۶۴۴۹۰۶
۱۶ نظر
۵۰۰۹
۱۶ نظر
۵۰۰۹
پ

مردم دیگر کشورها چقدر عوارض خروج می‌دهند؟

حسن روحانی، رئیس‌جمهور لایحه بودجه «هزار و ۱۹۴ هزار میلیارد تومانی» سال ۱۳۹۷ را تقدیم مجلس کرد؛ بودجه‌ای که او آن را فراتر از سند دخل‌وخرج کشور، بلکه «برشی از برنامه چهار ساله دولت» دانست.

پایگاه خبری اتاق بازرگانی ایران: حسن روحانی، رئیس‌جمهور لایحه بودجه «هزار و ۱۹۴ هزار میلیارد تومانی» سال ۱۳۹۷ را تقدیم مجلس کرد؛ بودجه‌ای که او آن را فراتر از سند دخل‌وخرج کشور، بلکه «برشی از برنامه چهار ساله دولت» دانست.

در میان ارقام متعدد بودجه اما بخش درآمد دولت از «عوارض خروج از مرزهای کشور» بیش از دیگر موارد مورد توجه مردم قرار گرفته است. حتی موضوع حذف یارانه ۲۰ میلیون نفر که تصور می‌شد واکنش‌هایی را به دنبال داشته باشد، در سایه عوارض خروج از کشور به حاشیه رانده شد.

بر اساس لایحه تقدیمی دولت به مجلس در بودجه ۹۷ عوارض خروج از کشور از مرزهای هوایی از مبلغ ۷۵ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند. بر این اساس در سفر دوم به خارج از کشور ۵۰ درصد این مبلغ بیشتر شده و به ۳۳۰ هزار تومان می‌رسد. برای بار سوم و سفرهای بیشتر نیز این مبلغ به ۴۴۰ هزار تومان افزایش داده می‌شود. رقم پیشنهادی دولت برای عوارض خروج در سفرهای زیارتی نیز ۱۱۰ هزار تومان برای هر نفر پیشنهاد شده است. در حال حاضر عوارض سفرهای زمینی و دریایی هر نفر ۲۵ هزار تومان است که در بودجه پیشنهادی تغییری برای آن پیشنهاد داده نشده است.

بر این اساس، دولت طی سال آینده ۳۸۰ میلیارد و ۴۱۹ میلیون تومان از محل اخذ عوارض خروج از مرزهای کشور درآمد خواهد داشت. این درآمد حدود ۰.۰۰۲ درصد از درآمد ۱۹۳ هزار میلیارد تومانی دولت در سال ۱۳۹۷ است.

طبق پیشنهاد دولت در لایحه بودجه مبلغ ۴۰ هزار تومان از عوارض اخذ شده از هر نفر، برای توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از میراث فرهنگی و صنایع دست اختصاص داده می‌شود. پیش از این، مبلغ پرداختی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ازای هر نفر ۱۰ هزار تومان بود. طبق اعلام این سازمان، در مجموع ۱۶۰ میلیارد تومان از بخش عوارض خروج به توسعه زیرساخت‌های گردشگری و حمایت از میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص خواهد یافت.

اخذ عوارض خروج در دیگر کشورهای جهان

اخذ عوارض خروج از کشور (DEPARTURE TAX) در بسیاری از نقاط جهان انجام می‌شود؛ البته شیوه محاسبه این عوارض و شیوه پرداخت آن از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در برخی کشورها مبلغ عوارض خروج به‌صورت ثابت در نظر گرفته شده است. اما برخی کشورها شیوه تعیین عوارض بر اساس مسافت سفر را به مبلغ ثابت ترجیح داده‌اند. مسافت بیشتر، عوارض بیشتری را برای مسافر به‌دنبال خواهد داشت.

مبلغ عوارض در برخی کشورها همچون بنگلادش، مصر و ترکیه بین ۴ تا ۷ دلار است. این کشورها کمترین عوارض خروج را دریافت می‌کنند. فیجی با عوارض ۱۲۵ دلاری و پاناما با عوارض ۶۰ دلاری بالاترین مبلغ ثابت عوارض را دارند. در لبنان عوارض براساس کلاس پروازی تعیین می‌شود. عوارض برای کلاس اکونومی ۴۰ دلار و برای پروازهای درجه یک ۱۰۰ دلار است. در اتریش عوارض خروج براساس مسافت محاسبه می‌شود و از ۸ دلار برای مسافت‌های کوتاه تا ۳۹ دلار برای مسافت‌های طولانی متغیر است. در انگلیس هم عوارض براساس مسافت سفر تعیین می‌شود اما فاصله مبلغ‌ها بسیار زیاد است و از ۱۶ دلار تا ۱۲۵ دلار متغیر است. در آلمان کشورهای جهان به ۳ گروه تقسیم شده‌اند. سفر به مقصد کشورهای اروپایی ۱۰ دلار، به مقصد کشورهای گروه دوم ازجمله ایران ۳۰ دلار و دیگر کشورها ۵۵ دلار عوارض برای آلمانی‌ها خواهد داشت. عربستان ۲۳ دلار عوارض خروج دریافت می‌کند. حجاج از این عوارض معاف هستند. چین ۱۶ دلار و آمریکا ۱۴ دلار از تمامی مسافران پروازهای بین‌المللی دریافت می‌کنند.

دریافت عوارض در برخی کشورها ازجمله انگلیس سابقه ۲۰ ساله دارد. بسیاری از کشورهای اروپایی پس از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ این عوارض را وضع کرده‌اند و برخی کشورها ازجمله لبنان، کوبا، مصر و جامائیکا طی یک تا ۳ سال اخیر اخذ این نوع عوارض را آغاز کرده‌اند. در بسیاری از کشورهای جهان از جمله تایلند، چین، اتریش و آمریکا عوارض خروج روی بلیت پرواز و در برخی کشورها از طریق واریز وجه به بانک و در برخی دیگر ازجمله فیلیپین، مصر و پاناما به‌صورت نقدی هنگام خروج اخذ می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • میلاد

    آخه درآمد مردم مثل درآمد کشورهای اروپاییه که مثل اونا عوارض خروجم بدیم حتی بیشتر از آمریکا و انگلیس خخخخخخ واقعا خوب تیغ میزنید آقای روحانی

  • بدون نام

    اصلا نباید مقایسه بشیم با کشورای دیگه کارگر ساده اونا ببین چقد میگیره بعد من اینجا 50 تومن مردم تا کی سکوت میکنن معلوم نیس

  • بدون نام

    پس با این اوصاف ایران تو دریافت عوارض از هم میهنان خودش رتبه نخستو کسب میکنه و میره رو قله افتخار می ایسته. درست مثل غمگین ترین کشور دنیا

  • علی

    با این کشورهایی که نوشتین پول کشورهایشان ارزش جهانی داره یعنی مثل ایران نیستن که واحد پول بی ارزش توی دنیا هستش ده بیست یا صد دلار برای مثلا انگلیسی ها پولی نیستش برای اینکه قیمت پوند رو نگاه بکنین ولی ریال ایران چی

  • شهرام

    اون پروفسوری که افاضات فرمودند و اون دکتری که این قانون را وضع کردن چرا بقیه امکانات و رفاهی که کشورهای مذکور به مردمشون میدن رو لحاظ نمیکنن .

  • بدون نام

    از اینکه تا به این لحظه اکسیژن هوا رایگانه از دولت مردان کشورم تشکر میکنم. امیدوارم در آینده که قراره اینم پولی بشه به توان مردم نگاه کنن و قیمت بزارن!

  • بدون نام

    چرا با کشورهایی که نه نفت دارند .ونه منابع طبیعی دارند.مقایسه میکنید.

  • بدون نام

    من موندم پول نفت ایران کجا میره

  • بدون نام

    سیستم مالیاتی و عوارض در ایران کپی سیستم مالیاتی کشور انگلیس است. آقای روحانی هم که در انگلیس تحصیل کرده است.

  • بدون نام

    یه متن هم بزن:مردم دیگر کشورها چقدر درآمد دارن؟؟؟!!!!!!!

  • بدون نام

    کاربر 17:20 که گفتی من موندم پول ایران کجا میره، اولا باید بگم قربون دهنت،نگران نباش جای دوری نمیره همین دور و برا خرج میشه!!!!!!!!!

  • بدون نام

    در کشور های دیگه مردم را نمیچاپند اگر هم پولی میگیرند معلوم است خرج چی میشود نه این که معلوم نیست این همه پول کجا میره وخرج چی میشه

  • بدون نام

    3 دلار ونيم عوارض خروج از كشور به قيمت جهاني است.

  • اکبری

    باید عوارض را بیشتر کنن که در این شرایط نابسامانی دلار در مملکت مردم روی چشم و هم چشمی و این همه دلار را به جیب خارجبها نریزند و اگذ دارند و دلشون میخواد ایناضافه هزینه عوارض را هم جزو هزینه هایشان بیاورند

  • بدون نام

    آخه طرف اگه کارگر باشه بعد بخاد از حقوق900 تومنی ش یک چهارم شو برای بار اول بده عوارض که خنده داره.بار دوم سوم که تا نصف حقوق ش میشه!

  • بدون نام

    از فردا هرجا میریم جنس بخریم بگیم چرا اینقدر گرون کردید میگویند کلی عوارض میدهیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج