تشخیص ترومای مغزی با واقعیت مجازی
دکتر جمشید قاجار، استاد جراحی مغز و مدیر مرکز صدمات مغزی دانشکده پزشکی استنفورد با استفاده از فناوری واقعیت مجازی موفق به تشخیص ترومای خفیف مغزی ناشی از ضربه شد.
به نقل از ساینس، ضربه مغزی یک نمونه از ترومای مغزی است که با برخورد سر به موانع و تکان شدید مغز در جمجمه ایجاد میشود.
فناوری تشخیص ضربه مغزی به کمک هدست واقعیت مجازی شامل حسگر بسیار دقیق تشخیص حرکات چشم است که با هدف تشخیص دقیق ضربه مغزی در کمترین زمان برای انجام هرچه سریعتر اقدامات درمانی ساخته شده است.
هدست واقعیت مجازی مورد استفاده در این فناوری مجهز به سیستم هماهنگسازی و تشخیص سریع حرکات چشم در طول یک دقیقه برای تشخیص سریع مشکلات مغزی ناشی از ضربه است.
این فناوری سال گذشته مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده قرار گرفته و در حال حاضر تیم تحقیقاتی دکتر قاجار از آن برای تشخیص ترومای مغزی ناشی از ضربه در میان فوتبالیستها و سایر بیماران استفاده میکنند.
وی معتقد است که با استفاده از فناوری واقعیت مجازی و سهولت استفاده از آن میتوان عوارض شدید ترومای مغزی در ورزشکاران را با تشخیص به موقع کاهش داد.
محققان بر این باورند که با استفاده از این فناوری میتوان عوارض ثانویه غیرقابل درمان ناشی از تشخیص دیرهنگام ضربه مغزی در بازیکنان فوتبال زیر ۱۲ سال را نیز تشخیص داد.
مطالعات دکتر قاجار از سال ۲۰۰۳ آغاز شد و در سال ۲۰۰۹ با ثبت فناوری تشخیص حرکات چشم و با دریافت سرمایه ۳۰ میلیون دلاری از وزارت دفاع ایالات متحده با جدیت دنبال شد.
تیم تحقیقاتی دکتر قاجار با ترکیب فناوری رهگیری حرکات چهره در هدست واقعیت مجازی و ثبت حرکات چشم با دنبال کردن نقطه قرمز متحرک در نمایشگر به خوبی قابل تشخیص است.
مغز افراد سالم حرکات نقطه قرمز را به خوبی پیشبینی میکند، اما مغز آسیبدیده نمیتواند نقطه قرمز را دنبال کند و همین ضعف به سرعت و در طول ۶۰ ثانیه توسط فناوری واقعیت مجازی مشخص میشود.
ارسال نظر