تبادل آتش نیروی های عراقی با پیشمرگه ها
مقامات اقلیم کردستان عراق از حمله نیروهای دولت مرکزی به مواضع پیشمرگههای کرد خبر دادهاند.
روز پنجشنبه، ۴ آبان (۲۶ اکتبر)، شورای امنیت اقلیم کردستان عراق گزارش کرد که نیروهای دولت مرکزی شامل واحدهای نظامی و شبهنظامیان حشد شعبی از نزدیکی مرز اقلیم کردستان و عراق مواضع پیشمرگههای کرد را زیر آتش توپخانه گرفتهاند.
شورای امنیت اقلیم کردستان عراق که مسئولیت گردآوری اطلاعات امنیتی را برعهده دارد در پیام توئیتری خود نوشته است که "نیروهای عراقی و شبهنظامیان تحت حمایت ایران مواضع پیشمرگه ها را از زمار، واقع در شمال غرب موصل زیر آتش گرفته و در حال پیشروی هستند."
شهر زمار در شمال موصل در استان نینوا واقع شده است.
پیشتر، این نهاد با اعلام اینکه عراق به اعزام نیرو، تانک، نفربر زرهی و واحدهای توپخانه به منطقه مبادرت کرده است در مورد احتمال حمله آنان ابراز نگرانی کرده بود.
گزارش آتشباری نیروهای عراقی ساعاتی پس از آن منتشر شده که دولت اقلیم خودگردان کردستان عراق از دولت مرکزی برای آغاز بدون قید و شرط مذاکرات جهت حل و فصل اختلافات دو طرف دعوت کرده بود.
شورای امنیت منطقه کردستان در اطلاعیه خود از نیروهای دولتی خواسته است تا از نواحی نزدیک این منطقه عقب نشینی کنند و پیشنهاد آغاز مذاکره را بپذیرند. در این بیانیه همچنین از ایالات متحده خواسته شده است تا "رفتار بدون ملاحظه" دولت عراق را متوقف کند.
شهر موصل در نزدیکی مرز اقلیم خودگران و عراق واقع شده و از جمله مناطق مورد اختلاف بین دو طرف بوده است. همهپرسی استقلال کردستان در روز ۲۵ سپتامبر در این منطقه، که اکثر ساکنان آن را عرب ها و کردها تشکیل می دهند، هم برگزار شد.
اطلاعیه اقلیم کردستان عراق در مورد عملیات مشترک نیروهای عراقی و نیروهای حشد شعبی در حالی منتشر شده که ایالات متحده نسبت به افزایش نفوذ ایران در عراق از طریق فعالیت حشد شعبی ابراز نگرانی کرده است. واحدهای حشد شعبی عمدتا از شیعیان عراقی تشکیل یافته که بسیاری از آنان از کمک مالی و نظامی ایران برخوردار میشوند.
ایران هدف از کمک به عراق را بیرون راندن نیروهای دولت اسلامی - داعش - از این کشور عنوان کرده و گفتهاند که شبه نظامیان حشد شعبی در پیروزی نیروهای دولتی بر داعش نقشی مهم ایفا کردهاند.
روز ٢٥ سپتامبر، دولت اقلیم کردستان عراق همهپرسی استقلال را در این منطقه و چند ناحیه دیگر مورد اختلاف با دولت مرکزی، از جمله کرکوک، برگزار و اعلام کرد که اکثر رایدهندگان به جدایی رسمی کردستان از عراق رای دادهاند.
برگزاری همه پرسی با مخالفت دولت مرکزی عراق و چند کشور دیگر منطقه، از جمله ترکیه و ایران، و ابراز نگرانی ایالات متحده در مورد تبعات آن همراه شد. حدود دو هفته پیش، دولت مرکزی با اعزام نفرات نظامی و شبهنظامی به شمال عراق، این منطقه را از دست پیشمرگههای کرد خارج کرد.
روز گذشته، مقامات اقلیم کردستان عراق اعلام کردند که اجرای نتیجه همهپرسی را به حالت تعلیق درآوردهاند.
نظر کاربران
این اتفاق باید می افتاد.چون چند روز پیش پیشمرگ ها هم با موشک به مواضع عراقی ها حمله کردند.
وقتی عراق درگیر جنگ با داعش ، کردها نباید اختلاف افکنی کنند .