معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانش آموزان ایرانی دو برابر حد مجاز فست فود و غذاهای آماده مصرف می کنند، به طور متوسط هر دانش آموز ایرانی هفته ای یکبار فست فود می خورد در حالی که حد مجاز آن حداکثر هر دو هفته یکبار است.
خبرگزاری ایرنا: معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانش آموزان ایرانی دو برابر حد مجاز فست فود و غذاهای آماده مصرف می کنند، به طور متوسط هر دانش آموز ایرانی هفته ای یکبار فست فود می خورد در حالی که حد مجاز آن حداکثر هر دو هفته یکبار است.
علیرضا رئیسی افزود: افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن در بین دانش آموزان یک تهدید جدی برای سلامت نسل جدید کشور در آینده است و موجب افزایش بیماری های غیر واگیر در بین ایرانیان در آینده خواهد شد.
وی گفت: آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد که بیش از ۴۰ درصد دانش آموزان ایرانی یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و این آمار بسیار نگران کننده ای است که مهمترین عامل آن نیز گرایش بیش از حد دانش آموزان به مصرف تنقلات شور و چرب و فست فودهاست.
وی ادامه داد: باید به خانواده های ایرانی اطلاع رسانی فراگیر شود که مصرف این نوع غذاهای مضر را برای کودکان و دانش آموزانشان کاهش دهند، فست فودها جدا از اینکه عامل چاقی و اضافه وزن هستند، بالا بودن نمک و روغن اشباع در آنها نیز عامل مهم بروز انواع بیماری های غیر واگیر است.
رئیسی گفت: معمولا فست فودها سه تا چهار برابر بیش از حد مجاز نمک دارند که عامل مهم بروز بیماری فشارخون و بیماری های قلبی عروقی در آینده خواهد بود، ضمن اینکه مصرف فست فودها عامل مهم بروز بیماری های گوارشی است.
معاون وزیر بهداشت افزود: نکته بسیار مهم دیگری که مصرف بیش از حد فست فودها به وجود می آورد، تغییر ذائقه است، وقتی که کودکان از سنین پایین به مصرف فست فودها که مواد غذایی شور و چرب هستند، تمایل پیدا می کند. همیشه دوست دارند که غذاهای چرب و پر نمک استفاده کنند و اگر بخواهند غذای سالم و معمولی مصرف کنند سعی می کنند به آن نمک اضافه کنند و این خطری است که می تواند در آینده سلامت ایرانیان را با خطرات بسیار جدی مواجه کند و اصلاح آن نیز کار ساده ای نخواهد بود.
وی گفت: وزارت بهداشت در دوره جدید عزم خود را جزم کرده است تا با افزایش آموزش و اطلاع رسانی عمومی میزان مصرف غذاهای مضر را کاهش دهد و الگوی تغذیه را به خصوص برای کودکان و دانش آموزان اصلاح کند و همزمان تلاش گسترده ای آغاز شده است تا میزان روغن های ترانس و اشباح و نمک در مواد غذایی کاهش یابد.
رئیسی افزود: هم اکنون هر قرص نان حدود چهار تا ۶ گرم نمک دارد که با برنامه ریزی های انجام شده به زیر دو گرم کاهش خواهد یافت، میزان شکر نیز در نوشابه ها کاهش یافته و کاهش تدریجی حد مجاز شکر در نوشابه ها نیز در دستور کار وزارت بهداشت است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر