید میکنند.
روزنامه دنیای اقتصاد: با پایان یافتن ساعت رسمی کار بازار، فعالیت نوسانسازان ارزی آغاز میشود، عاملی که از ابتدای هفته قیمت دلار را تحتتاثیر قرار داده است. بهطور عرفی از حدود ساعت ۳ بعدازظهر فعالیت رسمی بازار تقریبا به پایان میرسد و بازیگران بازارساز عرضه خود را خاتمه میدهند. پس از این ساعت، گروهی از معاملهگران وارد بازار میشوند و سطح قیمتها را دچار تغییرات شدید میکنند.
بهعنوان مثال، روز یکشنبه در شرایطی که قیمت دلار روی عدد ۴ هزار و ۴۲۵ تومان به کار خود پایان داده بود، از ساعت ۵ عصر با نوسانسازی معاملهگران به سرعت در جاده نزولی قرار گرفت. نتیجه این موضوع در ابتدای روز دوشنبه نمود بیشتری یافت، چرا که معاملات این ارز در سومین روز هفته زیر مرز ۴ هزار و ۴۰۰ تومان و با قیمت ۴ هزار و ۳۹۷ تومان آغاز شد که ۲۸ تومان کمتر از قیمت بسته شده روز یکشنبه بود. شکاف نرخ بسته شده با نرخ باز شده در روز یکشنبه نیز رخ داده بود؛ البته در آن مقطع زمانی، قیمت دلار ۴ محدوده بالاتر از سطح قیمت بسته شده روز شنبه آغاز به کار کرده بود. در واقع، نوسانسازان دو روز متوالی با تحرکات خود در ساعات انتهایی روز موجب شدند قیمتهای باز شده بازار در روز بعد با قیمت بسته شده روز پیشین تفاوت زیادی داشته باشد.
این در حالی است که نوسانسازان جهتهای تغییرات قیمت را نیز در ۲ روز تغییر دادند. آنها شنبه بعدازظهر اصرار به بالا بردن قیمت داشتند، حال آنکه پس از ساعت ۵ عصر روز یکشنبه برای پایین آوردن قیمتها تلاش میکردند. تلاشهای این دسته از معاملهگران موجب شد قیمت بسته شده روز دوشنبه نیز کمتر از قیمت بسته شده روز یکشنبه باشد. دلار روز دوشنبه با قیمت ۴هزار و ۴۲۰ تومان به کار خود پایان داد که ۵ تومان کمتر از قیمت بسته شده روز یکشنبه بود. اگر معاملهگران نوسانساز طبق رفتار دو روز گذشته عمل کنند، در ساعات انتهایی روز دوشنبه قیمت دلار رشد میکند و در نرخ ابتدای روز سهشنبه اثر خود را نشان میدهد. بهنظر میرسد معاملهگران نوسانساز، در روزهای اخیر با فعالیت خود بازار را گیج کرده و قیمتها را با رفت و برگشت زیادی مواجه کردند. نکته جالب آنجاست که قیمت هرگز از یک سقف و کف مشخص بالاتر یا پایینتر نرفته است. دلار در ۴ روز اخیر عموما در دامنه ۱۰۰ تومانی، ۴هزار و ۳۵۰ تا ۴هزار و ۴۵۰ تومان نوسان کرده است.
البته برخی فعالان بین فعالیت نوسانسازان با نوسانگیران تفاوت قائل شدهاند. از نظر یکی از بازیگران باتجربه بازار، نوسانسازها بیشتر به سطوح قیمتی حساسیت دارند و سعی میکنند بهعنوان مثال قیمتها را تا حد زیادی بالا ببرند و پس از آن اقدام به فروش کنند. نکته دیگر آن است که آنها زمانی تحرکات خود را بالا میبرند که بازارساز در بازار برای مقابله با آنها حضور ندارد. این در حالی است که نوسانگیران بیشتر از سطح قیمتی، به دامنه تغییرات دقت دارند و ممکن است در یک دامنه محدود چند بار اقدام به خرید و فروش و سودهای جزئی کنند. این در حالی است که نوسانسازها سعی میکنند با نفوذ خود، سطوح قیمتی را جابهجا کنند و با تعداد معاملات کمتر، در دامنههای گستردهتر کسب سود کنند. در روزی که دلار ۵ تومان از ارزش خود را از دست داد، سکه تمام بهار آزادی ۶هزار تومان کاهش نر خ نسبت به روز یکشنبه داشت و به قیمت یک میلیون و ۴۹۲ هزار تومان رسید.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
خاک بر سر دولت ما که همه چیمون شده دلار ...
افغانی تو مملکت باشه .......
بابا اینا رو بندازین بیرون
افغانی داشت تعریف میکرد روزی ۱۲۰۰تا افغانی قاچاقی وارد کشور میشه . ...خدا لعنتتون کنه
امیر
یک دلار ۴۴۵۰ تومان به عبارتی با یک میلیون تومان میشود ۲۲۵ دلار. جونم داستان بگه حقوق ۱.۲۰۰ هزار تومانی معادل ۲۷۰ دلار و حقوق ۴۰۰۰ دلاری یک مهندس تازه کار در آمریکا میشه ۱۷.۵ میلیون تومن.
نظر کاربران
خاک بر سر دولت ما که همه چیمون شده دلار ...
افغانی تو مملکت باشه .......
بابا اینا رو بندازین بیرون
افغانی داشت تعریف میکرد روزی ۱۲۰۰تا افغانی قاچاقی وارد کشور میشه . ...خدا لعنتتون کنه
یک دلار ۴۴۵۰ تومان به عبارتی با یک میلیون تومان میشود ۲۲۵ دلار. جونم داستان بگه حقوق ۱.۲۰۰ هزار تومانی معادل ۲۷۰ دلار و حقوق ۴۰۰۰ دلاری یک مهندس تازه کار در آمریکا میشه ۱۷.۵ میلیون تومن.