نحوه انتخاب شهرداران کلان شهرهای جهان
یکماه دیگر شهردار بعدی پایتخت با رای ۳۱ عضو شورای شهر چهارم مشخص می شود. شهرداری که ویژگی اصلی او تخصص و تسلط به امور شهر است اما سایر کلان شهرهای دنیا چگونه شهردار خود را انتخاب می کنند.
این روزها بیشترین دغدغه فعالان و مدیران شهری انتخاب شهردار بعدی پایتخت است. اعضای شورای شهر رزومه افراد منتخب را بررسی و در نهایت یک نفر به عنوان شهردار بعدی پایتخت برگزیده می شود .
پیش از ایجاد شوراهای شهر و روستا شهرداران برگزیده وزیر کشور بودند.
در شهری مانند واشینگتن دی. سی شهردار برای یک دوره ۴ ساله توسط مردم انتخاب می شود. همانند شهر لندن که از سال ۲۰۰۰شهردار توسط رای مستقیم مردم برگزیده می شود.
در پاریس اما این احزاب هستند که شهردار را انتخاب می کنند. در شهر پاریس احزاب برای انتخابات شوراها لیست می دهند و ۱۶۳ نماینده پارلمان محلی انتخاب می شود و سر لیست حزب پیروز برای ۶ سال کلید دار شهر پاریس است.
در برلین یکی از بزرگترین شهرهای آلمان هم مردم به احزاب برای شوراهای شهر رای داده و حزب برنده شهردار را انتخاب می کند.
شهردار کوالالامپور پایتخت کشور مالزی و بزرگترین شهر این کشور توسط وزیر کشور برای یک دوره سه ساله انتخاب می شود.
در شهرهای بزرگ ژاپن مانند اوزاکا و توکیو و... استاندارانی با فرمان پادشاه ژاپن منصوب شده که نقش استانداران نقش شهردار را هم بازی می کند.
در شهرهای چین مانند پکن دولت و حزب کمونیست در ادراه شهرها نقش دارد. شهرداران نسبت به دبیر حزب کمونیست قدرت کمتری داشته و این دبیر حزب کمونیست است که شهردار را منصوب میکند.
شهر دهلی هند یکی از هشت شهر بزرگ دنیا محسوب می شود که از سال ۲۰۰۰ برای انتخاب شهردار انتخابات برگزار می شود و شهردار با رای مستقیم مردم انتخاب می شود.
در برزیل شهرداران به جز مراکز استانها، شهرهای مرزی و مناطق امنیتی و حساس توسط مردم انتخاب می شدند اما از سال ۱۹۸۸ همه شهرداران به طور مستقیم برای یک دوره ۴ ساله توسط مردم انتخاب میشوند.
پیش از این در شهر مسکو روند انتخاب شهردار کمی پیجیده بود. رئیس جمهور روسیه شهردار را به مجلس پیشنهاد می کرد و مجلس صلاحدید فرد معرفی شده را تائید می کرد و اما در قانون جدید هر فردی که قصد شهردار شدن دارد باید امضای ۱۱۰ عضو شورای شهر را به دست آورد و سپس امکان شرکت در انتخابات برای کسب رای مردم را به دست می آورد.
ارسال نظر