گزارش «دویچه وله» از جراحی بینی در ایران
"دویچه وله" نوشت: تهران را "پایتخت جراحی بینی در دنیا" میخوانند. به گفته رییس "انجمن جراحان پلاستیک" روزانه حدود ۳۰۰ عمل جراحی زیبایی بینی در تهران انجام میشود.
به گفته رییس "انجمن جراحان پلاستیک" در ایران عمل زیبایی جراحی بینی به یک "عمل رایج" تبدیل شده است.
ابوالحسن امامی همچنین به نقش صدا و سیمای جمهوری اسلامی در ترویج عملهای جراحی زیبایی پرداخته و گفته: «برخی از پزشکان با حضور در برخی از برنامههای صدا و سیما و پرداخت مبلغی پول به تبلیغ و ترویج عمل جراحی زیبایی از جمله عمل بینی میپردازند.»
در همین زمینه بابک ساعدی جراح پلاستیک نیز به خبرگزاری "ایلنا" گفته تقاضا برای عمل جراحی زیبایی صورت در ایران افزایش یافته است.
پیش از این خبرگزاری رویترز در گزارشی، تهران را "پایتخت جراحی بینی در دنیا" نامیده بود.
با قاطعیت نمیتوان گفت رواج جراحی بینی بین جوانان در ایران، پدیدهای مثبت یا منفی است. از یکسو تلاش برای زیباتر شدن نشانهی مثبتی از تقویت هرچه بیشتر فردگرایی در جامعه ایران است، از سوی دیگر برخی جامعهشناسان پدیده انقلاب جراحیهای بینی در ایران را نشانه کم شدن اعتماد به نفس افراد جامعه میدانند.
میزان جراحی بینی، چه مثبت و چه منفی ارزیابی شود، ایران را پایتخت جراحی بینی در دنیا کرده است. سالانه حدود ۸۰ هزار جراحی بینی در ایران صورت میگیرد که این رقم هر سال بیشتر میشود.
به دلیل سود بالایی که انجام عملهای زیبایی برای پزشکان دارد، امکان سواستفاده از جوانان متقاضی نیز در ایران بالاست. پیشتر عبدالحسن امامی رئیس انجمن جراحان پلاستیک ایران به جوانان توصیه کرده بود در انتخاب پزشکی که میخواهد بینی آنها را به منظور زیبایی عمل کند دقت کنند.
بر این اساس یک پزشک برای اخذ دانشنامهی بورد، باید استانداردهای زیر را دارا باشد: یک - فارغ التحصیل یک دانشکدهی پزشکی تائید شده باشد. دو - پس از پایان دانشکدهی پزشکی، حداقل چهار سال آموزش جراحی عمومی را گذرانده و پس از آن حداقل سه سال دورهی دستیاری فوق تخصصی جراحی پلاستیک را گذرانده باشد. سه - در تمامی آزمونهای کتبی و شفاهی مربوطه موفق شده باشد.
در سایت "رئیس انجمن جراحان پلاستیک ایران" درباره اهمیت انتخاب پزشکی که قرار است جراحی بینی انجام دهد آمده که: «جراحی پلاستیک، خواه به منظور زیبایی یا با هدف بازسازی، نیازمند انتخابهای فراوانی است. نخستین و مهمترین آنها، انتخاب یک جراح قابل اعتماد است. یکی از بهترین شاخصهای آموزش یک پزشک، دارا بودن دانشنامهی بورد است. از جراح خود در مورد داشتن دانشنامهی بورد جراحی پلاستیک سوال نمائید.»
نظر کاربران
مرض ندارین عمل کنیم که زشته...دماغ ما ایرانی ها اکثرن زشتههههههههههههههه
پاسخ ها
اتفاقا خیلی ازین افرادی که عمل بینی میکنن مرض دارن چون بینی شون هیچ مشکلی نداره
من به شخصه خیلی ها رو دیدم که بدون این که بینی شون مشکلی داشته باشه ، چاق یا زشت باشه عمل کردن فقط چون میخواستن سر بالا باشه
به نظر بنده جراحی بینی اگر فقط به خاطر زیباتر شدن باشه دخالت در کار خداست و اینکار خوبی نیست اعتماد به نفس داشتن بزرگترین سرمایه انسان است
اول اینکه مسئله کاملا شخصیه
ولی از باب روانشناسی اگر بخواهیم صحبت کنیم ، می بینیم افرادی که بینی واقعا بزرگی ندارند و عمل می کنند این عدم حرمت نفس را در دیگر عرصه های زندگی هم دارند، مثلا کافیست بفهمند این شلواری که داخلش پونز دارد یا این نوشیدنی که مزه زهر می دهد به تازگی مد شده است اگر عذابشان بدهد هم استفاده می کنند و برای روح و جسمشان حرمتی قائل نیستند.
من مطمئنم اگر روزی بینی بزرگ مد بشود همین افراد در صف بزرگ کردن بینی می ایستند.
در صورتیکه در اروپا و آلمان که همین دویچه وله گزارش داده است، بینی هایشان مثل ما بزرگ است.
اتفاقا اگر از کسی که کمی در رشته مرتبط مثلا طراحی و نقاشی سررشته دارد بپرسید، چهره ای که علائمی مثل بینی با کمی پل یا کمی بزرگ و طبیعی باشد یا علائم و آثاری روی صورت باشد خیلی جذاب تر است تا محصولات کارخانه باربی.
ولی در هرحال انتخاب شخصی است ، از تاثیر اینهمه تبلیغ و تلقین پزشکان هم نمی توان غافل بود، بگذریم که در ایران مردم سر خریدن آجیل شب عید با هم رقابت نفس گیر دارند.
پاسخ ها
من با آگهی های جراحی بینی که در سایت دیده بودم کمی احتمال دادم ، نظرم نمایش داده نشه
آزادی بیان رسانه ای همینه که فارغ از نفع شخصی و گروهی ، هر کسی بتونه عقیدشو بگه
منتهی مثلا صدا و سیمای ما فکر میکنه اگر پیراهن و شلوار مجریشو عوض کنه مخاطب جلب می کنه