۶۴۶۳۹۷
۱ نظر
۵۰۰۹
۱ نظر
۵۰۰۹
پ

کشف اولین منظومه خورشیدی با کمک هوش مصنوعی

ناسا در یک کنفرانس خبری مهم از کشف هشتمین سیاره در منظومه کپلر- ۹۰ خبر داد. این کشف که معمای سیاره خورشیدی کپلر را کامل می‌کند برای اولین بار است که با کمک هوش‌مصنوعی گوگل صورت گرفته است.

خبرآنلاین: ناسا در یک کنفرانس خبری مهم از کشف هشتمین سیاره در منظومه کپلر- ۹۰ خبر داد. این کشف که معمای سیاره خورشیدی کپلر را کامل می‌کند برای اولین بار است که با کمک هوش‌مصنوعی گوگل صورت گرفته است.

برای اولین بار است که هشت سیاره‌ جدید پیرامون ستاره‌ی کپلر-۹۰ (Kepler-۹۰) کشف شده‌اند؛ ستاره‌ای که ۲۴۵۴ سال نوری با زمین فاصله دارد.ین سیاره موسوم به کپلر-۹۰i که توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا رصد شده، هشتمین سیاره است که به دور ستاره کپلر-۹۰، یک ستاره شبه خورشیدی در فاصله ۲۵۴۵ سال نوری از زمین می‌چرخد.
کشف اولین منظومه خورشیدی با کمک هوش مصنوعی

سیاره کپلر-۹۰i یک سیاره داغ و صخره ای است که هر ۱۴.۴ روز یک بار به دور ستاره میزبانش می‌چرخد. این سیاره با کمک یادگیری ماشینی گوگل کشف شده است. محققان از وجود هفت سیاره پیرامون ستاره‌ی کپلر-۹۰ خبر داشتند. با این حال، هوش مصنوعی گوگل بوده که به کشف آن‌ها کمک کرده است. هوش مصنوعی با بررسی داده‌هایی که تلکسوپ کپلر دریافت کرده بود، توانسته است هشتمین سیاره را کشف کند. تلسکوپ کپلر از زمان راه اندازی در سال ۲۰۰۹ توانسته است بیش از ۱۵۰ هزار ستاره را در بخشی از آسمان بررسی کند. با در نظر گرفتن این موضوع که کاهش نور ستاره‌ها، به خاطر عبور سیاره‌ای از کنار آن‌هاست، کپلر توانست ۳۵ هزار سیگنال را که ممکن است به پیدا کردن سیارات کمک کنند، کشف کند.

ناسا از مدتي پيش وعده داده بود يك نشست خبري مفصل را براي كشفي مهم برنامه‌ريزي مي‌كند. جزئيات زيادي درباره اين يافته‌ فضايي بيرون نيامده بود اما همين كه گفته مي‌شد، براي اولين‌بار از هوش مصنوعي براي پيداكردن داده‌هاي جديد استفاده شده، باعث شد توجه‌هاي زيادي به اين برنامه جلب شود. به مرور جزئيات بيشتري درباره چگونگي اين كشف بيرون آمد. كشف بزرگ اينطور شكل گرفته بود: با گذشتن هر سياره‌اي از مقابل ستاره‌ مادر نوري كه از سياره بازتاب مي‌يابد، به كشف يك سياره يا جرم جديد كمك مي‌كند. تلسكوپ كپلر تا به حال حدود ۱۵۰هزار ستاره و ۴هزار سياره را بررسي كرده كه ۲۳۰۰عدد از آنها در نهايت به‌عنوان نمونه‌هايي ارزشمند مورد بررسي بيشتر قرار گرفته‌اند. با بررسي اين شواهد، دانشمندان سازمان فضايي با اطمينان مي‌توانند بگويند كه در آسمان‌ها، دست‌كم يك سياره وجود دارد كه دور يك ستاره در آسمان مي‌چرخد.

بررسي اطلاعاتي كه از فضا به بيرون درز مي‌كند، كار دشواري است. يكي از مهم‌ترين دشواري‌ها ضعيف بودن سيگنال‌هايي است كه به تلسكوپ مي‌رسد. شكار اين امواج و بررسي آنها كار بسيار دشواري است. در چنين موقعيتي هوش مصنوعي به كار مي‌آيد. هوش مصنوعي گوگل به يك سيستم ارتباطي شبيه سيستم‌ اعصاب مجهز شده كه اشتباهات كمتري مرتكب شده و در عين حال، دقت بالاتري دارد. با همين سيستم جديد ناسا توانست وضعيت ۶۷۰ستاره را كه تا پيش از آن - به‌خاطر مشكلاتي مثل ضعيف بودن سيگنال‌هاي دريافتي عملا شكست خورده بود، با موفقيت بسنجد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بهزاد

    خسته نباشید واقعا ، از چهارشنبه منتظرم ببینم خبر شوکه کننده ناسا چیه؟ همین بود؟ خب از این سیاره ها و ستاره ها که همیشه پیدا میکنن!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج