۶۵۲۶۰
۵۰۰۰
۵۰۰۰
پ

مسجدجامعی:

محسن هاشمی سیاسی‌ کار نیست

بالاخره اجماع ۱۴ عضو اصلاح‌طلب شورای شهر درباره گزینه پست شهرداری تهران اتفاق افتاد. اصلاح‌طلبان و اعضای مستقل شورای شهر جلسات متعددی در این زمینه برگزار کردند.

روزنامه شرق: بالاخره اجماع ۱۴ عضو اصلاح‌طلب شورای شهر درباره گزینه پست شهرداری تهران اتفاق افتاد. اصلاح‌طلبان و اعضای مستقل شورای شهر جلسات متعددی در این زمینه برگزار کردند.

پس از گمانه‌زنی بسیار به گزینه‌های معصومه ابتکار، محسن هاشمی، محسن مهرعلیزاده، اصغر نصیری و سلیمی رسیدند. برنامه‌های این افراد در ابعاد مختلف توسط اصلاح‌طلبان بررسی شد. سرانجام در جلسه‌ای با حضور ۱۴ عضو اصلاح‌طلب و مستقل‌ها برنامه‌ها به رای گذاشته شدند. مقرر شده بود نتیجه نهایی از زبان احمد مسجدجامعی اعلام شود.

حال مسجدجامعی از انتخاب محسن هاشمی به‌عنوان گزینه نهایی اصلاح‌طلبان خبر می‌دهد. در ادامه، مشروح گفت‌وگو با احمد مسجدجامعی درباره چرایی انتخاب محسن هاشمی، شانس وی برای تصدی مسند شهرداری و... می‌خوانید:

چرا اصلاح‌طلبان به گزینه محسن هاشمی رسیدند؟

یکی از ویژگی‌های اصلاح‌طلبان این بود که در انتخاب نامزدهای خود لابی محرمانه‌ای وجود نداشت. انتخاب بسیار شفاف بود و نامزدها می‌دانستند که به‌جای دیدار با این و آن و وعده‌ووعید باید روی برنامه‌شان کار کنند. اصلاح‌طلبان شورا در جلسات متعدد درباره افراد مختلفی که شایستگی شهردارشدن را دارند بحث کردند.

ما در جلسات مختلف و شفاف کارنامه ۲۴نفر را بررسی کردیم. این بررسی با شفافیت تمام و کاملا کارشناسانه بود تا به جمع نهایی رسیدیم، جمعی که هریک از آنها شایستگی‌های زیادی دارند و هرکدام ویژگی‌هایی دارند که این ویژگی‌ها برای مدیریت شهری مهم است. به‌طور مشخص مساله شهر تهران که باعث شد به گزینه «معصومه ابتکار» برسیم این بود که باید نسبتی میان سخت‌افزار و نرم‌افزار در شهر برقرار شود. خلا نگرش نرم‌افزاری در تهران به نظر ما بارز بود. آسیب‌های اجتماعی یک بخش است و آسیب‌های دیگر از جمله آلودگی هوا بخش دیگری بود.

در زمان بروز آلودگی هوا گزارش‌هایی که از بهشت‌زهرا با عنوان محرمانه به شورای شهر می‌رسید نشان می‌داد مرگ‌ومیر افزایش یافته است. چیزی مهم‌تر از جان آدمیزاد که وجود ندارد. البته حل معضل آلودگی هوا تنها وظیفه شهرداری تهران نیست اما حساسیت نسبت به آن را می‌توانستیم ایجاد کنیم. تصور ما این است که در نگاه ابتکار چنین مسایلی اولویت دارد. کسی نباید کلیه‌اش را بفروشد و بینی‌اش را عمل زیبایی کند. علاوه بر اینها مسایلی چون باغات و فضای سبز مسایل مهمی هستند که نمی‌توان آنها را رها کرد و به چیزهای دیگر پرداخت.

در جلسات آخر، برنامه نامزدهای نهایی را به‌طور دقیق بررسی کردیم. مثلا یکی از کسانی که ما فکر می‌کردیم برای شهرداری تهران مناسب است، آقای «صفدر حسینی» بود. آقای حسینی در بررسی‌های کارشناسانه اصلاح‌طلبان عضو به این نتیجه رسید که بهتر است کسی را به‌عنوان نامزد شهرداری مطرح کنیم که پیش‌تر سابقه مدیریت در شهر را داشته باشد و با بزرگواری و اخلاق‌گرایی به نفع دوستان دیگر کنار رفت، با اینکه ما فکر می‌کنیم او می‌توانست یکی از نامزدهای خوب باشد.

مهرعلیزاده در برنامه‌اش بیشتر بر رویکرد اجتماعی متمرکز شده بود. او با توجه به اینکه سابقه مدیریت در سطوح ملی در حوزه اقتصادی و اجتماعی را در کارنامه‌اش دارد، راه‌های خوبی برای درآمدهای پایدار در شهرداری ارایه کرد و رویکرد نرم‌افزارانه را همراه با رویکرد سخت‌افزارانه دیده بود.برنامه آقای نصیری، برنامه‌ریزی استراتژیک و با بیان جزییات بیشتر بود که البته این برنامه تفصیلی ناشی از حضور طولانی‌مدت وی در شهرداری است. برنامه او در ۲۰۰صفحه شمایی دارد که یکی از اسناد این دوره از مدیریت شهری خواهد بود. سلیمی هم در مدیریت شهری موفق بوده است و برنامه‌هایش بر اساس آشنایی با مدیریت شهری تدوین شده بود.

ویژگی وی علاوه بر مدیریت طولانی در شهرداری این است که پایگاه مردمی خوبی هم در میان رزمندگان و خانواده شهدا دارد.با اینکه تقریبا همه نامزدهای نهایی اصلاح‌طلبان شایستگی شهرداری را دارند، اصلاح‌طلبان شورا به گزینه محسن هاشمی رسیدند. «محسن هاشمی» انصافا جامع‌ترین برنامه را داشت و روی برنامه‌اش خیلی کار شده بود. مطالعات عمیقی پشت برنامه‌اش بود و گزارش‌هایش همراه با اسناد بود و برنامه تطبیقی تهران را با برخی پایتخت‌های دیگر ارایه کرده بود. علاوه بر برنامه جامع، محسن هاشمی توان و تجربه خود را در مدیریت شهری نشان داده است و کسی در توانایی‌اش تردیدی ندارد.

او تجربه صنعتی هم در دفاع مقدس دارد و انصافا اهل همکاری با همه گروه‌ها و جناح‌هاست و نگاهش در مدیریت شهری کاملا کارشناسانه است نه سیاسی. مجموعه اینها باعث شد که اصلاح‌طلبان محسن هاشمی را به‌عنوان نامزد نهایی خود معرفی کنند. با این حال در برنامه همه دوستانی که به جمع نهایی راه پیدا کردند، نکاتی بود که برای هرکس بخواهد شهر تهران را اداره کند، آگاهی از آنها لازم است و من پیشنهاد دادم که دوستان برنامه‌های خود را برای مردم هم منتشر کنند.

الان با احتساب آرای اصلاح‌طلبان و مستقل‌ها محسن هاشمی چند رای دارد و به عبارتی در جلسه روز چهارشنبه چه تعداد رای به سبد محسن هاشمی ریخته شد؟

همه اصلاح‌طلبان به محسن هاشمی رای می‌دهند و امیدوارم با توجه به تجربه موفق محسن هاشمی در مدیریت شهری و رویکرد کارشناسانه او بقیه اعضا هم رای بدهند و او با رای موثری به‌عنوان شهردار تهران انتخاب شود. با این حال هرکس شهردار تهران بشود، شهردار همه ماست و اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر به او در اداره شهر کمک خواهند کرد و تمام تجربه و توان خود برای اداره بهتر شهر با محوریت شهروندان را به کار خواهند بست.

چه شاخص‌هایی در برنامه محسن هاشمی نظر اعضای اصلاح‌طلب را جلب کرد؟

همچنان که پیش‌تر هم اشاره کردم، برنامه محسن هاشمی برنامه جامعی است. می‌دانیم که برنامه‌نوشتن بدون دسترسی به اطلاعات و اسناد که در اختیار شهرداری است و دوستان ما دسترسی به آنها ندارند، آسان نیست، به‌رغم این، برنامه محسن هاشمی برنامه جامعی است که در آن مسایل و مشکلات شهری به خوبی تصویر شده و راه‌حل‌های خوبی برای آنها ارایه شده است.

با این حال برنامه پنج‌ساله شهرداری باید به‌تصویب شورای شهر برسد و آن مبنای عمل همه ما خواهد بود.نکته دیگر که در برنامه محسن هاشمی اهمیت دارد، شفافیت و امکان نظارت‌پذیری آن است. یکی از مشکلات شورا در دوره‌های مختلف ضعف در نظارت بوده است. شهردار باید در اتاق شیشه‌ای بنشیند و شفافیت یکی از اصول اصلاح‌طلبان عضو شورای شهر است که در برنامه محسن هاشمی دیده می‌شود.

آیا احتمال نمی‌دهید با توجه به پیشینه سیاسی خانواده هاشمی و زاویه اصولگرایان با این خانواده نسبت به محسن هاشمی جبهه بگیرند؟

اگر دوستانمان در شورا با نگاه کارشناسانه و برنامه‌محور بخواهند بررسی کنند، چنین مشکلی پیش نخواهد آمد. ما فکر می‌کنیم که تجربه سال‌های اخیر نشان داده است، انتظار مردم از نمایندگانشان نگاه کارشناسانه و اخلاقی است و دوستان ما در شورای شهر هم بیش از هر چیزی به اداره بهتر شهر فکر می‌کنند. از طرفی محسن هاشمی هم ویژگی مهمش این است که اهل نقد و گفت‌وگو است. او بسیار انتقادپذیر و اهل گفت‌وگو است. او بیشتر یک چهره کارشناسی و کاری است تا سیاسی. با همه گروه‌ها مراوده دارد. تجربه‌کاری شورای سوم با او تجربه موفقی است. اگر لازم بود در کمیسیون‌ها شرکت می‌کرد، به‌پرسش‌ها جواب می‌داد و خود به‌دنبال حل مساله می‌رفت. رفتارش با منتقدان با تعامل همراه بود.

برای گزینه نهایی‌تان چقدر شانس قایل هستید؟

فکر می‌کنیم اگر نامزد ما برنامه را در صحن شورا ارایه بدهد و دوستان با نگاه کارشناسی و با توجه به تجربه‌ها و برنامه‌ها رای بدهند، شانس بالایی دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج