رئیس هلالاحمر خبر داد:
استقرار بیمارستان سیار در اردوگاه آوارگان میانماری
رئیس جمعیت هلالاحمر در جلسه بررسی و ارزیابی وضعیت امدادرسانی به آوارگان میانمار، با اشاره به رنج و آلام مردم مظلوم و بیگناه میانمار، تاکید کرد: جمعیت هلال احمر ایران با توجه به وظیفه ذاتی خود، دغدغههای مقام معظم رهبری و تاکیدات رئیس جمهوری، تمام توان و امکانات خود را برای کمک به آوارگان میانماری با استفاده از کمکهای مردمی و تشکیل کمپین مردمی کمک به آوارگان، به کار خواهد بست.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر، دکتر علیاصغر پیوندی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور بنگلادش و بازدید از اردوگاه آوارگان و مشاهده رنج و آلام مردم مظلوم و بیگناه میانماری، خواستار تعامل بیشتر و گستردهتر میان سازمانها برای ایجاد حرکتی منسجم در رسیدگی به وضعیت نابسامان آوارگان روهینجایی شد.
وی با تاکید بر ادامه روند فعالیت هلال احمر در مرز بنگلادش و خدمات سانی به آوارگان میانماری، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکل کشورهای بنگلادش و میانمار، قریب ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار آوارهای است که از سالهای گذشته در مرز بنگلادش مستقر شده و ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار پناهجوی دیگر نیز اخیرا وارد بنگلادش شدهاند که زمان اتمام این مهاجرتها مشخص نیست و این روند چندین سال ادامه خواهد یافت.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه با بیان اینکه وضعیت نامناسب اقتصادی در کشور بنگلادش و عدم رفاه مردم این کشور با ورود پناهجویان میانماری وضعیت پیچیدهتری پیدا کرده، تصریح کرد: آوارگان میانماری دارای مشکلات بسیار جدی در زمینه تغذیه، بیماریهای واگیردار و عفونی هستند که این بیماریها تلفات گستردهای را به دنبال دارد. علاوهبر این، مشکلات زنان باردار و کودکان بیسرپرست، اهمیت و لزوم برنامهریزی برای از سرگیری آموزش کودکان و بهویژه مشکلات روحی و روانی آنها که روز به روز هم گستردهتر میشود و کشته و غرق شدن در خلیج بنگال نیز مسائلی است که در این آوارگی اجباری اتفاق افتاده است.
پیوندی با بیان اینکه ارتباط مناسب و موثری میان هلال احمر ایران و جمعیت ملی بنگلادش، وزیر بهداشت، طلاب و دانشجویان پزشکی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در این کشور، وجود دارد، تاکید کرد: باید به سرعت وارد فاز تصمیمگیری شده و با استفاده از توان و همکاری نهادها و سازمانهای مردمنهاد، کمکهای ارسالی به بنگلادش را که تاکنون حدود ۱۰۰ تن محموله امدادی با همکاری همه ارگانها در سه مرحله ارسال شده است، افزایش دهیم.
رئیس جمعیت هلال احمر بر لزوم ایجاد ستاد پشتیبانی در منطقه کاکس بازار در نزدیکی مرز بنگلادش و میانمار نیز تاکید و اظهار کرد: کمکهای نقدی در اختیار این ستاد قرار میگیرد تا غذای مناسب و هماهنگ با ذائقه مردم محلی تهیه شده و توزیع اقلام امدادی از قبیل پتو و... با توجه به نیازهای آوارگان صورت گیرد که اعزام فرد رابط کلیدی برای این ستاد ضروری است.
پیوندی در ادامه به اهمیت استقرار بیمارستان سیار و کمپهای درمانی در اردوگاه آوارگان برای برطرف کردن نیازهای اولیه درمانی و سپس ارجاع بیماران به بیمارستان برای اعمال تخصصی از جمله جراحی اشاره و مطرح کرد: حدود ۱۸ تا ۲۰ جمعیت ملی از جمله جمعیتهای ملی ترکیه، دانمارک، انگلستان، استرالیا، مالزی و ... در کشور بنگلادش برای خدمترسانی به آوارگان میانماری حضور دارند.
گفتنی است، در جلسه بررسی و ارزیابی وضعیت امدادرسانی به آوارگان مظلوم میانمار که با حضور رئیس جمعیت هلال احمر، رئیس سازمان امداد و نجات، معاون امور بینالملل و حقوقبشر دوستانه جمعیت، معاون نظارت و امور استانهای حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر، نمایندگان وزارتخانههای امور خارجه، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمعیت هلال احمر برگزار شد، پیشنهاداتی از جمله ایجاد ستاد پشتیبانی عملیات امدادرسانی با حضور رابط کلیدی در منطقه کاکس بازار در مرز میانمار و بنگلادش به منظور تامین اقلام غذایی و زیستی موردنیاز آوارگان، جمعآوری کمکهای نقدی مردمی برای رفع نیاز آوارگان با محوریت جمعیت هلال احمر (سازمان داوطلبان)، پیگیری اهدای زمین با جانمایی مناسب برای استقرار بیمارستان با بخشهای اطاق عمل، رادیولوژی، آزمایشگاه، اورژانس و زنان و زایمان و ارسال تجهیزات و دارو و اعزام نیروهای متخصص پزشکی توسط وزارت بهداشت، مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین ارسال وسایل موردنیاز همراه با ارسال تجهیزات بیمارستان توسط مدیریت درمان ستاد کل، استقرار ۵ تا ۶ درمانگاه پذیرش بیماران توسط مدیریت درمان ستاد کل، اداره بیمارستان و درمانگاههای مربوطه توسط جمعیت هلال احمر ایران به مدت ۳ تا ۶ ماه و سپس تحویل کار به نیروهای محلی، ارسال خودروهای واکنش سریع با توجه به تجهیزات و کیتهای خاص بهعنوان مثال تصفیه آب و سمپاشی و ... توسط وزارت بهداشت، بررسی امکان تهیه و توزیع غذای گرم حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار پرس در روز میان آوارگان و ... از دیگر پیشنهاداتی بود که در این جلسه مطرح و ارزیابی شد.
نظر کاربران
کاش ازین بیمارستانهای سیار واسه خودمون هم راه اندازی بشه،مناطق محروم نیاز دارن،البته به رسم انسانیت برای اون بندگان خدا در میانمار هم کار انجام بشه،