۶۶۰۸۷۳
۵ نظر
۵۰۰۸
۵ نظر
۵۰۰۸
پ

چند نکته در مورد وقایع اخیر کشور

پروانه مافی در روزنامه آرمان نوشت: تجمعات اخیر در برخی شهرهای کشور، تحلیل‌های متعدد و متنوعی را در پی داشته که معتقدم علّت این امر را می‌توان در ویژگی‌های متمایز این تجمعات نسبت به موارد مشابه پیشین جست‌وجو کرد که ارائه تحلیل معتبر در خصوص ریشه‌ها و پیامدهای این وقایع را، پیچیده و دشوار می‌کند.

پروانه مافی در روزنامه آرمان نوشت: تجمعات اخیر در برخی شهرهای کشور، تحلیل‌های متعدد و متنوعی را در پی داشته که معتقدم علّت این امر را می‌توان در ویژگی‌های متمایز این تجمعات نسبت به موارد مشابه پیشین جست‌وجو کرد که ارائه تحلیل معتبر در خصوص ریشه‌ها و پیامدهای این وقایع را، پیچیده و دشوار می‌کند.
ویژگی اول آنکه شعارهای معترضان از وحدت محتوا و روند ثابت برخوردار نبود. اولان شُعله‌های تجمع با مطالبات معیشتی و اقتصادی همراه بود، اما به مرور این شعارها رنگ و بوی سیاسی گرفت. دوم آنکه تجمعات به لحاظ پراکنش فضایی، در یک یا چند نقطه متمرکز نبود. فارغ از آنکه دیگر سخنی از پایتخت به عنوان نقطه‌ آغازین و محور کانونی اعتراضات در میان نبود و بسیاری از شهرهای کوچک در اقصی نقاط کشور به صحنه اعتراضات مردمی بدل گشت. سوم آنکه قاطبه معترضین را جوانان تشکیل می‌دادند.
مشاهده تصاویر گرفته شده از اعتراضات و آماری که مسئولان امنیتی ارائه دادند، نشان می‌دهد که بسیاری از معترضین و بازداشت شدگان عمدتا جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله‌اند. چهارم آنکه شدت خشونت در اعتراضات به صورت نا متوزان توزیع شده بود. در بسیاری از تجمعات مردم با سر دادن شعارهای منطقی و مسالمت آمیز به ارائه مطالبات اقتصادی و سیاسی خود پرداختند و در برخی موارد نیز این مطالبات با چاشنی خشم، آشوب، تخریب و درگیری همراه بوده است. تجمیع ویژگی‌های فوق حاکی از چند نتیجه نسبتا روشن است.
نخست آنکه اگرچه رسانه‌های بیگانه حسب رسالت خصمانه خود بر خط اعتراضات موج سواری کردند، امّا اینکه بگوییم منشأ اعتراضات تماما به خارج از مرزها باز می‌گردد، به معنای نفی مسئولیت در قبال مطالبات مردم است. همانطور که رئیس جمهور هم اشاره داشتند، به جای نفی، باید فضای نقد گسترش یابد. دوم آنکه پیوند خوردن مطالبات اقتصادی با انتقادات سیاسی، خاصیت هم‌افزایی دارد و قادر است با جرقه‌ای، موجی از اغتشاش سراسری در کشور را پدید آورده و هزینه‌های مادی و معنوی سنگین ایجاد کند. علاوه بر این نباید نادیده گرفت که در اغتشاشات اخیر، پمپاژ نا امیدی و یأس نسبت به آینده کشور و اصلاح امور حاکمیتی که به واسطه بدخواهان انقلاب، خودفروختگان خارج نشین و همچنین گروهی که در داخل کشور با سیاسی کاری‌های کوته‌نگرانه‌ و سوء استفاده از مطالبات بحق مردم در صدد انتقام جویی و تسویه حساب سیاسی با دولت بوده و هستند، نقشی محوری داشته است.
سوم آنکه به نظر می‌رسد نسل‌های سوم و چهارم انقلاب، نسبت به اعمال خواست و اراده خود در جهت اصلاح امور کشور، دلسرد شده‌اند و باید اذعان کرد که این امر نگران کننده‌ترین پیامد حاصل از نا آرامی‌های اخیر است. سال‌هاست که نظریه پردازان حوزه توسعه هشدار می‌دهند که فقدان توانایی گفت‌وگو و تعامل سازنده، حلقه مفقوده توسعه کشور است. اعتراضات اخیر نشان داد که فقدان توانایی برای گفت‌وگوی دو سویه با مردم، به گونه‌ای در تار و پور ساختار دولتی رسوب کرده که فارغ از ایجاد شکاف اجتماعی عمیق میان نسل‌های ابتدایی و کنونی انقلاب اسلامی، قادر است هزینه‌های سنگینی ایجاد کند.
در چنین شرایطی، انجام اقدامات سلبی مانند فیلترینگ تلگرام، پیام مثبت و امیدوار کننده‌ای برای مردم به همراه ندارد. وقتی دغدغه مردم از یکسو بیکاری و مسائل معیشتی است و از سوی دیگر احساس می‌کنند که مسئولان اهمیتی برای نظر آن‌ها قائل نیستند، مسدود کردن دسترسی به شبکه‌های اجتماعی مجازی، نه تنها کمکی به حل دغدغه‌های مردم نمی‌کند، بلکه این‌گونه افکار را در ذهن مردم تقویت خواهد کرد. فضای مجازی یک ابزار است. استفاده صحیح از آن نیازمند انجام اقدامات ایجابی و درازمدت است، نه انجام اقدامات سلبی و کوتاه مدت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • امیر

    خبر خوب وتحلیل مناسبی از وقایع است ولی درباره تلگرام و
    فضای مجازی باید عرض شود علی الرغم منافع و مزایایش
    در کشور ما فضایی یله و رها شده است وبسیاری از
    ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی و سیاسی و. . . را در
    کشور ومخصوصا در بین نسل جوان ونوجوان را دامن
    زده است وبهتر است مسؤلین جهت ساماندهی و
    بهینه سازی فضای مجازی چاره اندیشی کنند
    به امید روزی که فضای واقعی وفضای مجازی در
    شأن ملت شریف ایران وبه امری خدا پسندانه در
    این مرز وبوم تبدیل شود

  • سلمان مسلمان

    تا اینجاکه دانستم ومیدانم ازروزگارعمرم گذشته درطول تاریخ یک نفر بنام مسئول بانک دریافتی ماهانه اش دویست وچهل میلیون تومان به اندازه حقوق حداقل صدوپنجاه نفر کارگری یک شرکت تولیدی باشه که هیچ خاصیتی بجزء افزایش رباء درجامعه اسلامی باشد وقرآن این فعل را حرام دانسته مسئولین حکومتی چه باید بکنند بنظر این افراد درمصدر کارنباشندچه اتفاقی می افتد جزء آرامش تحمل درد ورنج واشتغالزائی یاعلی مدد یاغیرت یاهمت

  • گل علی

    مشکل تلگرام نیست مشکل معیشت مردمه حمایت از صنایع ضرر ده داخلی بانی گرانیه کافیه که گمرک را از صنایع غذایی وخودرو برداریم واز سرمایه گذاران خارجی در کشور حمایت کنیم صنایع داخلی مجبور به رقابت میشه نتیجه ان کیفییت وارزانیه

  • بدون نام

    نکته در بی مسعولیتیه اگه هر نهادی کارشو خوب انجام بده بیکاری چرا نمونش اموزش وپرورش که هر چی بدبختی داریم زیر سر اونه ۱۲ سال یا بیشتر درس خونه نمیدونه بره جلو یابیاد عقب حیران سرگردان باید یکی پیداشه بگه برو اینجا وگرنه میشه مردم ما که وقتی مشکلی پیش میاد اون موقع یاد خدا وپیغمبر میوفته

  • مریم باقری کوتاهی از خانماریا حیدریواده امیر حسین بود تربیت بد بوده بیشتر مواصب بچه ها باشید پدر مادر عزیز بچهای که رفتار بدی ازش دیدی هتمن به یک روان شناس ببرین

    هرچه میخاهد دل تنگت بگو کو گوش شنوا بنده خدا

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج