خوشبینترین افراد هم تصور نمیکردند که سیداحمد خاتمی به توئیتر فیلتر شده در ایران بپیوندد. کمی به عقب برگردیم؛ مثلا به روزهایی که کمی مانده به نیمهشب، شنیده شد که برای محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ماجرایی در راه است.
روزنامه آرمان: خوشبینترین افراد هم تصور نمیکردند که سیداحمد خاتمی به توئیتر فیلتر شده در ایران بپیوندد. کمی به عقب برگردیم؛ مثلا به روزهایی که کمی مانده به نیمهشب، شنیده شد که برای محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ماجرایی در راه است. صادقی خود را به خانهاش رساند، فیلترشکن تلفن همراهش را روشن و فورا ماجرا را در توئیتر منتشر کرد. هنوز نیم ساعت نگذشته بود که تمام رسانهها خبردار شدند.
توئیتر و اینستاگرام به جریان افتاد و در نهایت کار به جایی رسید که صادقی اطلاعرسانی آنچه در منزل میگذشت را از آن طریق به رسانهها میرساند. دستآخر هم ماجرا با جملهای با این مضمون که همه چیز رو به راه است و مشکل برطرف شد، ختم شد. عصر ایران نوشت؛ کمی جلوتر بیاییم؛ مثلا به دورهای که توئیتر منسوب به رئیسجمهوری ایران فعالتر شد. روحانی در دوره اول ریاستجمهوریاش به گونهای دیگر از آنچه در دولت دوازدهم حرف میزند، حرف میزد. در همین حوالی، اصولگرایان هم از قافله عقب نماندهاند.
برای اولین مثال میتوانیم به سراغ حمید رسایی برویم؛ نماینده دور قبل مجلس شورای اسلامی که این روزها که بیکارتر شده است، بیشتر دست به توئیت کردن میبرد. شاید خیلیها هنوز توئیت او در روز رایگیری را یادشان باشد: «یک گله گوسفند اگر فرمانده شیری داشت، مثل شیر عمل میکند و یک گله شیر اگر فرمانده گوسفندی داشت، مثل گوسفند عمل میکند. انتخاب با خودمان است»! رسایی البته از توئیتر فیلتر شده در ایران، بیشتر برای جواب دادن به این و آن استفاده میکند؛ تفاوتی هم ندارد که آن شخص، حسامالدین آشنا باشد یا دونالد ترامپ.
او هم مثل بسیاری از همطیفهایش از توئیتر به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ابرازنظر استفاده میکنند. «مایه تاسف جهان اسلام است نیروهایی که جان خود را به آسانی فدا میکنند، به جای آنکه مقابل اسرائیل باشند، مردم خود را ترور میکند.» این توئیت علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی است. همان کسی که بعد از انتخابات ریاستجمهوری و پیروزی حسن روحانی که مورد حمایتش بود، نوشت: «برنده انتخابات آیتا... هاشمی رفسنجانی است که گفت دیگر به خاطر آگاهی مردم، نگران آینده انقلاب اسلامی نیستم.» علی مطهری، شاید بیشتر از خیلی از سیاستمداران ایرانی، کار کردن با توئیتر را میداند. میداند که درست در چه زمانی باید درباره چه چیزی اظهارنظر کند و شاید به همین دلیل هم، این نماینده مجلس که البته از نظر فرهنگی به اصولگرایان سنتی نزدیک است و از نظر سیاسی به اصلاحطلبان، توئیتری پر بازدید دارد.
هجمه توئیتری
آیتا... هاشمی رفسنجانی شاید از آن دست سیاستمدارانی باشد که از توئیتر ضربه خورد. ماجرای توئیتر جنجالی او چندی پیش از درگذشتش شاید ماجرایی باشد که خیلیها هنوز به یاد دارند. همان ماجرایی که باعث شد خودش وارد عرصه شود و مدیریت صفحه توئیتر را تکذیب کند. یکی دیگر از اصولگرایانی که حالا به جهت دور افتادن از فضای خبری سیاست، توئیتربازیاش بیشتر از قبل گل کرده، غلامعلی حداد عادل است. شاید توئیتهای او برای مخاطبان این شبکه اجتماعی آنچنان که توئیتهای مثلا محمدجواد ظریف مخاطب دارد، مخاطب نداشته باشد، اما او سعی کرده با همین تعداد مخاطبی که دارد، حرفهایش را به گوش جامعه برساند.
حرفهایی در یک دایره وسیع موضوعی که از اظهارنظر درباره کودتای ۲۸ مرداد با این توئیت که «کودتای ۲۸ مرداد درس عبرتی همیشگی برای ملت ایران است تا بداند آمریکا مدافع دموکراسی نیست بلکه حامی دیکتاتورهای وابسته به آمریکااست» را دربر میگیرد تا تشکر از رامبد جوان، بازیگر و مجری برنامه خندوانه. اینکه شهیندخت مولاوردی درست در روزهایی که بحث حضور زنان در ورزشگاه بحث داغ روز است، در توئیتر مینویسد: «ماده ۸۹ منشور حقوق شهروندی: حق همه شهروندان، به ویژه زنان است که به امکانات ورزشی و آموزشی و تفریحات سالم دسترسی داشته باشند»، نشان از آن دارد که او خوب میداند باید از این شبکه چطور استفاده کند. اینکه او برای موضوع زنان و جمعآوری کمک برای آنها توئیت میکند، نشان میدهد که از قدرت نفوذ این شبکه اجتماعی در بین مردم آگاه است و البته اینکه او در پاسخ به وحید یامینپور که مطلبی در توئیترش نوشته بود که به گفته مولاوردی در اینستاگرام طعنه زده بود، پاسخ میدهد، یعنی اینکه به خوبی این فضا را دنبال میکند.
فضایی که قطعا او هم مانند بسیاری از مردم، مجبور است با فیلترشکن به آن دسترسی پیدا کند. آنچه بیشتر از هر چیز میتواند در این روزها برای توئیتربازها جذاب باشد، آمدن سیداحمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران به این شبکه اجتماعی است؛ مردی که نظراتش در خطبههای نماز جمعه و سخنرانیها به گونهای است که شاید حتی خوشبینترین افراد هم تصور نمیکردند که او به توئیتر فیلتر شده در ایران بپیوندد. اما ویدئویی که از او درباره حضورش در این شبکه منتشر شد شاید جواب بسیاری را به روشنی داد. ویدئویی که در آن با اظهار اینکه «هیچگاه من روحانیون را از ورود در فضای مجازی باز نداشتم که این فضا یک ابزار پیام رسانی است؛ چرا پیام حق در آن نیاید؟» وی میگوید: «براساس احساس تکلیف و وظیفه وارد فضای شبکههای اجتماعی شدم، مانند ورودم درفضاهای دیگر تدریس، تبلیغ، تالیف و... » حالا، آمدن سیداحمد خاتمی را اگر در کنار صحبتهای محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که به گفته خودش با مجوز کارگروه تعیین مصادیق، حق دسترسی به تمام سایتها و شبکههای اجتماعی فیلترشده را دارد و نیازی به استفادهاش از فیلترشکن نیست، بگذریم که در توئیترش
نوشت: «خبر اعلام حضور علما و ائمه محترم جمعه در شبکههای اجتماعی میتواند به گشایش فصل جدیدی در این عرصه کمک نماید» و در جایی دیگر از تلاشها برای رفع فیلتر این شبکه اجتماعی سخن گفت، میتوانیم به این نتیجه برسیم که دسترسی به توئیتر که حالا ابزاری برای استفاده سیاستمداران ایرانی شده است، ممکن است در آیندهای نه چندان دور، برای حتی آنها که مجوز کارگروه تعیین مصادیق را ندارند هم به راحتی مقدور باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
باز روزنامه های خودفروخته و مزدور اصلاحات و اعتدال آمریکایی چیز دیگری پیدا نکردن ٬ چسبیدن به توئیتر بازی اصولگراها٬ خب کار دیگه ای ندارید٬ برید به فکر حل مشکلات مردم باشید٬ خدا لعنت کنه شماها رو که بذر نفاق و بدبینی رو میپاشید
نظر کاربران
باز روزنامه های خودفروخته و مزدور اصلاحات و اعتدال آمریکایی چیز دیگری پیدا نکردن ٬ چسبیدن به توئیتر بازی اصولگراها٬ خب کار دیگه ای ندارید٬ برید به فکر حل مشکلات مردم باشید٬ خدا لعنت کنه شماها رو که بذر نفاق و بدبینی رو میپاشید