نقض حقوق بشر در پناه سکوت مرگبار جامعه جهانی
جامعه جهانی در حالی سالروز اعلامیه جهانی حقوق بشر را گرامی میدارد که همه موازین حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه بینالمللی را نقش بر زمین میبیند.
دهم دسامبر سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ میلادی به عنوان روز جهانی حقوق بشر نام گذاری شده و مشابه این مناسبت در مورد گروههای خاص انسانی در تقویمهای جهانی پیش بینی شده است و روز جهانی کودک، روز جهانی معلولان، روز جهانی زن، روز جهانی صلح و دیگر موضوعات از جمله این روزها هستند.
این نام گذاریها با این هدف صورت میگیرد که انسانها نگرش متعالی انسانی و اخلاقی را بارها تکرار کنند و حرکت جامعه جهانی به سوی صلح و آرامش شتاب بیشتری پیدا کند.
اما این روزها نقض آشکار حقوق بشر در پناه سکوت «مرگبار» جامعه جهانی، در واقع حکایت از مرگ انسانیت و کرامت انسانی دارد و وقایعی که در این روزها در جهان در حال وقوع است بیانگر نابودی همه آرمانهای بشری است.
سلب خودسران تابعیت، اعمال محدودیتهای شدید بر جابهجایی و نقل مکانها، تهدیدات جانی و امنیتی، سلب حقوق درمانی و تحصیلی، کار اجباری و تجاوز جنسی، جنایت جنگی، حمایت از تروریسم، جنایت علیه بشریت، نقض حقوق بشر دوستانه بخشی از این فجایع غیر انسانی است که در جهان در حال وقوع است.
یکی از جلوه های دهشتناک دوران اخیر ایجاد و حمایت همه جانبه آمریکا و صهیونیسم از تروریسم بوه یژه گروه خودخوانده داعش است.
اینک که منطقه از گذرگاه پر سنگلاخ تروریسم سازمان یافته و امواج پرتلاطم آمریکا و صهیونیسم عبور کرده و ایستادگی و مقاومت رخ نشان داده و ناقضان حقوق بشر با شکستهای پیاپی خود در منطقه در جستجوی راهی برای برون رفت از این هزیمت سنگین هستند، رییس جمهور آمریکا در آخرین اقدام ابلهانه خود با اعلام قدس شریف، اولین قبله گاه مسلمانان، به عنوان پایتخت رژیم سفاک و اشغالگر صهیونیستی، در تعارضی آشکار با قطعنامههای سازمان ملل، عرف بین الملل، تعهدات کشور ها و موازین حقوق بشر به دنیا ثابت کرد که به هیچگونه اصول و قاعدهای پایبند نیست.
برخورد غیرمسئولانه و بی اثر سازمان های بینالمللی با موضوع نقض آشکار حقوق بشر در این میان بر این تراژدی می افزاید. ما شاهدیم که نه تنها محکومیتی از سوی مدافعان حقوق بشر در کار نیست بلکه به دولتهای ناقض حقوق بشر و بشردوستانه جایزه اعطا میشود.
با نگاهی به تاریخ معاصر آشکارا میبینیم که هرگاه نسل کشی راه افتاده است نقش سازمانهای بین المللی و حقوق بشری در جلوگیری از جنایات از چند اظهار نظر عقیم و گاهی چند خط قطعنامه بی اثر تجاوز نکرده است.
آنچه در این وضعیت تاسف بارتر است سکوت مجامعهای بین المللی در برابر جنایاتی است که علیه مسلمانان انجام میپذیرد که البته تازگی ندارد و این رویه در گذشته و در برابر جنایات آل سعود و تروریستهای داعش تکرار شده است.
مجامع بین المللی و حقوق بشری به نوعی با کم کاری خود به جای جلوگیری از این جنایات زمینه گسترش فعالیت گروههای ناقض حقوق بشر را فراهم میکنند. به عنوان مثال ارتش برمه برای کشتار در کنار گروههای جنایتکار قرار گرفته است. هزاران خانه را آتش زده و مسلمانان را به صورت دسته جمعی دستگیر یا کشتهاند. نیروهای امنیتی میانمار به راحتی مسلمانان را به گلوله میبندند؛ به زنان تجاوز میکنند و صحنه کشتار مسلمانان توسط جنایتکاران را در آرامش تماشا می کنند. دولت و ارتش میانمار در کمپین پاکسازی قومی علیه روهینگیا دخالت مستقیم داشته است، کمپینی که تا امروز از طریق ممانعت از کمک رسانی و محدودیت در تردد آنها، ادامه دارد.
در منطقه آسیای غربی شاهد جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، نقض عهدنامههای چهارگانه ژنو توسط دولت عربستان هستیم و علاوه بر نسل کشی، کشتار زنان و کودکان بی دفاع و آوارگی مردم محروم یمن، جان میلیونها انسان بیگناه در معرض خطر قحطی و مرگ قرار دارد.
متأسفانه جامعه جهانی در حالی سالروز اعلامیه جهانی حقوق بشر را گرامی میدارد که همه موازین حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه بین المللی را نقش بر زمین میبیند.
معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری ضمن گرامیداشت دهم دسامبر، روز جهانی حقوق بشر، باور به کرامت و مساوات ذاتی انسانها را یادآور شده و امیدوار است که مجموعه تلاشها برای رعایت حقوق بشر و تحکیم اخلاق و عدالت و معنویت منجر به تامین آیندهای بهتر برای جامعه بشری در اقصی نقاط جهان گردد و مردم مظلوم فلسطین بتوانند از آتش فتنه ترامپ به سلم و سلامت بگذرند.
ارسال نظر