اپل، آیفون ۸ و آیفون x را معرفی کرد
اپل در مراسمی رسمی امشب از آخرین محصولاتش که مهمترین آنها آیفون ٨، ٨پلاس و آیفون ایکس است، رونمایی کرد.
وب سایت گجت نیوز: اپل آیفون ۸ (Apple iPhone ۸) و اپل آیفون ۸ پلاس (Apple iPhone ۸ Plus) و آیفون x معرفی شدند. در ادامه با قابلیتهای جدید، مشخصات فنی و قیمت پرچمداران جدید اپل آشنا شوید.
تغییرات اندک اما دوست داشتنی
پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام نام نسل جدید گوشی های اپل مشخص شد؛ دو گوشی آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس نسل جدید خانواده آیفون ۷ اپل هستند که امشب فیل شیلر، نایب رییس ارشد بخش بازاریابی جهانی اپل رسما از آنها پرده برداری کرد. وقتی به این دو محصول مینگریم، تفاوت بین آنها با نسل پیشین بسیار کم است، اما آنها کاملا از طراحی گرفته تا پردازنده داخلی و سایر قطعات پخش شدهاند.
اگر شما مدلهای آیفون ۷ سال گذشته را دیده، لمس کرده ، بو کرده و یا در مورد آنها شنیده باشید، چهرهی اعضای خانواده آیفون ۸ برای شما کاملا آشنا خواهد بود. بر روی دو گوشی آیفون ۷ اپل یک نمایشگر ال سی دی ۱۶:۹ همراه با سنسور تاچ آی دی در قسمت جلویی تعبیه شده است و یک ماژول دوربین دوگانه را نیز میتوان بر روی قاب پشتی یافت که همگی توسط یک قاب شیک آلومینیومی محافظت میشوند.
اما همانطور که مشخص است، برادران آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس با استفاده از یک قاب پشتی شیشهای بسیار زیبا بهرهمند هستند. این طراحی یک تغییر دیگر را نیز میطلبید: خطوط آنتن برخلاف مدلهای آیفون ۶ و ۷ به داخل قاب راه پیدا نکردهاند. چرا که ما امسال با یک ساندویچ ترکیبی از شیشه و آلومینیوم طرف هستیم. نتیجه نهایی، باعث تغییراتی جزئی در اندازه و وزن دیوایس نیز شده است؛ با این حال به طور کلی قالب محصول همانند قالب آیفون ۶ و ۶ اس است که به سال ۲۰۱۴ میلادی بازمیگردد.
تمامی اینها به معنای تفاوتهای اندک در طراحی گوشی و قابلیتهای آن است. در اینجا مطابق خانواده آیفون ۷ هیچ جک هدفونی رویت نمیشود و حتی برآمدگی اطراف دوربین گوشی نیز بیتغییر نسبت به آن دو دیوایس مانده است.
یکی دیگر از بخشهای بهبود یافته در آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس نسبت به مدلهای سال گذشته، دوربینها است. در رده نخست، ظاهرا مشخصات با نسل پیش یکسان است: آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس به ترتیب از سنسورهای ۱۲ و ۷ مگاپیکسلی بر روی قاب پشتی و جلوی خود برخوردارند؛ البته نباید فراموش کنید که یک دوربین دوم نیز با قابلیت زوم ۲ برابری در قسمت پشتی مدل ۸ پلاس قرار دارد.
با این حال اپل میگوید سنسورهای به کار رفته در داخل این دوربینها نونوار شدهاند و این به معنای بهبود کیفیت عکاسی با آنها خواهدبود. علاوه بر این، در اینجا صدها بهبود نرم افزاری نیز به چشم میخورد. به طور مثال، یک حالت جذاب جدید به نام "Portrait Lighting" به چشم میخورد که برای بهینه سازی در لحظه رنگ مورد استفاده قرار میگیرد و به ادعای اپل، بهتر از فیلترهای معمولی است که شما پس از تهیه عکسها به تصاویر خود اعمال میکنید. البته این قابلیت تنها در مدل پلاس خانواده آیفون ۸ در دسترس قرار خواهد داشت.
ضبط ویدیویی نیز به لطف انکودر ویدیویی داخلی جدید شرکت اپل با بهبودهایی همراه بوده است. آن میتواند هر فریم را در قطعات کوچکی تحلیل کرده و سپس کیفیت ویدیوها را بهینه سازی کند.
یک آیفون جدید، به معنای یک پردازنده جدید از سوی اپل است و امسال نیز به همین روال خواهد بود. "Apple A۱۱ Bionic" نخستین چیپست ۶ هستهای کوپرتینو است که همراه با عملکرد کم مصرف خود، میتواند در وظایف فشرده کامپیوتری بسیار عالی عمل کند. این چیپست دقیقا همانند اغلب گوشیها عمل میکند و هر ۶ پردازنده آن یکجا فعالیت ندارند؛ آنها به گروهایی مجزا تقسیم میشوند که شامل ۴ هسته کم قدرت به نام "Mistral" و دو هسته قدرتمند به نام "Monsoon" خواهند بود.
مکمل چیپست جدید اپل یک رم ۲ یا ۳ گیگابایتی است که به ترتیب در گوشیهای آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس قرار دارد. شاید این میزان برای کاربران اندرویدی خندهدار باشد، اما واقعیت امر این است که به لطف بهینه سازیهای سخت افزاری در سیستم عامل آی او اس دیوایس شما نیازی به یک رم پرظرفیت نخواهد داشت. از نظر فضای ذخیره سازی نیز این دو گوشی در دو نسخهی ۶۴ و ۲۵۶ گیگابایتی به فروش خواهند رسید.
اما یکی دیگر از بزرگترین ویژگیهای جدید مدلهای آیفون ۸ پشتیبانی آنها از شارژبیسیم است که به لطف طراحی شیشهای به دست آمده است. با این حال اپل به خودی خود هیچ پد شارژ بیسیمی را طراحی نکرده و شما باید از پدهای شارژ تولیدکنندگان لوازم جانبی شخص ثالث استفاده کنید.
لازم به ذکر است آیفون ۸ از یک نمایشگر ۴.۷ اینچی با وضوح ۷۵۰×۱۳۳۴ پیکسل و آیفون ۸ پلاس از نمایشگری ۵.۵ اینچی با وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل بهره میبرند. نسل جدید تکنولوژی رتینا در این نمایشگرها تعبیه شده است که به طیف رنگی وسیعتر و رنگهایی به مراتب گرمتر میانجامد. در انتها باید به وجود تاییدیه IP۶۸ در دو گوشی جدید اپل اشاره کرد که به لطف آنها خانواده آیفون ۸ مطابق نسل پیشین خود در برابر نفوذ آب، گرد و غبار مقاوم خواهند بود.
همانطور که تقریبا با هر آیفون جدید اپلی میتوان دید، در اینجا نیز یک نسخه جدید از سیستم عامل آی او اس معرفی شده است: آی او اس ۱۱.
متاسفانه بسیاری از قابلیتهای جدید این سیستم عامل همراه با در نظر گرفتن آیفون ۸ و ۸ پلاس طراحی نشده است، اما این خبر خوبیست که گوشیهای قدیمیتر اپل نیز میتوانند به خوبی از وجود و استفاده از آن بهرهمند شوند.
در واقع تعداد تغییرات این سیستم عامل به قدری زیاد است که شما به محض استفاده از آن متوجه تغییرات خواهید شد. مهمترین بخش تغییرات طراحی بخش اپلیکیشنها است که فضای اضافی را در بالای نمایشگر به وجود آورده است. هرچند این تغییر برای نمایشگر آیفون ایکس لازم نبود، اما در نهایت منجر به زیباتر شدن فضای برنامههای گوشی شده است. فراتر از آن یک کنترل سنتر جدید نیز در اینجا وجود دارد که میتوانید به دلخواه خود طرح بندی اجزا و گزینههای آن را تغییر دهید. یک Cover Sheet جدید جایگزین Notification Barشده و اپ استور نیز نونوار شده است.
آی او اس همچنین نخستین پلتفرم واقعیت افزوده خود به نام "ARKit"را نیز همراه با آی او اس ۱۱ رونمایی کرد که طی روزهای آینده بیشک میتوانیم خبرهای جذابی در مورد آن بشنویم. کوپرتینو در مراسم رونمایی از آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس، دمویی از آن چه که این تکنولوژی میتواند ارائه کند به تصویر کشید.
افرادی که طرفدار قیمت بالای آیفون ایکس نیستند، از شنیدن این خبر خوشحال خواهند شد که قیمت این دو نسخه نسبت به مدلهای آیفون ۷ تفاوت زیادی نخواهد داشت. آغاز قیمت مدل آیفون ۸ برابر با ۶۹۹ دلار برای مدل ۶۴ گیگابایتی است؛ این درحالیست که برای خرید مدل ۶۴ گیگابایتی آیفون ۸ پلاس باید ۷۹۹ دلار بپردازید.
اپل برخلاف سایر شرکتها شدیدا تلاش میکند از به بیرون درز کردن اطلاعات مربوط به محصولات آتی خود جلوگیری کند، به همین دلیل عطش ما برای رونمایی آیفون جدید این شرکت به مناسبت دهمین سالگرد معرفی نخستین آیفون به دست خود استیو جابز، روز به روز بیشتر میشد. از آیفون ایکس که گل سرسبد گوشی های جدید اپل است به عنوان یک سوپر پرچمدار یاد میکنند! اما چرا؟
اپل برای نخستین بار به جمع شرکتهای پیرو طراحی بدون حاشیه پیوست، به همین دلیل در اپل آیفون ایکس شاهد یک نمایشگر لبه به لبه هستیم که از هر طرف تا کنارهها کشیده شده است. تنها در بالاترین قسمت صفحه نمایش یک بریدگی وجود دارد که محل قرارگیری دوربین سلفی و سایر سنسورها است. تیم کوک پرچمدار جدید اپل را به این صورت تعریف کرد:
طی دهه اخیر، ما با نوآوری پشت نوآوری به جلو حرکت کردیم تا به امروز رسیدیم. در این زمان محصولی ارائه میکنیم که آن سوی هوشمندی بوده و از هر زمان دیگری خلاقانهتر است.
در پنل پشتی و جلویی اپل آیفون ایکس شاهد به کار رفتن شیشه هستیم. در اطراف آن نیز از استیل ضد زنگ استفاده شده است. گزینههای رنگ محصول در حال حاضر خاکستری و نقرهای هستند. تراکم پیکسلی نمایشگر ۵.۸ اینچی اپل آیفون ایکس از تمامی آیفونهایی که تا به امروز دیدهایم بیشتر است. اپل این نمایشگر دارای رزولوشن ۲۴۳۶ در ۱۱۲۵ پیکسل و دارای تراکم پیکسلی ۴۵۸ پیپیآی را یک سوپر رتینا (Super Retina) نام نهاده است.
البته اپل همانند سایر گوشیسازان، بعد از حذف کلید فیزیکی هوم و آواره شدن حسگر اثر انگشت، اپل تاچ را به پنل پشتی منتقل نکرده و به طور کلی قید این سد امنیتی برای احراز هویت را زده است.
سد امنیتی جدید اپل آیفون ایکس فیس آیدی نام دارد و این بار به جای تاچ (لمس) کاربر، از فیس (صورت) وی برای احراز هویت استفاده میکند. این یک تکنولوژی خاص بوده و بعد از اسکن ۳ بعدی چهره کاربر، آن را به خاطر میسپارد. دقت این تکنولوژی به حدی است که ادعا میشود فیس آیدی اپل آیفون ایکس قادر است شبیهترین دوقلوها را تشخیص دهد.
فیس آیدی یک سیستم بازیابی اطلاعات را با دوربین جلویی و همچنین یک سنسور دارای قابلیت افکندن پرتو نور به صورت کاربر ترکیب میکند تا به این ترتیت حتی در زمان عدم وجود نور کافی نیز بتواند چهره وی را به درستی تشخیص دهد.
اپل برای اطمینان از نحوه کارکرد فیس آیدی به منظور جایگزینی کامل آن با تاچ آیدی، حتی یک موتور عصبی اختصاصی برای آن توسعه داده است که بر اساس یک تراشه دو هستهای سفارشیسازی شده کار میکند. این موضوع سبب میشود تشخیص صحیح چهره کاربر در کمترین زمان ممکن اتفاق بیفتد.
برخلاف آن چیزی که کاربران تصور میکنند، فیس آیدی اپل آیفون ایکس به مراتب از تاچ آیدی ایمنتر است. اپل مدعی است شانس باز شدن احتمالی قفل دستگاه با نگاه کردن یک فرد غریبه به فیس آیدی، ۱ در ۱ میلیون است! متد جدید احراز هویت اپل با اپل پی و دیگر اپلیکیشنهای آی او اس، که تاکنون از تاچ آیدی برای تامین امنیت استفاده میکردند، سازگاری دارد.
در بالاترین بخش نمایشگر اپل آیفون ایکس یک بریدگی دیده میشود. حین پخش ویدیو و تماشای عکس، محتواها به کنارههای این بریدگی کشیده خواهند شده که کمی تعجبآور است. البته تا زمان استفاده مستقیم از پرچمدار جدید اپل نمیتوانیم درباره آزاردهنده بودن یا نبودن این موضوع اظهار نظر کنیم.
اکنون کاربر باید برای دسترسی به کنترل سنتر آی او اس، انگشت خود را از گوشه بالا و سمت راست نمایشگر به پایین بکشد. برای کاربرانی که سالهاست به استفاده از گوشیهای آیفون عادت کردهاند، این موضوع در ابتدا کمی آزاردهنده خواهد بود.
برخلاف شایعات که تصور میشد دوربین اپل آیفون ایکس مرز ۱۲ مگاپیکسل را رد خواهد کرد، در پشت این دستگاه شاهد یک دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی هستیم که به تثبیتکنندگی نوری تصویر دوگانه مجهز شده است.
به گفته اپل، هر دو سنسور در مقایسه با قبل بزرگتر بوده و نسبت به همیشه سریعتر عمل میکنند. گشودگی دریچه دیافراگم سنسور اصلی و سنسور تله فوتو دوربین اپل آیفون ایکس به ترتیب f/۱.۸ و f/۲.۴ است.
بین دو سنسور، که این مرتبه به صورت عمودی کنار هم قرار گرفتهاند، یک فلاش LED به کار رفته که میزان نوردهی آن در مقایسه با محصولات پیشین دو برابر بیشتر است. اپل آیفون ایکس همچنین به اسپیکرهای استریو مجهز شده است.
تراشه اپل A۱۱ که این شرکت حین رونمایی آیفون ۸ آن را معرفی کرد، مغز متفکر آیفون ایکس را نیز تشکیل میدهد. این چیپست شامل دو گروه از پردازندهها است؛ یک گروه دو هستهای بوده و برای پردازشهای سنگین در نظر گرفته شده است. گروه دوم دارای چهار هسته بوده و حین اعمال عادی، کنترل را به دست میگیرد.
AirPower نامی است که اپل برای تکنولوژی شارژ بدون سیم خود انتخاب کرده است. البته پد AirPower از سال آینده برای خرید در دسترس خواهد بود.
اپل آیفون ایکس علاوه بر شارز بیسیم، از تکنولوژی LTE Advanced و همچنین تکنولوژی در دست توسعه بلوتوث ۵.۰ پشتیبانی میکند. در حال حاضر هیچ گجت مجهز به بلوتوث ۵.۰ در بازار یافت نمیشود، به همین دلیل درباره وجود یا عدم این استاندارد فعلا تفاوتی وجود دارد.
نسخه پایه دارای ۶۴ گیگابایت ظرفیت داخلی اپل آیفون ایکس به قیمت ۹۹۹ دلار به فروش خواهد رفت. هنوز قیمت آیفون ایکس دارای ۲۵۶ گیگابایت ظرفیت داخلی مشخص نیست. پیش خرید محصول از بیست و هفتم اکتبر (پنجم آبان) آغاز شده و ارسال گوشی به سوم نوامبر (دوازدهم آبان) موکول خواهد شد.
نظر کاربران
پس اون ایفون بدون حاشیه چی شد؟ اینا که ظاهرا با نسخه قبلی زیاد فرقی ندارند.
ماکجاواپل کجامگه میذارن به مابرسه شتردرخاب بیند
پاسخ ها
اول یاد بگیریم که خواب رو درست بنویسیم؛ بعد کم کم به اونا می رسیم :)
توی خاب هم نمیبینیم اخه اقازاده نیستم .....همین یک شهروندعادی هستم
ممنون از اطلاعاتتون
خواستیم پول جمع کنیم 7+ بخریم این اومد
وقتی اپل مارو تحریم کرده .. سزاوار نیست که تبلیغ محصول کنید !!!
پاسخ ها
همونطور که اپل تعدادی از برنامه های ایرانی رو از اپ استور حذف کرده گوگل هم همینکار رو در پلی استور کرده پس الکی جو ندید. اگر اینجوریه پس به صدا و سیمای ایران بگید دیگر تبلیغات گوشی های اندرویدی را انجام ندهد چون بالاخره این هم تبلیغ محسوب میشه برای گوگل
هنوز فست شارژ نزاشته یعنی ، واقعا که ....
هر کاریم کنه بازم همون آی او اسه
هیچی اندروید نمیشه
البته ب عنوان گوشی دووم دوست دارم آیفون 8 بگیرم
پاسخ ها
گربه دستش به گوشت نمی رسه می گه بو می ده
همه ی دنیا ای او اس رو بهتر از اندروید می دونن شما می گی بده ؟شما ایفون 8 رو به عنوان گوشی دوم می گیری؟
آیفون به جز ظاهر زیبا و امنیت بالاتر از اندروید هیچ مزیتی نداره.من که s8 دارم خیلی هم راضیم قبلا هم آیفون 6s رو امتحان کردم.فقط پول مفت رو هدر دادنه با یه محیط بسته که هیچ کار درست و حسابی ای به جز طراحی نمیشه باهاش کرد.فقط هم تازه به دوران رسیده ها الان فکر میکنن آیفون داشتن خیلی با کلاسه،قابل توجه کاربر پاسخ اول
به گرد پای نوت ۸ و اس ۸ نمیرسه
ای خدا چرا صنایع ما پیشرفتی نمیکنن اپل هرسال یه مدل جدید بیرون میده سامسونگ و هواوی هرسال پنج شش تا گوشی جدید باکیفیت تولید میکنن اونوقت جی ال ایکس هنوز یه گوشی طراز اول نمیتونه بسازه همین شائومی شش سال نمیشه که تو چین شروع به کار کرده یکی از پرفروش ترین گوشیهای جهان شده ولی ما هنوز یه کارخونه گوشی سازی قدرتمند نداریم
مگه نمیگید نرم افزار ایران را تحریم کرده پس تبلیغات واسه چیه دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس
پاسخ ها
همشون نیست بعضی هاشونه . تازه گوگل هم اینکارو درباره بعضی برنامه ها کرده
دیگه اپلم رفته تو کار کپی، قاب پشتیه شیشه ای و دوربین دوتایی رو از هواوی، نمایشگر OLED و صفحه نمایش بدون حاشیه رو از سامسونگ.
استیوز کجایی که ببینی !
تکیه بر جای بزرگان نتوان زد با شکل ظاهری رو تغییر دادن