۶۰۱۸۸۴
۷ نظر
۵۰۰۶
۷ نظر
۵۰۰۶
پ

اسرائیل، تنها حامی استقلال کردستان عراق

تصمیم مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق برای برگزاری همه پرسی استقلال در مورخه سوم مهرماه (۲۵ سپتامبر) به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نه تنها نقض قانون اساسی عراق است بلکه موجب بی ثباتی های بیشتر در منطقه خواهد شد.

خبرگزاری مهر: رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا با تشریح علل مخالفت صوری آمریکا با همه پرسی اقلیم کردستان عراق گفت حمایت آمریکا از تصمیم بارزانی از طریق اسرائیل است.
تصمیم مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق برای برگزاری همه پرسی استقلال در مورخه سوم مهرماه (۲۵ سپتامبر) به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نه تنها نقض قانون اساسی عراق است بلکه موجب بی ثباتی های بیشتر در منطقه خواهد شد.

در حالیکه دولت مرکزی عراق، همسایگان این کشور و دیگر بازیگران عمده بین المللی با هشدار درباره تبعات بد این طرح مسعود بارزانی خواستار لغو این همه پرسی شده اند وی همچنان بر تصمیم خود مبنی بر برگزاری همه پرسی در موعد مقرر تاکید دارد.

آمریکا نیز که از حامیان اربیل در سالهای گذشته بوده درباره برگزاری همه پرسی ابراز نگرانی کرده و خواستار تعویق آن شده و ابراز داشته است که انجام همه پرسی در این مقطع موجب برداشته شدن تمرکز از مبارزه با داعش خواهد شد.

اصرار مسعود بارزانی به برگزاری همه پرسی با توجه به مخالفت های همسایگان اقلیم کردستان عراق و مخالفت های آمریکا برای اقلیمی که محصور در بین همسایگان است، تا حدودی غیر عادی به نظر می رسد، مگر اینکه بپذیریم سیاست های اعمالی و اعلامی امریکا و برخی متحدانش در قبال همه پرسی اقلیم متفاوت باشد و زد و بندهایی در پشت پرده در جریان است.

با توجه به اثر مخرب حمایت علنی آمریکا از همه پرسی اقلیم کردستان عراق بر روابط واشنگتن و بغداد و همچنین واشنگتن و آنکارا که حساسیت زیادی در این خصوص دارد، چنین دیدگاهی که سیاست اعلامی و اعمالی واشنگتن در قبال این همه پرسی متفاوت است دور از دهن نیست.

در این خصوص گفتگویی داشته ایم با پروفسور «نادر انتصار» رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا که مشروح آن در زیر امده است. «سیاست کردها در خاورمیانه» از جمله آثار انتصار است که در حوزه مطالعات کردی آوازه بین المللی دارد.

*آیا می توان متصور بود که سیاست اعلامی و اعمالی واشنگتن در قبال همه پرسی اقلیم متفاوت باشند؟

بله، من فکر می کنم از اینکه سیاست اعلامی و حقیقی اعمالی آمریکا در این مسئله متفاوت باشد نباید تعجب کرد. آمریکا در حال حاضر سیاست متوازن و حساب شده ای در خاورمیانه ندارد و این مسئله حتی در دیگر مناطق جهان نیز صادق است.

*با توجه به مخالفت های منطقه ای با همه پرسی اقلیم کردستان عراق، آمریکا تا چه حدی می تواند پیش رود و به حمایت های خود از اربیل ادامه دهد؟ واشنگتن چگونه خواهد توانست اختلافات خود با متحدان منطقه ای به ویژه ترکیه را در این خصوص مدیریت کند؟

آمریکا بدون حمایت برخی از متحدان منطقه ای به ویژه ترکیه قادر نخواهد بود حمایتی پایدار از یک کشور کردی مستقل داشته باشد. با این حال ترکیه بر اساس سیاست اعلامی خودش با ایجاد یک کشور کردی مخالفت خواهد کرد.

علاوه بر این، چنین اقدامی از سوی آمریکا به معنی بازنگری عمده این کشور در روابطش با بغداد خواهد بود. ولی بطور کلی آنهایی که علاقمند به ایجاد کشور کردی مستقل در منطقه هستند بر روی حمایت غیر مستقیم آمریکا از طریق اسرائیل حساب باز کرده اند؛ اسرائیلی که تنها حامی علنی استقلال کردستان عراق است.

*آیا راهکار قانونی برای متوقف کردن تصمیم بی ثبات کننده اربیل وجود دارد؟

دو اشکال قانونی نیز این همه پرسی دارد یکی اینکه مخالفان بارزانی می گویند و آن این است که دوره ریاست مسعود بارزانی بر اقلیم کردستان عراق قانونا ۲ سال پیش تمام شده و وی دارای مشروعیت قانونی برای برگزاری این همه پرسی و تصمیم گیری درباره آینده کردستان نیست.

نکته دوم اینکه از منظر قانون اساسی باید مسئله برگزاری همه پرسی به تصویب پارلمان اقلیم کردستان عراق برسد و این پارلمان از اکتبر ۲۰۱۵ عملا غیرفعال بوده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • رضا

    و انگلیس

  • بدون نام

    بارزانی با این کار ملت کرد عراق را به سمت بد بختی و فلاکت میبرد و کشورش را طعمه اسراییل و آمریکا میکند و کشورهای همسایه را که تنها راه ارتباطی کردستان عراق با خارج هستند را به دشمن خود تبدیل میکند .

    پاسخ ها

    • سعید

      امریکا‌ بهتر از روسیه است

  • بدون نام

    اقلیم کردستان اول اعلام استقلال ميکنند. بعد توسط کشور هاي همسايه تحريم و محاصره ميشن. بعد اوضاع اقتصاديشون بدتر ميشه و بعد نهايتا جنگ راه ميندازن. کشورهايي مثل اسراييل و عربستان تا حدودي حمايتشون ميکنند تا براي ترکيه و عراق و ايران دردسر درست کنند و سوريه رو به دست بيارن. ولي در نهايت اين کرد ها هستند که بهاي سنگيني براي نقشه ي اسراييل ميدنو اوضاعشون بدتر ميشه و همين اقليم کردستانشون رو هم از دست ميدن. به این میگن کوته بینی

  • بدون نام

    اين کرد ها هر چه بدبختي ميکشند به خاطر همين کشور مستقل راه انداختنشونه و نميفهمند قدرت در اتحاد فرهنگ ها و جوامع است. براي همينه که هميشه دارن ميجنگند و پيشرفتي ندارن. بايد به اونها ياداوري کرد اتحاد جماهير شوروي بسيار قوي تر از روسيه بود و ايالت هاي آمريکا براي اين اعلام استقلال نميکنن که اينطوري آمريکاي مقتدر هستند و اونطوري ميشن يک کشور پيزوري و به درد نخور

  • بدون نام

    کسی که هویت و تمدن نداشته باشه معمولا همینطور دنبال شخصیت های مثل خودشه

  • بدون نام

    ایجادکردستان مستقل ،بعدازرژیم صهیونیستی محل دیگری برای فتنه درجهت منافع نظام سلطه خواهد بود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج