فشار آمریکا برای کاهش صادرات نفت چین به کره شمالی
وزیر خارجه آمریکا با استقبال از وارد آمدن فشار اقتصادی چین بر کره شمالی به دلیل برنامه موشکی و هستهای این کشور، از چینیها خواست که گامهای بلندتری بردارند و صادرات نفت به کره شمالی را محدود کنند.
آنطور که رویترز گزارش داده، تیلرسون در این خصوص گفته: «چین کارهای زیادی میکند. اما ما اعتقاد داریم که آنها میتوانند در زمینه (صادرات) نفت، کارهای بیشتری کنند. ما واقعاً از آنها میخواهیم که (صادرات) نفت را محدودتر کنند نه اینکه آن را کاملاً قطع کنند.»
پیونگیانگ که با تهدید روزافزون آمریکا و حضور نظامیان این کشور در نزدیکی مرزهای خود روبرو است، سهشنبه شب موشک بالستیک جدیدی را آزمایش کرد.
این موشک ۱۳ هزار کیلومتر برد دارد و قول «کیم جونگ اون» برای قرار گرفتن کل خاک آمریکا در زیر چتر موشکی کره شمالی را عملیاتی کرد.
آزمایش موشکی قبلی کره شمالی به ۲۴ شهریور ماه بازمیگردد که کرهایها یک فروند موشک بالستیک را از روی سرزمینهای شمالی ژاپن رد کردند و پس از سپری شدن ۳۷۰۰ کیلومتر، آن را در دل آبهای اقیانوس آرام فرود آوردند.
روابط سرد کره شمالی و آمریکا از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید آمریکا، رو به تنش گذاشت. ترامپ برای نشان دادن قدرت نظامی کشورش، چند رزمناو و ناو هواپیمابر به آبهای شرق آسیا اعزام کرد و حتی بمبافکنهای راهبردی آمریکایی را در نزدیکی سواحل کره شمالی به پرواز در آورد.
کره شمالی در پاسخ به این اقدامات تحریکآمیز نیروهای خارجی، هر از چندگاهی از پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک خبر میدهد.
در پی شلیک سهشنبه شب، ژاپن هشدار حمله موشکی صادر کرد. دیگر متحد منطقهای و میزبان نیروهای آمریکایی در منطقه یعنی کره جنوبی هم وضعیت بهتری ندارد.
پایتخت پررونق کره جنوبی فقط حدود ۵۰ کیلومتر با خط مرزی و توپهای آماده به شلیک کره شمالی فاصله دارد.
نظر کاربران
هر چه میتونید فشار بیارید تا اون پرس شود