جریمه ۲۶۰ میلیون تومانی شکار در ایرانشهر
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: یک شکارچی متخلف پرنده هوبره در شهرستان ایرانشهر ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال جریمه شد.
خبرگزاری ایرنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: یک شکارچی متخلف پرنده هوبره در شهرستان ایرانشهر ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال جریمه شد.
نیره پورملائی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این فرد متخلف ۱۳ قطعه پرنده هوبره زنده به همراه یک قطعه عقاب سارگپه زنده کشف شد.
وی افزود: این متخلف همچنین برای شکار غیر مجاز عقاب سارگپه 2 میلیون ریال جریمه شد.
وی بیان کرد: هوبره از گونه های نادر و زیبای پرندگان بومی سیستان و بلوچستان است که نسل آن به علت شکار و زنده گیری بیش از حد شکارچیان سودجو در معرض نابودی قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: این پرنده نادر در فصول پاییز و زمستان از مناطق سردسیر دوردست به این استان گرم و بیابانی سفر می کند و عموما در دشت های دلگان و ایرانشهر سکنی می گزیند.
وی اضافه کرد: هوبره در مناطق شنی، تپه ماهورها و ریگزارها با بوته های پراکنده، علف های کوتاه و حاشیه گندمزارها به سر می برد و آشیانه خود را بر روی زمین می سازد.
وی اظهار داشت: علاقه اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس به شکار هوبره سبب شده همه ساله تعدادی از افراد سودجو و فرصت طلب اقدام به زنده گیری و صید این پرنده زیبا و کمیاب کنند.
به گزارش ایرنا یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۵۹۰ هکتار معادل ۹/۷ درصد (هفت و ۹ دهم درصد) از کل مساحت سیستان و بلوچستان منطقه حفاظت شده و تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
گونه های جانوری و گیاهی استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می کنند.
جنگل حرا، بسترهای علفی، سواحل شن و ماسه ای، رودخانه ها و تالاب ها از مهم ترین زیستگاه های گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است.
تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونه های جانوری سیستان و بلوچستان است که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمی توان آثاری از زیست آنها مشاهده کرد.
در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست می کنند.
در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهیگیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه مندان به محیط زیست است.
پ
نظر کاربران
باید تبریک و دستمریزاد بگیم به دوستان محیط زیست .. ولی کافی نیست .. باید ردیف بودجهای لرای نجات حیات وحش و این امانات زیبای خداوندی که هرکدومشون به غنای زندگی انسان هدیههایند .. و نیز سرشار از پیام برای ما .. مایی که بدلیل فروشدن در روزمره قادر به دریافت و فهم این پیامها نیستیم ! تنها انسانهایی که با حیوانات عجینند و الفتی حقیقی به این مظاهر خلقت دارند میدانند که موجودات با زبان عجیب و شگفتشان در ارتباطی عمیق با یکدیگر و نیز ما هستند ..
مردم گرسنه اند سیرشون کنید شکار نکنند بگذارند برا شماها برید شکار کنید بخورید
دست از سر مردم که بر نمیدارید این هم یکی از اونها
پاسخ ها
نکته مهمی رو اشاره کردید دوست گرامی .. ولی بدونید شکارچیانی که در حال قلع و قمع طبیعت در این ابعادن از سر گرسنگی نیس و باز احتمال بدیم که دستشون با بسیاری افراد بالاتر تو یه کاسهست .. به مبلغ جریمه دقت کنید تا متوجه بشیم !