با توجه به اینکه شرایط تولید پنبه در حجم وسیع در کشور محیا است اما، طی هشت ماهه امسال ۹۲ میلیون و ۸۵۸ هزار و ۴۲۰ دلار وارد کشور شده است.
خبرگزاری میزان: پنبه محصولی است که میتواند هم ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد و هم مانع خروج مبلغ زیادی از سرمایههای کشور بواسطه واردات شود.
اما بی توجهی به این محصول موجب شده تا سطح زیر کشت آن کاهش یابد و در مقابل، واردات آن به صورت گسترده رشد کند.
یکی از عوامل کاهش سطح زیرکشت پنبه، هزینههای بالا و قیمت خرید پایین آن است که برای کشاورزان به صرفه نیست و دولت نیز در این میان کمک خاصی به کشاورزان نمی کند.
از مجموع پنبه مصرفی صنعت نساجی کشور ۳۵ هزار تن به صورت داخلی و ۱۸۰ هزار تن از طریق واردات تامین میشود.
بر اساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۸ ماهه سال ۹۶، بیش از ۴۳ هزار و ۳۹۶ تن پنبه به صورت حلاجی شده و حلاجی نشده از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است.
واردات این حجم پنبه به کشور، 92 میلیون و 858 هزار و 420 دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر 307 میلیارد و 123 میلیون و 740 هزار و 969 تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است و بیشترین آمار واردات پنبه از ازبکستان بوده است.
هر چند شرایط تولید پنبه در حجم وسیع در کشور محیا است اما، تا زمانی که واردات محصولی از تولید و کشت آن به صرفهتر باشد واضح است که تولید داخل با کاهش چشمگیری روبرو میشود و تولیدکننده ضرر کننده اصلی محسوب میشود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر