حذف لامپ های رشته ای از تجهیزات روشنایی صنعت برق کشور یکی از آرزوهای دیرینه مسئولان این حوزه است که با این وجود کما فی السابق خط تولید آنها فعال است و این وسیله روشنایی با کمترین بهره وری اقدام به تولید می کند.
خبرگزاری میزان: حذف لامپ های رشته ای از تجهیزات روشنایی صنعت برق کشور یکی از آرزوهای دیرینه مسئولان این حوزه است که با این وجود کما فی السابق خط تولید آنها فعال است و این وسیله روشنایی با کمترین بهره وری اقدام به تولید می کند.
حذف این لامپ ها داستان دنباله داری است که رشته آن قصد کوتاه شدن ندارد.
مصوبهای که در تاریخ ۲۶ فروردینماه سال گذشته هیئت وزیران به تصویب رساند که بر اساس آن پروانه بهرهبرداری تمامی تولیدکنندگان لامپهای رشتهای با توان بالای ۴۰ وات تا تاریخ ۲۶ آذرماه ۹۵ لغو خواهد شد و تولیدکنندگان باید نسبت به جمعآوری خطوط تولید خود اقدام کنند، ضمن آنکه ثبت سفارش و واردات تمامی لامپهای رشتهای از این پس ممنوع است.
که با عبور از زمان تعیین شده برای چندین سری مدت زمان اجرا آن تمدید شد تا جایی که اجرا آن به دست فراموشی سپرده شد.
فراموشی که نتیجه آن پیک مصرف بیش از ۵۵ هزار مگاواتی در تابستان امسال شده بود و فشار مضاعف آن به صنعتگران برق وارد شد.۶۰ هزار لامپ رشتهای ۴۰ واتی مورد استفاده که در حدود ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات مصرف دارد که این میزان برابر با فعالیت چندین نیروگاه با مقیاس کوچک است.
آسیب شناسی دلایل این عقب افتادگی از برنامه نشان میدهد تولید لامپهای رشتهای به دلیل مدت کوتاه طول عمر و در نتیجه افزایش تعداد فروش مطلوبیت بیشتری برای تولیدکنندگان دارد و از سوی دیگر پرداختن نشدن تسهیلات از طرف بانک صنعت و معدن باعث اجرایی نشدن این برنامه شده است.
با پیگیری های صورت گرفته از سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) به عنوان یکی از سازمانهای مسئول در این زمینه، در نهایت ساتبا نیز وظیفه خود را تنها آموزش و فرهنگسازی معرفی کرد و توپ را به زمین وزارت صنعت، معدن و تجارت انداخت. داستان دنباله داری که شواهد حاکی از آن است قرار نیست صنعت برق کشور را به سر منزل مقصود رساند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
خب دولت زحمت بکشه قیمت لامپهای کم مصرف رو جوری بزنه که کسی سراغ لامپهای رشته ای نره