۶۶۱۶۸۹
۵۰۲۶
۵۰۲۶
پ

سومین شب اجراهای جشنواره موسیقی فجر

حامد همایون، موسیقی جنوب ایران، موسیقی بلوچستان، کر سمفونیک تهران، مارکو بیزلی و... جمعه‌شب ۲۲ دی‌ماه در قالب جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفتند.

هنرآنلاین: حامد همایون، موسیقی جنوب ایران، موسیقی بلوچستان، کر سمفونیک تهران، مارکو بیزلی و... جمعه‌شب ۲۲ دی‌ماه در قالب جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفتند.
سومین شب اجراهای جشنواره موسیقی فجر

سومین شب جشنواره موسیقی فجر با اجرای فرشتگان کوچک و گروه سنتورنوازی معاصر

سومین شب جشنواره موسیقی فجر با اجرای کودکان ٥ تا ١٢ ساله ارکستر پارس به سرپرستی ناصر نظر در تالار وحدت تهران شبی به‌یادماندنی را رقم زد، اجرایی با تعداد بسیاری کودک و نوجوان در لباس‌های رنگی زیبا و صدای لطیف و گوش‌نواز کودکانه.

ناصر نظر، پایه‌گذار گروه موسیقی پارس و خالق اثر دنیای شادی، نخستین ارکستر سمفونیک نوجوانان را در سال ١٣٧١ تشکیل داد. اجرای ارکستر موسیقی پارس جمعه‌شب، دارای دو بخش بود، بخش نخست ارکستر سازهای ایرانی و کوبه‌ای به سرپرستی امیر مقرب صمدی در این بخش ١٥٠ کودک به هنرنمایی پرداختند.

در بخش دوم ارکستر پارس، شامل ارکستر زهی، بادی و فلوت ریکوردر، گروه کر و گروه نمایشی به رهبری نظر روی صحنه رفت، در این بخش نیز حدود ٣٠٠ کودک توانایی‌های ستودنی خود را به نمایش گذاشتند.

اجرایی که علاوه بر کودکان، والدین آن‌ها را نیز محو تماشا کرده بود. آثار و قطعات در قالب پانتومیم، تئاتر و حرکات موزون اجرا شد. قسمت‌هایی از موسیقی با حرکات دست و بدن کودکان تلفیق‌شده بود و این باعث رساتر بودن موسیقی برای کودکان می‌شد.

ارکستر پارس در سومین شب سی و سومین جشنواره موسیقی فجر، قطعات شازده کوچولو، مترسک، هوای تازه، رنگارنگ، دنیای من (ناصر نظر) و آوای جان اثر امیر مقرب صمدی را اجرا کرد.

ازجمله مسئولان این گروه می‌توان به امیر مقرب صمدی سرپرست ارکستر کوبه‌ای، گلنوش صالحی سرپرست گروه نوازی ایرانی و حامد کرمانی سرپرست ارکستر زهی اشاره کرد.

مهرداد تیموری، فرشید کهن دل، ارغوان ملک محمدی، پگاه مصطفایی، ماریا غفاری، مستانه حکیمی، روشنک کی منش و گلسمن مهدیان نیز سرپرست ارکستر ریکوردو هستند. مهرداد تیموری، فرشید کهن دل، ارغوان ملک محمدی، پگاه مصطفایی سرپرست گروه کر و رضا افشاری مدیر اجرایی است.

در سومین روز سی و سومین جشنواره موسیقی فجر، تالار وحدت در سئانس دوم شاهد اجرای گروه سنتورنوازی معاصر به رهبری اردوان کامکار بود. (اینجا)

کنسرت کُر ارکستر سمفونیک تهران

کُر ارکستر سمفونیک تهران به رهبری رازمیک اوحانیان در سومین روز جشنواره موسیقی فجر در سالن رودکی به اجرای قطعات موسیقی کلاسیک غربی و فولکلور ایرانی پرداخت.

رازمیک اوحانیان، رهبر ارکستر، در ابتدای برنامه ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: امروز در بین شما مهمانانی از دانشگاه‌های معتبر کشور چون دانشگاه تهران، علوم پزشکی، خواجه‌نصیرالدین طوسی... و همچنین دانشمندان و استادان هستند. از آنجایی که در جشنواره‌ی فجر اقشار مختلف حضور دارند سعی می‌کنیم برنامه را بسیار روان و شیرین و از ژانرهای مختلف موسیقی انتخاب و اجرا کنیم.

در قسمت اول که شامل اجرای قطعات کلاسیک غربی بود، ابتدا قطعه‌ای از ویوالدی آهنگساز مشهور دوران باروک به نام "گلوریا" اجرا شد که مضمون آن شکوه و عظمت خداوند بود. پس از پایان این قطعه رهبر گروه از نوازنده‌ی پیانو، افشین نصرتی، خواست جلوی صحنه بیاید تا مورد تشویق حاضرین قرار بگیرد. او در مورد این هنرمند جوان گفت: از برکات این جشنواره حضور و معرفی هنرمندان مستعد جوان است که در این رویداد مهم موسیقایی این فرصت را پیدا می‌کنند کارشان دیده و شنیده شود.

در ادامه برنامه قطعاتی از کشورهای اسپانیا، چک، و یک قطعه‌ی جز از گرشوین اجرا شد که تشویق مخاطبان را به همراه داشت.

پس از آنتراکت ارکستر چند قطعه‌ی انقلابی از آهنگسازان ایران اجرا کرد و پس از آن به اجرای آهنگ‌های فولکلور ایرانی پرداخت. واران وارانه و امان گل، لیلامه، دختر بویراحمدی، درنه‌جان و عزیز جون، سیمای جان و پاچه لیلی، آه دیلبر، یک گل سایه کمر از جمله قطعات فولکلور ایرانی بودند که توسط گروه اجرا شدند. قطعه‌ی پایانی برنامه از آهنگساز پیشکسوت لوریس چکناواریان بود که در سالن به‌عنوان مهمان حضور داشت. پس از اینکه حاضرین چندثانیه‌ای این هنرمند را تشویق کردند، ارکستر یکی از قطعه‌های او به نام "ایران" را اجرا کرد و با اجرای این قطعه برنامه این گروه به پایان رسید.

پس از پایان برنامه رهبر گروه، رازمیک اوحانیان، از حاضرین خواست تا پیشکسوتان گروه کر را که سال‌های زیادی است در این ارکستر فعالیت می‌کنند تشویق کنند. در اجرای امشب ارکستر در بین حاضرین هنرمندانی چون حمیدرضا نوربخش، لوریس چکناواریان، علیرضا شفقی‌نژاد، و یارتا یاران حضور داشتند.

گروه کر ارکستر سمفونیک تهران در سال ۱۳۷۵ با ادغام منتخب اعضای سه گروه کر ارکستر سمفونیک، گروه کر ملی و گروه کر اپرا تشکیل شد. این گروه از زمان شکل‌گیری تاکنون با حضور رهبران مختلف با اجراهای متعدد در مناسبت‌های مختلف فرهنگی‌ـ هنری حضور داشته است. اجرای کنسرت به مناسبت همکاری فرهنگی ایران و ایتالیا با ادغام ارکستر و گروه کر ایتالیا به رهبری ریکاردو موتی در تیرماه ۹۶ با دو اجرا در ایتالیا و تهران و اجرای کنسرت و همکاری با ارکستر جوانان ایران و ایتالیا در آذرماه ۹۶ در کنسرت "آواهایی برای ایران" به رهبری شهرداد روحانی و دامیانو جورانا با دو اجرا از جمله آخرین فعالیت‌های این ارکستر بوده است.

اجرای تصنیف‌های انقلابی بزرگان موسیقی

گروه یاربانگ در ژانر موسیقی کلاسیک ایرانی به سرپرستی حامد زند و خوانندگی پوریا اخواص در سالن رودکی سئانس دوم روی صحنه آمد.

گروه یاربانگ در سال ۸۴ با همکاری تعدادی از دانشجویان نوازندگی موسیقی ایرانی دانشکده‌ موسیقی دانشگاه هنر به سرپرستی حامد زند با نام گروه آیینه شروع به فعالیت کرده و از سال ۸۷ با تغییراتی در اعضا با نام گروه یاربانگ به کار خود ادامه داده و به اجرا در شهرها و کشورهای مختلف پرداخته است.

این گروه در برنامه‌ی خود، در بخش اول که در آواز دشتی و آواز بیات اصفهان و دستگاه همایون اجرا شد، پس از اجرای چهارمضراب دشتی، سازوآوازی را در همین مایه نواختند. در این قسمت قطعه‌ی ضربی در آواز بیات اصفهان ساخته‌ی یکی از اعضای گروه، آزاده احمدی، نوازنده‌ی عود اجرا شد و سپس گروه تصنیفی ساخته‌ی حامد زند با نام "همایون" را اجرا کرد. این قسمت از برنامه با اجرای رِنگی ساخته‌ی آزاده احمدی به پایان رسید.

در این بخش پوریا اخواص (خواننده)، آزاده احمدی (عود)، علیرضا دزفولیان (تمبک)، و حامد زند (سرپرست گروه و نوازنده‌ی سه‌تار) روی صحنه حاضر بودند.

پس از ده دقیقه آنتراکت، مریم تراب‌پرور (سه‌تار)، حامد حبیب‌پور (سنتور)، اشکان مرادی (کمانچه)، محمد مهربان (نی) به گروه اضافه شدند تا به اجرای قطعات انقلابی بپردازند. گروه برنامه‌ی خود را با اجرای ضربی شوشتری آغاز کرد و این ضربی را پایه‌ای برای اجرای سازوآواز در مایه‌ی شوشتری قرارداد. قسمت اول آواز را نوازنده نی همراهی کرد و در ادامه این سازوآواز در مُدهای دیگر توسط نوازنده‌ی کمانچه و در پایان توسط نوازنده‌ی سه‌تار همراهی شد.

پس از پایان ضربی شوشتری و بخش سازوآواز، نوازنده‌ی سنتور بداهه‌نوازیِ مختصری در دستگاه همایون کرد تا فضا برای اجرای تصنیف "کاروان شهید" از استاد محمدرضا لطفی آماده شود. این تصنیف در آلبوم "چاووش ۸" منتشر شده و از جمله آثار ماندگار در زمینه‌ موسیقی انقلابی محسوب می‌شود.

پس از اجرای این تصنیف، نوازنده‌ سه‌تار به تک‌نوازی در همین مایه پرداخت تا گروه برای اجرای آخرین قطعه‌ی برنامه یعنی تصنیف "رزم مشترک" از استاد پرویز مشکاتیان آماده شود. این تصنیف نیز از جمله تصانیف ماندگار درزمینهٔ موسیقی انقلابی محسوب می‌شود که در آلبوم "چاووش ۷" منتشر شده است.

گروه یاربانگ در بیست و چهارمین جشنواره‌ی موسیقی فجر در بخش رقابتی گروه‌های سنتی ایرانی مقام سوم را کسب کرده و در مسابقات گروه نوازی دانشکده‌ی موسیقی دانشگاه هنر تهران موفق به کسب مقام اول شده است. همچنین این گروه در ششمین فستیوال میراث فرهنگی در کشور چین سال ۲۰۱۷ شرکت کرده است.

آزادی میزبان موسیقی بوشهر و هرمزگان شد / حضور استاد قنبر راستگو روی صحنه

سومین شب اجراهای سی و سومین جشنواره موسیقی فجر با اجرای گروه موسیقی جنوب ایران (آوای موج و زاروگَه) به سرپرستی محسن آقایی در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی ادامه پیدا کرد.

گروه موسیقی آوای موج که پیش از این نیز در جشنواره موسیقی فجر حضور یافته و موسیقی منطقه بوشهر را اجرا کرده بود، در دوره سی و سوم جشنواره همراه با گروه موسیقی "زاروگَه" و با اجرای موسیقی بوشهری و هرمزگانی هنرنمایی کرد.

این گروه در کنسرت جمعه ۲۲ دی‌ماه، قطعات قدیمی و خاطره‌انگیز موسیقی جنوب از جمله آثار احمدعلی شریفی و قنبر راستگو را به علاقه‌مندان حاضر در سالن برج آزادی تقدیم کرد.

این کنسرت شامل دو بخش بود که در بخش نخست آن، محسن آقایی (سرپرست و نی‌انبان)، عیسی سلیمان (خواننده)، احمدعلی شرفی (نی جفتی)، فرهاد راد (ضرب و تمپو)، پدرام عطایی (پرکاشن)، سیاوش آزاد (تمپو)، علیرضا فرحی (دمام و دایره)، علی احمدی (دایره زنگی)، میثاق نامی (قانون)، فرهاد گلگون (پیپه) و مهدی عبدی (حرکات آیینی)، موسیقی‌های خاطره‌انگیز بوشهری را اجرا کردند.

در بخش دوم کنسرت نیز که به اجرای موسیقی هرمزگان اختصاص داشت، ایوب گلزاری (خواننده)، امین باسره (عود)، علی پر (دهل گپ)، علی یادگاری (کسر) و محمدشریف گلزاری (نی جفتی) بر روی صحنه هنرنمایی کردند.

از جمله اتفاقات ویژه این کنسرت، حضور استاد قنبر راستگو، خواننده و نوازنده مطرح نی‌ جفتی بر روی صحنه بود که باعث هیجان دوچندان کنسرت شد. استاد راستگو در بخش دوم کنسرت همراه با گروه زاروگَه روی صحنه آمد و به خوانندگی و نوازندگی پرداخت. اجرای استاد راستگو با تشویق تمامی حاضرین در برج آزادی همراه شد.

مولودی‌خوانی، خیامی، مجنون، هله‌دان، مرکب‌خوانی، عروسی و یزله از جمله قطعات پرطرفدار این کنسرت بود.

پس از اجرای گروه موسیقی جنوب در برج آزادی، گروه موسیقی "آوای دل" روی صحنه رفت و موسیقی بلوچی را اجرا کرد.

شب موسیقی بلوچستان در برج آزادی

گروه موسیقی آوای دل ایرانشهر در سومین شب از سی و سومین جشنواره موسیقی فجر قطعات بلوچی را در برج آزادی اجرا کرد.

در این کنسرت که پس از اجرای گروه موسیقی جنوب ایران برگزار شد، آثاری از جمله "مرو جان من نشته حیرانان"، "بارگلین سیاهان"، "الامنی بارک"، "لاشار کوران" و "بیا تو گلی دابائی" به حاضرین در برج آزادی تقدیم شد.

ضمن این‌که قطعه "وطن مئی مکئین ماتن" از ساخته‌های ماشاالله بامری (مؤسس گروه) نیز توسط داوود بامری، فرزند وی خوانده شد.

نصیر برهانزی (سرپرست)، محمدعمر سامی (بنجو)، عبدالغفور زنگشاهی (قیچک)، محمد نیکنژاد (دهلک)، نوید زنگشاهی (تنبورک)، پیام مرادی (دهلک) و داوود بامری (خواننده) اعضای گروه آوای دل را برای این اجرا تشکیل می‌دادند.

گروه آوای دل ایرانشهر، در سال ۶۹ به سرپرستی مرحوم ماشاالله بامری تأسیس شد. این گروه در چندین جشنواره موسیقی کشوری و استانی اجرا و مقام کسب کرده است و هم‌اکنون داوود بامری، مدیریت آن را به عهده دارد.

آوازخوانی ایتالیایی با عود و گیتار

در سومین شب از برگزاری سی و سومین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، مارکو بیزلی خواننده ایتالیایی همراه با اعضای گروهش در فرهنگسرای نیاوران به اجرای موسیقی پرداخت.

مارکو بیزلی، خواننده ایتالیایی آواز کلاسیک است که پژوهش‌های فردی او در باب تولید آوازی و وضوح متن‌های خوانده شده مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. او در سال ۲۰۰۹‌ اتحادیه‌ سالن‌های تئاتر و کنسرت هلند او را کاندید بهترین اجرای سال کرد و امسال هم در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفته و شب به‌یادماندنی را برای حاضران رقم زد.

او همراه با فابیا اکورسو، ویتو دو لورنزی و استفانو روکو به اجرای موسیقی پرداخت و سازهای کوبه‌ای، عود و گیتار ایتالیایی روی صحنه خودنمایی کردند و با آوازهای بیزلی در هم‌آمیخته و شب به‌یادماندنی را برای مخاطبان خود رقم زدند.

اجرای بیزلی هر چند بیشتر شکل یک اجرای پژوهشی را در خود داشت، اما مؤلفه‌هایی را نیز با خود داشت که بتواند هر طیف مخاطبی را با خود همراه کند. اجرای این هنرمند و گروهش کاملاً شبیه یک نمایش بود، در بخش‌های مختلف اجرا میان آوازخوانی بیزلی نوازندگان به زبان ایتالیایی با او سخن گفته و خواندنش را قطع می‌کردند و پس از رد و بدل شدن گفت‌وگوهایی کوتاه میان آن‌ها، اجرا به روال سابق خود برمی‌گشت.

نواختن سازهای کوبه‌ای خاص ایتالیا هم از جمله بخش‌هایی بود که موردتوجه حاضران قرار گرفت.

بیزلی آلبوم‌های متعددی را منتشر کرده که بیشتر آن‌ها را با همکاری گروه آکوردون-‌ که در سال ۱۹۸۴ با همراهی گویدو مورینی و استفانو روکو تشکیل داد-‌ ضبط کرده است. او، در سال ۲۰۱۴، گروه را ترک کرد تا مسیری شخصی‌تر و مستقل‌تر را بدو‌ن ارتباط با نام گروه در پیش گیرد اما همکاری‌اش با روکو همچنان ادامه دارد.

در سئانس دوم، گروهی از کشور چین در فرهنگسرای نیاوران به اجرای برنامه‌ای مشترک با نوازندگان ایرانی پرداخت. اعضای "خانه درام چین" متشکل از ۴ زن و ۴ مرد طبل‌نواز و نوازندگانی از گروه لیان شامل محسن شریفیان، حمید اکبری، مرتضی عزیززاده به همراه همایون نصیری هنرمندانی بودند که در این کنسرت به اجرای برنامه پرداختند. (اینجا)

دوباره عشق در سالن ایرانیان طنین‌انداز شد

حامد همایون خواننده موسیقی پاپ در شب سوم از سی و سومین جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه رفت.

این خواننده که سال گذشته اجراهای رسمی خود را با شکستن رکورد بلیت‌فروش در جشنواره موسیقی فجر آغاز کرده بود، شامگاه روز جمعه ۲۲ دی کنسرتی را در دو سئانس در سالن ایرانیان برگزار کرد.

همایون در این کنسرت قطعات آلبوم "دوباره عشق" را به همراه تازه‌ترین تک آهنگ‌های خود از جمله حس عاشقی، نیمه من و یادگاری اجرا کرد.

شیدایی، چتر خیس، مردم شهر، مجنون، بارون که زد، به چشمات قسم، دوباره عشق و حاکم احساس نیز از جمله قطعاتی بود که همایون در این کنسرت خواند.

اعضای ارکستر حامد همایون در این کنسرت را آرش عیوضی (گیتار بیس)، محمد افشاری (گیتار)، پوریا ربانیان (پرکاشن)، پیمان لطیفی (درامز)، امیرحسین توسلی (تار، سه‌تار، عود)، آرین ملیکیان (پیانو و کیبورد) و علیرضا توسلی (دف) تشکیل می‌دادند.

سامان امامی نیز به عنوان رهبر ارکستر و نوازنده گیتار و کیبورد در این کنسرت حضور داشت. امامی پیش از این در کنسرت‌های همایون تنها کیبورد می‌نواخت اما در اجرای شب گذشته گیتارنوازی نیز کرد.

همچنین سفیر کشور مجارستان و محسن رجب پور مدیرعامل مؤسسه ترانه شرقی مهمان ویژه این کنسرت بودند.

سی و سومین جشنواره موسیقی فجر از ۲۰ تا ۳۰ دی‌ماه در ۵ سالن برگزار می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج