چرخش اروپایی ها نسبت به بشار اسد
اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی که از آغاز بحران سوریه مدعی حمایت از معارضان سوری بودند، امروز پشت معارضان را خالی کرده و به سمت دمشق متمایل شده اند.
خبرگزاری فارس: از آغاز بحران سوریه کشورهای اروپایی خود را حامیان «معارضان سوری» قلمداد میکردند و گروهی سیاسی را به نام «دوستان سوریه» تشکیل دادند.
کار به اینجا رسید که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سالهای قبلتر بحران هشدار میداد که این اتحادیه فقط پس از انتقال سیاسی قدرت در سوریه، در بازسازی این کشور شرکت خواهد کرد.
روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابع خبری معارض گزارش داد که کشورهای قاره سبز در حال حاضر از مواضع سختگیرانه خود در قبال بشار اسد رئیس جمهور سوریه [خیلی] عقبنشینی کردهاند.
برخی از سفرای اروپایی نیز به معارضان سوری اعمال فشار کردهاند که بقای بشار اسد را بپذیرند. آلمان نیز مسئولان امنی خود را [چند ماه پیش] به سوریه فرستاده بود تا در مسائل تروریسم و آوارگان با دمشق همکاری کنند.
به گفته منابع خبری معارض، یک هیئت اطلاعاتی-امنیتی از اتحادیه اروپا تابستان گذشته به دمشق رفته و با شماری از افسران اداره اطلاعات سوریه دیدار کرده و از سرویس امنیتی سوریه خواستار همکاری در زمینه امنیتی شده بود.
این سفر به خاطر موج تروریسمی است که کشورهای اروپای از جمله آلمان را در نوردید. سوریه اما در پاسخ به این هیئت تأکید کرد که باید از طریق محافل سیاسی این مسئله را پیگیری کرد و برای آنان شرط گذاشت که سفارتخانه های خود در اروپا را مجددا فعال کند.
«جرارد استک» فرستاده هلند نزد معارضان سوری دو هفته پیش با «ریاض سیف» رئیس ائتلاف معارض نشستی برگزار کرده و از اوی مستقیما خواسته بود که حضور بشار اسد در مرحله انتقالی را بپذیرد.
به گفته منابع معارض، تغییر مواضع اروپا در سطح ترسیم سیاستهای راهبردی است و گواه این مسئله توصیه نامه های سیاسی است که شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا منتشر میکند.
این توصیهنامهها با اشاره به تلاش آمریکا برای مبارزه با جمهوری اسلامی ایران در سوریه، نشان میدهد که اتحادیه اروپا به ایران به عنوان بخشی از راه حل مینگرد، نه بخشی از مشکل.
بر اساس این توصیه نامه، باید تعهد داده شود که تا حدی ثبات در مناطق تحت کنترل دولت سوریه حاکم شود. یک منبع در معارضان سوری اعلام کرد که موگرینی سعی دارد بازسازی سوریه ر از مناطقی آغاز کند که دولت سوریه کنترل آن را در دست دارد.
یکی از مسئولان فرانسوی در سفارت این کشور در ترکیه که مسئول پرونده سوریه است، به توصیه های اتحادیه اروپا در خصوص بحران سوریه اعتراض کرده و اظهار داشت که کشورش این توصیه ها را نخواهد پذیرفت.
ناظران میگوید که تغییر مواضع اروپا مربوط به تلاش این اتحادیه برای مشارکت در بازسازی سوریه خواهد بود، مسئله ای که دمشق پیشتر بدان اشاره و تأکید کرده که همپیمانانش در این زمینه در اولویت هستند، نه کشورهایی که از تروریستها در طول سالهای بحران حمایت کرده و خون ملت سوریه را ریختند.
ارسال نظر