در دانشگاه علامه طباطبايي اتفاق افتاد
حذف ناگهانی ۱۳ رشته دانشگاهي
رشتههاي علوم تربيتي، مديريت برنامهريزي آموزشي، آموزش و پرروش كودكان عقبمانده ذهني و پيشدبستاني و دبستان، فلسفه، علوم اقتصادي، حسابداري و روانشناسي نيز امسال ديگر در فهرست رشتههاي كارشناسي دانشگاه علامه نيستند.
رييس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي ديروز در پاسخ به «اعتماد» از حذف اين تعداد رشته از جمله روزنامهنگاري و روابط عمومي اظهار بي اطلاعي كرد و موكدا بر بياطلاعي خود در اين زمينه اصرار ورزيد. سال گذشته داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه علامه طباطبايي از بين ۱۹ رشته كارشناسي، رشته تحصيلي خود را برگزيدند اما امسال داوطلبان در شرايط دشواري قرار گرفته و مجبورند از بين تنها شش رشته حقوق، زبان و ادبيات عربي، زبان و ادبيات فارسي، الهيات و معارف اسلامي، مديريت بيمه اكو و مديريت جهانگردي در اين دانشگاه دست به انتخاب بزنند.
تعداد بسياري از علاقهمندان اين رشتهها ديروز پس از دريافت دفترچه شماره دو از سايت سازمان سنجش با ديدن جداول انتخاب رشتههاي دانشگاهي حيرتزده شدند. برخي از اين داوطلبان طي تماس با روزنامه اعتماد خواستار پيگيري مسوولان وزارت علوم بودند.
اما به نظر ميرسد حذف ناگهاني اين رشتهها در راستاي بازنگري ۳۸ رشته از رشتههاي علوم انساني صورت گرفته است. بر اساس آخرين اعلام رييس پژوهشگاه علوم انساني، اين ۳۸ رشته شامل حقوق، علوم سياسي، اقتصاد، علوم تربيتي، مديريت، زبان و ادبيات فارسي، زبان و ادبيات انگليسي، تاريخ، فلسفه، روششناسي، روزنامهنگاري، ارتباطات و علوم اجتماعي است. يكي از داوطلبان تحصيل در رشته روزنامهنگاري به«اعتماد» ميگويد: «بعد از ديدن كارنامه در سايت سنجش همانطور كه مسوولان اعلام كرده بودند دفترچه شماره دو براي تعيين رشته نيز روي سايت قرار گرفت ولي با كمال تعجب رشته روزنامهنگاري نه در ليست دانشگاه علامه بود و نه در دانشگاه تهران. اگر قرار بر حذف اين رشتهها بود، بايد خيلي پيش از اين به ما اطلاع داده ميشد تا براي آينده خود تصميمگيري كنيم نه اينكه به يكباره به ما گفته شود كه امكان تحصيل در رشته مورد علاقهمان را نداريم. ما هنوز دليل اين حذف را هم نميدانيم.» محمدمهدي فرقاني، استاد روزنامهنگاري دانشگاه علامه طباطبايي ميگويد: «متاسفانه هنوز از دلايل اين حذف بياطلاع هستيم.»
حميدرضا آيتاللهي، رييس پژوهشگاه علوم انساني پيش از اين گفته بود بهترين افرادي كه ميتوانند بازنگري دروس علوم انساني را انجام دهند استادان مدرس رشتههاي علوم انساني هستند كه از صد دانشگاه كشور در بازنگري سرفصلها همكاري ميكنند. درخواست تاسيس دانشكده علوم ارتباطات در دانشگاه علامهطباطبايي در شهريور سال ۱۳۸۳ با تقاضاي راهاندازي سه رشته روزنامهنگاري، روابط عمومي، مطالعات ارتباطي و فناوري اطلاعات در مقطع كارشناسي و يك رشته علوم ارتباطي در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري به شوراي گسترش آموزش عالي در وزارت علوم, تحقيقات و فناوري رسيد و اين دانشكده در زمستان همين سال طي مراسمي با حضور وزير علوم وقت، تحقيقات و فناوري (دكتر توفيقي) و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي (احمد مسجدجامعي)، رياست دانشگاه، استادان و دانشجويان، محققان و جمعي از شخصيتهاي علمي و اجرايي افتتاح شد.
همانطور كه در سايت اين دانشگاه آمده است هدف از ايجاد كارشناسي رشته روزنامهنگاري تربيت متخصص و كارشناسان ورزيده براي خبرگزاريها، مطبوعات، راديو، تلويزيون و فعاليت وابستههاي مطبوعاتي و رسانههاي الكترونيكي و تربيت نيروي متخصص براي اطلاعرساني، هوشيارسازي و آگاهي بخشي و همچنين برقراري ارتباطات بين دولت و جامعه در سطح ملي و بينالمللي بود.
اكنون حذف رشته روزنامهنگاري, روابط عمومي و علوم اجتماعي در حالي صورت گرفته است كه سال گذشته اين دانشگاه در هر يك از اين رشتهها ۳۰ داوطلب را پذيرفته است و داوطلبان زيادي براي شركت در اين رشته در سال ۹۰ اميد بسته بودند.
رشتههاي علوم تربيتي، مديريت برنامهريزي آموزشي، آموزش و پرروش كودكان عقبمانده ذهني و پيشدبستاني و دبستان، فلسفه، علوم اقتصادي، حسابداري و روانشناسي نيز امسال ديگر در فهرست رشتههاي كارشناسي دانشگاه علامه نيستند.
منبع: تابناک
ارسال نظر