نقشه شبكه ماهوارهای برای تيغ زدن مخاطبان
هادي عسگري در روزنامه جوان نوشت: شبكه تلويزيوني GEM قصد دارد با پايان دادن به پخش رايگان تعدادي از شبكههايش، دسترسي به آنها را منوط به داشتن رسيور (گيرنده) اختصاصي كند، به همين منظور اين شبكه اقدام به فروش رسيورهايي كرده است كه صرفاً شبكههاي متعلق به GEM را پخش ميكنند.
بازی GEM با شبکههای ماهوارهای
GEM يك بار زماني كه اكثر شبكههاي فارسيزبان روي ماهواره هاتبرد حضور داشتند، تصميم عجيبي گرفت. سعيد كريميان مالك GEM كه با كشورهاي عربي مراودات مشكوكي داشت، دستور داد تا اين شبكه از هاتبرد به ماهواره گمنامي به نام «ياه ست» مهاجرت كند. «الياه سات» كه متعلق به امارات متحده است و دفترش در ابوظبي قرار دارد، فعاليت منطقهاي دارد و بيشتر منطقه خاورميانه و آفريقا را پوشش ميدهد. دليل اقدام كريميان خيلي زود مشخص شد. وي كه در كنار فعاليت رسانهاي تجارت ميكرد، با شركاي اماراتياش بيزنس تازهاي به راه انداخته بود و گفته ميشود واسطهگري و بازاريابي غير مستقيم حضور شبكههاي ماهوارهاي فارسي زبان در ياهست بر عهده وي قرار داشت. اماراتيها و كريميان از اينكه شبكههاي فارسي زبان براي داشتن مخاطب فركانس ياهست ميخريدند و به اين ماهواره ميآمدند، سود خوبي به جيب ميزدند. بالا بودن مخاطبان شبكه GEM بسياري از شبكههاي فارسيزبان را دست به جيب كرد تا براي دور نماندن از قافله، به ماهواره «ياه ست» بيايند. حتي شبكههاي لسآنجلسي كه اغلب با گدايي و درخواست كمك مالي از بينندههايشان برپا هستند هم خودشان را به ياه ست رساندند.
پایان پخش رایگان GEM
مرگ مشكوك سعيد كريميان كه گويا شبكه GEM تمايلي به پرداختن به آن ندارد، باعث شد تا مجموعه شبكههاي GEM دچار تغييراتي شود و اكنون اين شبكه مدعي است كه ميخواهد به پخش رايگان تعدادي از شبكههايش پايان دهد. GEM آگاهانه برخي از شبكههايش را كه ميتواند مخاطب بيشتري داشته باشد و جذابيتش باعث جلب توجه شود،از فهرست شبكههاي رايگان خارج و با ساخت رسيور اختصاصي اعلام كرده است كه اين شبكهها صرفاً از طريق اين رسيور قابلدريافت خواهد بود. از نيمه آذرماه و به مرور شبكههاي GEM به رسيورهاي موسوم به «لاينز» كوچ ميكنند. گروه لاينز متعلق به خود GEMTV است و گويا اينبار مديران اين شبكه تمايلي ندارند كه اماراتيها را در درآمد بالقوه اين كاسبي شريك كنند.
اكنون بايد پرسيد كه رسيورهاي اختصاصي چطور به ايران رسيدهاند؟ آيا اين گيرندهها هم از مسيرهاي سنتي يعني كشورهاي تركيه و عراق به ايران قاچاق ميشوند يا شايعاتي كه درباره فعاليت GEM در داخل ايران وجود دارد، در مورد رسيورها هم صدق خواهد كرد!
موضوع دوم نيز ميزان استقبال از گيرندههاي اختصاصي است. تا پيش از اين شبكههاي ايراني جزو شبكههاي رايگان ماهوارهاي بوده و اغلب ايرانيها تمايلي به خريد كارتهاي شبكههاي پولي نداشتند. در عوض بازار هك يا تقلب در شكستن كدهاي شبكههاي پولي غالباً گرم بوده است. اين بار GEM ريسك كرده و ميخواهد ميزان دست به جيبشدن ماهوارهبينها را بسنجد؛ كاري كه ممكن است در نهايت به يك بيزنس پر سود براي اين شبكه تبديل شود.
نظر کاربران
مردم میخرن، اقلن خانواده بنده اگه یه روز جم قطع شه قطعن منو مجبور خاهند کرد که با خرید رسیور درستش کنم!!
منم بهشون حق میدم چون یه مدت که ماهواره نداشتیم بیشتر اعضای خانواده با برنامه نداشتنای صدا و سیمای خودمون دچار افسردی شدید شدن!!!!! باز دم اونا گرم با فیلمای هرچند مسخره کانون خانواده رو از افسردگی نجات میدن!!!
هر کی پول مفت و داره و خونوادش براش مهم نیست میشینه پای این شبکه های مزخرف
مگه بیکاریم که هی بشینیم سریال دویست قسمتی ببینیم بابا بجای این فیلم ها بزن اهنگ گوش کن بخداااااهم واسه روحیت خوبه هم کل روزتو انرزی گرفتی و به دیگرانم انرژی مثبت میدی.
اگر صدا و سیما برنامه درست و حسابی داشت اینجوری نمیشد
من و خانمم تصمیم گرفتیم نخریم ، ولی تا وقتی صدا و سیما دست به کار نشه و برنامه قابل قبولی نداشته باشه ، مردم میرن سراغ شبکه های ماهواره
من وخانوادم شبکه های مزخرف جم رواصلانگا نمی کنیم؛چون ارزش دیدن ندارن چه برسه به اینکه بابتش هزینه کنی
البته تلویزیون ایرانو هم نمی بینیم چون پراز دروغ وسریالهای آبکیه،ما خانوادگی عاشق برنامه های علمی هستیم وشبکه "نشنال جغرافی"تنها انتخاب ما واسه اوقات بیکاریمونه،برنامه هاش خیلی قشنگن
صلاح مملکت خویش خسروان دانند.شما یه فکری به حال خودتون وصدا وسیما بکنید تا کسی نتونه از شما سبقت بگیره.
دیگه کارتی نیستن برای همیشه رایگان شدن