فرهنگی به نام تجاوز در ارتش آمریکا
در اکثر مناطق جهان، مردم به خوبی میدانند که آزارهای جنسی به دو دلیل اصلی اتفاق میافتند؛ گاهی اوقات زنی بدشناس در زمانی اشتباه در مکانی نادرست قرار میگیرد؛ عدهای نیز بر این باورند که خود قربانی باعث چنین اتفاقی میشود؛ از نگاه این افراد، پوشش نامناسب و لبخندی نابهجا دلیل اصلی این آزارهای جنسی است.
اما "فرهنگ تجاوز" -نظریهای که در دهه ۷۰ میلادی با گسترش خشونتهای جنسی توسط فمنیستها مطرح شد- به سختی در این تعاریف گنجانده میشود. این تصور وجود دارد که ممکن است سیستمها، نهادها و نگرشها این قبیل آزارهای جنسی را تشویق کنند و با در حاشیه قراردادن اکثریت مردم البته اگر آنان در چنین شرایطی قرار بگیرند، از حملهکنندگان حمایت کنند.
انتشار تصاویر متعدد از پیامدهای غمانگیز از فرهنگ آزارجنسی در جهان واقعا شرمآور است. گزارشها از گسترش آزارهای جنسی در هندوستان، آفریقای جنوبی و اخیرا برزیل در نهایت مهر تائیدی به این مسئله زده است که در حقیقت جوامع ممکن است زمینه این آزارها را فراهم کنند.
یکی از آخرین موارد مطرح شده در مدارک مستند، دعاوی حقوقی و جلسات قانونگذاران درباره اپیدمی فرهنگ آزار جنسی به ارتش ایالات متحده آمریکا مربوط میشود. همانطور که روزنامه "گاردین" در سال ۲۰۱۱ میلادی گزارش داد سربازان زن در عراق بیشتر از هر گروه دیگری توسط همکارانی که دشمن اصلی را فراموش کردند، در معرض آزارهای جنسی قرار میگیرند. ۲۵ زن و سه مرد ادعا کردهاند در زمانی که "دونالد رامسفلد" و "رابرت" گیتس سمت وزیر دفاع را در اختیار داشتهاند، مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
گزارش اخیر وزارت دفاع آمریکا نشان میدهد خلاف تصور عمومی بیش از نیمی از قربانیان آزار جنسی در ارتش آمریکا نه زنان، بلکه مردان هستند. به گزارش این وزارتخانه، در سال ۲۰۱۲، شکایات آزار جنسی به ۲۶ هزار پرونده رسیده که ۳۰ درصد بیشتر از دو سال قبل از آن است.
یکی از دلایلی که این مسئله به دادگاهها کشیده میشود آن است که قربانیها با فرهنگ سازمان یافتهای روبهرو میشوند که به جای تنبیهکردن متجاوزان، حملهکنندگان را مواخذه میکند.
قربانیان این سوءاستفادهها اغلب به دلیل تاثیراتی که ممکن است در صورت گزارش حادثه به مسئولان، متوجه شغلشان شود اقدام به این کار نمیکنند یا اینکه اصلا به سیستم قضایی ارتش اعتماد ندارند.
"مارسیلا گزمن" یکی از قربانیان میگوید: «زمانی که گزارش کردم در نخستین ماه خدمتم در نیروی دریایی مورد آزار جنسی قرار گرفتم، به جای جدی گرفتن این مسئله، مرا مجبور کردند که سکوت کنم.» اما مدتی بعد زنان سرباز که در افغانستان خدمت میکردند، با تهیهکنندگان فیلم "جنگ نامرئی" که نامزد دریافت جایزه اسکار نیز شد، صحبت کردند و از مشکلاتی که با آن درگیر بودند سخن گفتند.
ترس از مورد آزار قرار گرفتن در میدان جنگ آمریکایی مستقیما باعث شیوع بیماری بومی میشود که انسان با از دست دادن آب بدنش به آن مبتلا میشود. زنانی که در خط مقدم و در ارتفاعات حضور دارند، هر کاری برای نخوردن آب انجام میدهند؛ چراکه آزارهای جنسی به طور معمول در دستشوییها روی میدهند.
یکی از اصلیترین دلایل شیوع چنین مواردی آن است که سربازان به جای اینکه آزارهای جنسی را به نهادهای مستقل و سازمانها گزارش کنند، مجبورند به فرماندهان ارشدی که در این زنجیره قرار دارند، خبر دهند.
اما اکنون شهادت سربازان زن و برخی از مردان این مسئله را به خوبی روشن کرد که انگیزهای قوی برای منتفی کردن تحقیقات وجود دارد چراکه برای فرماندهان ارشد وقوع چنین مواردی در گروه و دستهای آنان، بسیار بدتمام میشود؛ از سوی دیگر، ترساندن قربانیان که زیردستان آنان هستند، کار بسیار آسانی است.
مصاحبه یکی از دریاداران ارتش آمریکا که از سوی همقطارانش مورد اذیت و آزار جنسی قرار گرفته نشاندهنده عمق فاجعه و رسوایی اخلاقی در ایالات متحده است. این سرباز آمریکایی میگوید: "بیشتر مسائل اخلاقی موجود در ارتش، به دلیل اعمال قدرت بالادستیهاست، مواردی که بسیار در بدنه ارتش ایالات متحده رواج پیدا کرده است".
"جو استون" یکی دیگر از زنان قربانیشده در گفتوگو با آسوشیتدپرس فاش کرد که در طول مدت خدمتش در ارتش توسط سه سرباز توسط همرزمش مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. او میگوید "بزرگترین مشکل افراد در زمان خدمت این است که آنها تنها با یک نفر یعنی افسر فرمانده خود روبهرو هستند و اگر این افسر فرمانده نخواهد تجاوز را گزارش کند، قربانی هیچ جای دیگری برای مراجعه ندارد".
در نهایت نیز میتوان گفت موارد زیادی از جنایاتی که تنبیهای برای آنان وجود ندارد مانند شکنجه در حال حاضر در ارتش آمریکا به وقوع میپیوندد و این مسئله این تصور را برای بسیاری از سربازان به وجود آورده است که آنان از مصونیت برخوردارند.
آیا امکان تغییر فرهنگ تجاوز در ارتش ایالات متحده وجود دارد؟ اکنون رهبران در کنگره از تمامی موارد خبردار شده و وعده اصلاحات دادهاند؛ البته این وعدهها پیش از این نیز داده شده بود و ما اخیرا شاهد آن بودیم که دادگاهی که به جنایات جنسی رسیدگی میکرد، دوباره تعطیل شده است. پس باید گفت تا زمانی که رهبران ارتش آمریکا قوانین را بازیابی نکنند و حمایت از سربازان افتخاری برای آنان نباشد، این شرایط ادامه دارد.
منبع: project-syndicate. org
ناومی ولف؛ فعال حقوق زنان در آمریکا
مترجم: مریم جعفری
نظر کاربران
بفرمایید این هم تمدن غرب!
پاسخ ها
یه سر به پادگانهای خودمون بزن ببین چه خبره
چرا راه دوری بریم - همین ایران
کسایی که سربازی رفتن بهتر متوجه منظورم میشن
پاسخ ها
+++++