۶۵۸۶۷۸
۳ نظر
۵۰۰۹
۳ نظر
۵۰۰۹
پ

در اعتراضات تخم مرغی اکثر مردم تماشاچی بودند

روزنامه بهار نوشت: با وجود فروکش کردن جوّ ملتهب روزهای اخیر همچنان تحلیل‌ها درباره چرایی آغاز اعتراضات، چگونگی ادامه پیدا کردن آن، پشت پرده داخلی و خارجی، خواسته‌ها و مطالبات معترضان و... در فضای سیاسی - رسانه‌ای کشور داغ است و هر کس از زاویه نگاهی به آن می‌پردازد. آنچه در تحلیل‌های روزهای اخیر کمتر به آن پرداخته شده این موضوع است که اکثریت در کدام سمت این ماجرا تعریف می‌شود؟

روزنامه بهار نوشت: با وجود فروکش کردن جوّ ملتهب روزهای اخیر همچنان تحلیل‌ها درباره چرایی آغاز اعتراضات، چگونگی ادامه پیدا کردن آن، پشت پرده داخلی و خارجی، خواسته‌ها و مطالبات معترضان و... در فضای سیاسی - رسانه‌ای کشور داغ است و هر کس از زاویه نگاهی به آن می‌پردازد. آنچه در تحلیل‌های روزهای اخیر کمتر به آن پرداخته شده این موضوع است که اکثریت در کدام سمت این ماجرا تعریف می‌شود؟
آنان که مواجهه‌ای همدلانه با معترضان را انتخاب کرده‌اند بر این عقیده‌اند که «مردم» در سمت و سوی معترضانی هستند که از وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که در آن هستند گلایه‌های فراوانی دارند و این گلایه‌ها تبدیل به اعتراضات خیابانی شده است. در سوی مقابل آنان که دل در گرو تبلیغات رسمی دارند این عقیده را مطرح می‌کنند که «مردم» کسانی هستند که در روزهای اخیر به خیابان‌ها آمده و در تجمعاتی با نام «راهپیمایی علیه آشوب» شرکت کرده‌اند. حال پرسش اساسی آن است که اولاً تعریف «مردم» چیست و ثانیاً این «مردم» در کدامین سمت این واقعه قرار دارند؟
به نظر می‌رسد که هر دو سوی وقایع۹۶ بیشتر از آنچه که باید از واژه «مردم» استفاده می‌کنند و به نوعی این کلمه را از معنا تهی کرده‌اند. جملاتی همچون «مردم پاسخ فتنه‌گران را دادند» ، «مردم از رای به روحانی پشیمان شده‌اند» ، «مردم برای مخالفت با اصل نظام به خیابان‌ها آمده‌اند» ، «مردم از اصلاح‌طلبان عبور کرده‌اند» و. . . از جملاتی است که در روزهای اخیر از هر دو سو به دفعات شنیده‌ایم. این اصرار بر استفاده از واژه «مردم» شاید از این نشأت گرفته است که هر دو طرف به خوبی می‌دانند که مردم به معنای اکثریت اساساً وارد این ماجرا نشده‌اند و صبر و سکوت را بر حضور در میدانی که می‌توان آن را میدانی «بی سَر و تَه» نامید‌ترجیح داده‌اند.
با نگاهی به جامعه ایرانی شاهد آن هستیم که طبقه متوسط اکثریت آن را تشکیل می‌دهند. طبقه‌ای که از لحاظ اقتصادی نه جز دهک‌های بالای جامعه محسوب می‌شود نه ذیل اقشار ضعیف جامعه دسته‌بندی می‌شود، این طبقه از منظر فرهنگی و اجتماعی نیز معلق میان سنت و مدرنیته است، به طوری که از یک سو خود را همراه با تغییرات در دوران تازه نشان می‌دهد و از طرف دیگر نمی‌تواند از تعلق خاطرهای سنتی خود نیز دست بکشد، با نگاهی به دوره‌های اخیر انتخابات نیز می‌توان انتخاب سیاسی این طبقه را جریان اصلاح‌طلب-میانه‌رو دانست. طبقه متوسط در اعتراضات اخیر در چه سمتی قرار داشت؟
همراه با معترضان بود یا در تظاهرات علیه آشوب شرکت می‌کرد؟ برای پاسخ به این پرسش می‌بایست یکبار دیگر به خواسته‌های معترضان۹۶ و مهم‌تر از آن چگونگی طرح آن و نسبت آن با خواسته‌های طبقه متوسط توجه کنیم. به نظر می‌آید برای فهم بهتر تفاوت‌های خواسته‌ها و مطالبات طبقه متوسط با معترضان۹۶ و خواسته‌های آن‌ها لازم است اعتراضات هفته‌های اول پس از انتخابات۸۸ را در وجوه مختلف آن با اعتراضات۹۶ مقایسه کنیم. از طرف دیگر طبقه متوسط به دلایل گوناگونی دل خوشی از جریان رسمی ندارد و به طور طبیعی در تظاهرات‌های اصطلاحاً «خودجوش» مشارکت نمی‌کند.

بنابراین می‌توان گفت که اکثریت یا همان طبقه متوسط در وقایع روزهای اخیر‌ترجیح داده است که به طرف هیچ یک از طرفین متمایل نشود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که برخی تصمیم‌گیران با تقلیل دادن خواسته‌ها و انتقادات و اعتراضات طبقه متوسط که در همه این سال‌ها با بی‌توجهی کامل مواجه شده و همچون فنری فشرده شده است به اعتراضات پراکنده و بی نتیجه روزهای اخیر تصور می‌کنند بحران نارضایتی حل شده است؛ این در حالی است که اکثریتی خاموش اما معترض همچنان در سپهر سیاسی کشور وجود دارد که باید به خواسته‌های آنان توجهی ویژه نشان داده شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بام

    شما چرا همش به تخم مرغ گیردادین 88کجا 96کجا بس این حاملها وعوارض ومسکن وغیره چی حمل اب مروارید سال90بود 1میلیون ولی الان چی شما نگاهی به ابونمان بکنید هنوز حاضر نیستن به حرف مردم گوش بدن ماحلال نمیکنیم

  • بدون نام

    حالا سهمیه تخم مرغ اونها کم کنید بدین به معترضین شاید سرعقل بیان .. یا حقوف نجومی مرغها بیشتر کنید یا بهشون اضافه کاری بدین تا اشتغال مرغها توسعه گردد راه تدبیر وامید دردل مرغان وماکیان افزایش دهید

  • ایرانیان

    اولا اعتراض مردم به نا برابریها بیکاری بدبختی نداشتن کرایه خونه ندادن حقوق چندر غازی سر ماه بیکاری بچه هایمون با وجود زرنگ وبا هوش بودن ولی چون پارتی نداری افسرده شدن و گوشه خونه نشستن اما آقا زاده های بیسواد که بزور درس خواندن با پول نفت پولی که متعلق به همه مردم ایرانه دارن تو اروپا وآمریکا خوشگذرانی میکنند ، آیا درست اینکار ؟ تا کی باید نظاره گر اینها باشیم؟ صبر مردم هم حدی داره .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج