۶۱۸۹۷۵
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

فیشینگ و راه‌های مقابله با آن

«فیشینگ» یکی از روش‌های معمول کلاهبرداران برای بدست آوردن اطلاعات شخصی افراد از قبیل پسوردها و اطلاعات بانکی است. در این شیوه، ضعف امنیتی از سرویس دهنده‌ها (شبکه ی شاپرک، شرکت های خدمات پرداخت و بانکی) نیست و تنها کاربر است که باید آگاه باشد و اطلاعات کارت بانکی خود را در هر جایی وارد نکند.

وب سایت یک پزشک - علیرضا مجیدی: بزرگترین دشمنِ امنیت، ناآگاهی است. دنبال کردن مطالب امنیتی از منابع خوب و بروز باعث افزایش امنیت و آگاهی در این زمینه می‌شود تا با لذت از تکنولوژی استفاده کنید.
فیشینگ و راه‌های مقابله

«فیشینگ» یکی از روش‌های معمول کلاهبرداران برای بدست آوردن اطلاعات شخصی افراد از قبیل پسوردها و اطلاعات بانکی است. در این شیوه، ضعف امنیتی از سرویس دهنده‌ها (شبکه ی شاپرک، شرکت های خدمات پرداخت و بانکی) نیست و تنها کاربر است که باید آگاه باشد و اطلاعات کارت بانکی خود را در هر جایی وارد نکند.

فیشنگ چگونه اتفاق می‌افتد؟

شیوه معمول فیشینگ در پرداخت به این صورت است که پرداخت کننده به صفحه ای کاملا مشابه صفحه درگاه پرداخت هدایت می‌شود. این صفحه هیچ تفاوتی ظاهری با درگاه پرداخت‌های واقعی ندارد و تنها تفاوت، نشانی صفحه در مرورگر کاربر است که گاهی در این نشانی هم تغییراتی داده میشود تا کاربر فکر کند که به نشانی درستی رفته است. پس از ورود اطلاعات کارت در صفحه پرداخت جعلی، اطلاعات کارتی که وارد شده برای کلاهبردار فرستاده می شود و به کاربر یک صفحه‌ی خطا نشان داده می شود یا حتی در مواردی واقعا مبلغی هم از حساب کاربر کم می شود تا کاربر شک نکند.

راه مقابله با فیشینگ

نکته‌ی یک این که با تبلیغاتی که صحبت از جایزه و یا موارد وسوسه‌انگیز دیگر (و گاهی غیراخلاقی) می‌کنند بسیار با احتیاط برخورد کنید. کلاهبرداران برای به دام انداختن طعمه‌های خود از این موضوعات به وفور استفاده می‌کنند.
نکته‌ی دوم، همیشه پیش از وارد کردن اطلاعات کارت خود در خرید‌های اینترنتی، همه‌ی این موارد را بررسی کنید:
  • نشانی صفحه با https آغاز شده باشد. حساس باشید که حتماً حرف s را در آخر این عبارت ببینید.
  • هیچ گونه خطای گواهینامه‌ی تایید هویت سایت را نگرفته باشید.
  • نام دامنه‌ی سایت، حتما به shaparak.ir پایان یابد و نام دامنه‌ی جعلی مانند shaparak.ir.kharid.com نباشد.
برای نمونه این نشانی درست یکی از درگاه‌های پرداخت الکترونیک سامان است:

https://sep.shaparak.ir/MobilePG/MobilePayment

هم https است و هم نام دامنه به shaparak.ir پایان یافته است. توجه کنید حتی در این نشانی هم اگر خطای امنیتی گواهینامه از مرورگر خود گرفتید، نباید پرداخت را انجام دهید.

ولی برای نمونه این یک نشانی جعلی میتواند باشد:

https://sep.shaparak.ir.MobilePG.com/MobilePayment

در این صفحه احتمالا خطای گواهینامه هم نخواهید گرفت. توجه کنید که در این مثال، نام دامنه با shaparak.ir پایان نیافته و در واقع زیر دامنه‌ای از سایت MobilePG.com است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج