داعشی های افغانستان چقدر حقوق می گیرند؟
پارسینه به نقل ازدیپلمات کشور قرقیزستان و مقام ارشد سابق سازمان ملل در امور افغانستان نوشت: فقر اقتصادی در افغانستان باعث شده برخی افراد در ازای دریافت ماهانه ۵۰۰ دلار به استخدام داعش درآیند.
طلعت بیک مصادیق اف روز سه شنبه در نشست; تحلیل زمینه های حضور و فعالیت تروریسم تکفیری در آسیای مرکزی و افغانستان در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: این در حالی است که طالبان برای به خدمت گرفتن افراد به آنان ماهانه ۲۵۰ دلار پرداخت می کرد.
وی اظهار کرد: طبق آمار رسمی تا ۲ سال قبل ۱۵ تا ۲۰ گروه کوچک وابسته به داعش در قرقیزستان فعال بودند که به دلیل وجود بیکاری و مشکلات اقتصادی، این گروهها می توانند با سوء استفاده از اسلام، جوانان بیکار را در خدمت اهداف خود درآورند.
وی گفت: از نکات مورد توجه این گروهها این است که امامان جمعه آنها اهل قرقیزستان نیستند بلکه از دیگر کشورها همچون پاکستان و بنگلادش آمده اند و برای خود قدرت گرفته اند به طوری که به مقامات دولتی به دلیل عدم حضور در نماز جمعه، تذکر می دهند.
وی با بیان اینکه در گذشته قزاقستان، قرقیزستان و ترکمنستان کمتر از ازبکستان و تاجیکستان افراد تند مذهبی داشتند، افزود: به دلیل سیاست اهمال گرایی، هم اینک شاهد بیشترین خوانش های رادیکال مذهبی در قرقیزستان هستیم.
مقام ارشد سابق سازمان ملل در امور افغانستان با اشاره به وضعیت طالبان و داعش در افغانستان، طالبان را بخش جدایی ناپذیر جامعه افغانستان برشمرد و افزود: در ابتدای ظهور این گروه و یا بعد از سقوط حکومت آنها، لازم بود که برای حضور آنها در عرصه سیاسی گفتگو شود اما به دلیل اینکه برخی افراد علاقه ای به صلح و ثبات ندارند، این کار انجام نشد.
مصادیق اف ادامه داد: طبق آمار منابع رسمی افغانستان، حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ نیروی خارجی در بلخ، جوزجان، قندوز و بدخشان به زنان و مردان گروههای افراطی آموزش می دهند هر چند که در این خصوص ۲ دیدگاه وجود دارد، برخی آنرا بزرگنمایی کشور روسیه خوانده و برخی دیگر معتقدند که روز به روز بر گروههای افراطی افزوده می شود.
وی گفت: عدم استفاده از گروههای طالبان سبب شد که این گروه به طرف گروههای افراطی تر که از نظر مالی و لجستیکی قوی هستند جذب شود.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایطی که گروههای تندرو و افراطی به نام اسلام در افغانستان و آسیای مرکزی ایجاد کرده اند، همه کشورهای همسایه و حتی دیگر کشورها باید در مبارزه با افراط گرایی دست به دست هم بدهند و گرنه مشکلاتی که در این کشورها وجود دارد دامن دیگران را هم خواهد گرفت.
نظر کاربران
اخرش ماهم مثل افغانستان بد بخت میشیم
نجومی
پاسخ ها
اخ عاقبت دخالت در اموری دیگران همین هست چز تباهی ونا بودی چیزی نخواهد بود
اگر ایران همینجور بش برمتاسفانه ماهم همینجور میشیم ازفقروبیکاری چون این افغانیاپرشدن توایران ملیون ملیون حدود۱۸ملیون توایرانن فقط توکارساختمان نمایندگان به وزیرکارتذکردادن به جز شغلهای دیگه فقط توکارساختمان بالای۴ملیون شغل اشغال کردن وجنگ واوردن توایران ازافغانستان وهم وطنان ایرانی خودمون بیش از۳۰درصدسرپرست خانوادهای بیکارم وفقیر خوب اینا مجبورمیشن دزدی وخلاف کنن تاخرجشون دربیادواین ناامنی ایران وایرانی میش همه جاهمبه بودنشون اعتراض میش ولی گوگوش شنوا وعمل فقط حرف میزنن جلوشون گرفتیم وبرگردوندیم ....ایناکاروازایرانی کشورمون که باارزش وکم مفتی دارن استفاده میکنن آب وبرق گاز نان بهداشت واموزش پرورش که دولت یارانه وسوبسید میده رایگان ومثل ایرانیا دارن استفاده سواستفاده میکنن جوانان مون به خاطر اینها بیکارن هر۴نفر۳,نفراینافکرمیکنن وظیفه مون اینارو آه بدیم کار....به گفته افغانستان روزی۳۰۰۰هزارتاقاچاقی میان توایران .....
اگر کشورهای همسایه افغانستان طالبان کمک مالی نکونه افغانستان هرروز مردومش آواره سرگردان نمشه