آخرین بازمانده فضای سبز تهران حفظ میشود؟
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصمیم دارد تا باغات کن به عنوان آخرین بازمانده فضای سبز پیرامون تهران را با تبدیل به پارک عمومی حفظ کند.
خبرگزاری ایسنا: شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصمیم دارد تا باغات کن به عنوان آخرین بازمانده فضای سبز پیرامون تهران را با تبدیل به پارک عمومی حفظ کند.
وزیر راه و شهرسازی که همواره از معضل شهرفروشی طی سه دهه و به خصوص یک دهه اخیر انتقاد کرده، میگوید: " با اجازه بارگذاری حتی اندک در باغات کن که تنها باقی مانده فضای سبز تهران هستند به شدت مخالفیم. زیرا معتقدیم که این کار، قانونی کردن تخلف است و شاهد آن وضعیتی است که در نقاط مختلف پایتخت رخ داده است. " در این خصوص بررسی طرح ساماندهی و صیانت از باغات کن (مصوب کمیسیون ماده ۵) در دستور کار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار دارد. موضوع باغات کن البته پیش از این نیز در سال ۱۳۹۳ مطرح و تاکید شد که باغات کن به عنوان آخرین بازماندههای فضاهای سبز پیرامون تهران اهمیت ویژهای دارد و باید حفظ شود.
عباس آخوندی با یادآوری اینکه بیش از سه دهه است که شهرداریها مسیر بیقانونی را طی کردهاند، افزود: در پنج سال گذشته، بارگذاریهای بیش از اندازه در منطقه یک تهران، آن منطقه را به مرحله بحرانی کشانده است. به همین دلیل نیز با اجازه بارگذاری حتی اندک در باغات کن که تنها باقی مانده فضای سبز تهران هستند به شدت مخالفیم. زیرا معتقدیم که این کار، قانونی کردن تخلف است و شاهد آن وضعیتی است که در نقاط مختلف پایتخت رخ داده است.
پس از روی کار آمدن دولت دوازدهم که با تغییر بدنه مدیریت شهری همراه شد، امیدواریهایی برای حفظ و ارتقای سرانه فضای سبز تهران به وجود آمد. در حال حاضر عمده اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری به جلوگیری از روند فروش تراکم و ایجاد آسمانخراش در تهران اتفاق نظر دارند.
یکی از مصوباتی که کارشناسان معتقدند منجر به نابودی باغات تهران شد، مصوبه برج باغ بود. در این خصوص محمد عدالتخواه کارشناس حوزه شهری میگوید: مصوبه برج باغ در سال ۱۳۸۲ با هدف حفظ باغات تهران به تصویب رسید و عنوان شد که در محدوده باغات ۳۰ درصد سطح اشغال بدهیم و ۷۰ درصد باغات را حفظ کنیم ولی عملا سطح اشغال به ۵۰ و در مواردی به ۱۰۰ درصد رسید و امروزه عنوان میشود چیزی از باغات تهران باقی نمانده که بخواهیم با توقف مصوبه برج باغ، آنها را حفظ کنیم. با این حال معتقدم جلوی ضرر را از هر جا بگیری منفعت است؛ چرا که تراکم فروشی، نفس درختان پایتخت را گرفته است.
وی با بیان اینکه درختان خیابان ولیعصر (عج) به عنوان یکی از بهترین خیابانهای جهان با تراکمفروشی در حال نابودی هستند گفت: با توجه به صدور مجوزهای بلندمرتبه در خیابان ولیعصر (عج) درختها به سمت آفتاب خم شدهاند و در آینده نزدیک از ریشه در میآیند. شهرفروشی که بخصوص روند آن طی یک دهه اخیر تشدید شده وضعیتی را در کلانشهر تهران ایجاد کرده که تمام قابلیتهای زندگی از بین رفته است.
این استاد دانشگاه درخصوص مسوولیت اعضای شورای شهر پنجم برای کنترل قیمت مسکن، حل مشکل ترافیک و ایجاد شهر سبز گفت: قیمت مسکن وابسته به قیمت زمین است اما وقتی مدیریت شهری به شکل قانونی و با ارایه مجوز تغییر کاربری و تراکمفروشی به زمین ارزش میدهد نمیتوان انتظار داشت قیمت مسکن رشد نکند.
عدالتخواه یادآور شد: تصور مدیریت شهری طی یک دهه اخیر این بود که با رفتن در ارتفاع، از گسترش افقی شهر جلوگیری کند اما دیدیم با مرتفع شدن ساختمانها، صاحبان باغات و خانههای قدیمی که قابل سکونت بودند به فکر گرفتن مجوز تراکم افتادند. در این میان بسیاری از باغات و خانههای تاریخی که هویت شهر محسوب میشدند از بین رفتند. شهرداری هم که از ابتدا زمینهای کمی را در اختیار داشت فکر کرد حالا که هوا را در اختیار دارد تا جایی که ممکن است هوافروشی کند اما فکر نکردند این اقدام چه اثرات منفی بر ترافیک، آلودگی هوا و جلوگیری از حرکت بادهای سطحی خواهد داشت.
نظر کاربران
نوش دارویی که بعد از مرگ سهراب آمده