روايت یک سازمان اطلاعات نظامي از ايران
«جمع بندي MIVD اين است كه ايران در سال ۲۰۱۰ با توسعه موشك هاي بالستيك مبتني بر دكترين بازدارندگي و تلافي استراتژيك عمل كرده است. اگر ايران موشك هاي خود را با سلاح هاي كشتار جمعي مثلا شيميايي مجهز كند در آينده نزديك از توان سلاح هاي استراتژيك برخوردار خواهد بود.»
اين سازمان كه به MIVD معروف است در برآورد امنيتي سال ۲۰۱۰ خود نوشته است: «اين سازمان توجه زيادي به ايران دارد. ايران به تعهدات بين المللي خود پاي بند نيست و اهداف خود را عموما در منطقه دنبال مي كند.»
در ادامه اين گزارش آمده است: «سياست هاي ايران برگرفته از اسلام است و عمدتا افزايش نفوذ ايران در منطقه را دنبال مي كند. با اين حال ايران تلاش مي كند از تقابل مستقيم با كشورها در منطقه خودداري كند.»
تحليلگران سازمان اطلاعات نظامي هلند ادامه مي دهند: «در سال ۲۰۱۰ تحولات افغانستان عمدتا به دلايل امنيت ملي مهم ترين مسئله سياست خارجي ايران بود. روابط ايران با تمامي كشورهاي منطقه از كشورهاي خليج فارس تا لبنان بهبود يافت. ايران همچنين اهميت زيادي براي روابط خوب با تركيه، روسيه و پاكستان قائل است. در تقابل ايدئولوژيك با اسرائيل هم هيچ تغييري ايجاد نشده است. ايران به روابط با حماس حزب الله و گروه هاي عراقي ادامه داده است».
در ادامه اين گزارش درباره توانايي هاي نظامي ايران آمده است: «جمع بندي MIVD اين است كه ايران در سال ۲۰۱۰ با توسعه موشك هاي بالستيك مبتني بر دكترين بازدارندگي و تلافي استراتژيك عمل كرده است. اگر ايران موشك هاي خود را با سلاح هاي كشتار جمعي مثلا شيميايي مجهز كند در آينده نزديك از توان سلاح هاي استراتژيك برخوردار خواهد بود.»
اين ادعا در حالي مطرح مي شود كه جمهوري اسلامي ايران بارها اعلام كرده است كه سلاح هاي كشتار جمعي در دكترين دفاعي ايران هيچ جايگاهي ندارند.
اين گزارش سپس ادعا مي كند كه عمده ترين كشورها در زمينه نگراني هاي سلاح هاي كشتار جمعي ايران، كره شمالي و سوريه هستند!
نويسندگان اين گزارش بدون اشاره به همكاري هاي ايران باآژانس، نوشته اند: «ايران و كره در خصوص برنامه هسته اي و سيستم هاي حمل آن شفافيت لازم را ندارند». مقصود از سيستم هاي حمل در اينجا برنامه موشكي است.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: «ايران به غني سازي ادامه مي دهد و اكنون تا ۲۰ درصد غني سازي مي كند. هر چند هنوز براي تبديل به يك بمب نياز به غني سازي بيشتر دارد.»
در بخش پاياني اين برآورد بخشي از اقدامات دولت هلند براي مقابله با برنامه هسته اي ايران تشريح شده و از جمله به اين نكته اشاره شده است كه «در سال ۲۰۱۰ علاوه بر بخش تجارت، در زمينه محروم شدن دانشجويان ايراني از تحصيل در برخي رشته هاي خاص هم محدوديت هايي اعمال شد.» اين در حالي است كه اقدام به منع تحصيل دانشجويان در رشته هاي خاص با حكمي از دادگاه لاهه در همين زمينه مغاير است. در سراسر اين گزارش هيچ نامي از اسرائيل برده نشده است.
منبع: کیهان
ارسال نظر