محققان در تلاش برای استفاده از گرافن در ساخت باتریهای جدید هستند تا سرعت شارژ شدن وسایل و گجتهای مختلف افزایش پیدا کند.
خبرآنلاین: محققان در تلاش برای استفاده از گرافن در ساخت باتریهای جدید هستند تا سرعت شارژ شدن وسایل و گجتهای مختلف افزایش پیدا کند.
استفاده از گرافن سرعت شارژ باتري را تا پنج برابر نسبت به باتريهاي ليتيوم يوني معمول كه در گجتهاي مختلف ازجمله تلفنهاي همراه استفاده ميشند افزايش ميدهد. در واقع درصورت موفقيت تحقيقات باتريهاي آينده تنها در ۱۲دقيقه، صد درصد شارژ ميشود. در اين تكنيك، گرافن به لايههاي محافظاند و مواد كاتد در باتريهاي ليتيوم يوني اضافه ميشود. گرافن نام يكي از آلوتروپهاي كربن است.
اين ماده بهعلت ساختار ساده و منظمش (برخاسته از چيدمان مرتب تنگاتنگ اتمهاي كربن در آن) داراي ويژگيهاي منحصر به فرد و قابل توجهي است؛ ويژگيهايي كه هر يك ميتوانند انقلابي بزرگ در حوزههاي مختلف علم و صنعت ايجاد كنند. به طور مثال پیوند اتمی کربن غیرفلزی است و شاید این طور به نظر برسد که گرافن نیز بایستی به سبب ساختار کربنی خود دارای خواص غیرفلزی باشد حال آنکه به صورت حیرت انگیزی رفتار آن بیش از آنچه که باید به فلزات شبیه است.
از استحکام بسیار بالای آن گرفته تا توانایی رسانش فوق العادهاش به نحوی که موجب شده برخی دانشمندان آن را به عنوان نیمه رسانا یا نیمه فلز به شمار بیاورند. شاید به نظر برسد که مادهای تا این حد شبیه به فلزات بایستی بسیار سفت و سخت نیز باشد اما اگر اینطور فکر میکنید باید بدانید که در اشتباهید چرا که ویژگی قابل توجه دیگر گرافن انعطاف پذیری بالای آن است. در واقع استحکام و نرمی هر دو در این مادهی شگفت انگیز به خوبی قابل مشاهدهاند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر