۵۹۲۷۰۸
۲ نظر
۵۰۱۰
۲ نظر
۵۰۱۰
پ

ابتکار: زنان نمی دانند چگونه از حق خود دفاع کنند

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر یکی از کاستی ها این است که زنان در حقوق شهروندی، اطلاع کافی از حقوق خودشان ندارند؛ نمی دانند چطور وقتی وارد مشکلی می شوند از حق خودشان دفاع کنند.

خبرگزاری ایرنا: معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر یکی از کاستی ها این است که زنان در حقوق شهروندی، اطلاع کافی از حقوق خودشان ندارند؛ نمی دانند چطور وقتی وارد مشکلی می شوند از حق خودشان دفاع کنند.

معصومه ابتکار به این سوال که برخی تحرکاتی از سوی جریان های فمینیسم به خصوص در خارج از کشور شاهد هستیم؛ چقدر این تحرکات جای نگرانی دارد؟ اینگونه پاسخ داد و گفت: تاثیر چندانی ندارد، برخی گروه ها برای خود نظراتی دارند و در داخل نیز بعضا مورد توجه قرار می گیرد و طرفدارانی دارند؛ اما نکته مهم این است که بانوان ایرانی رویکردشان به داخل است و انتظار دارند دولت بتواند در این زمینه گام های موثری بردارد.
ابتکار ادامه داد: انتظار است در دانشگاه ها شاهد تحولات خوبی در زمینه ارتقا و موفقیت بانوان در امور اجرایی باشیم، یکی از مطالباتی که زنان ایرانی دارند آشنایی با حقوق پایه و حقوق شهروندی است؛ در این دوره امیدواریم همکاری خوبی با خانم مولاوردی در این زمینه داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که یکی از موضوعاتی که فعالان اجتماعی و به خصوص زنان از شما انتظار دارند، تهیه منشور حقوقی زنان است. چه برنامه هایی برای آن دارید؟ افزود: اول باید بررسی کنیم کارکرد منشور حقوق زنان چیست. ما در واقع باید اول ارزیابی جامعی از مواردی که در قوانین فعلی نیاز به اصلاح وبازنگری دارد داشته باشیم یا قوانین جدیدی برای اینکه مشکلات زنان و خانواده را رفع کنیم.

ابتکار اظهار داشت: این همان منشوری است که مشخص می کند نقشه راه ما چیست، ما بیشتر از اینکه نیاز به بررسی مصوبه داشته باشیم نیاز داریم نقشه راه مشخص با ساز و کارهای موثر برای پیگیری مقررات و ارزیابی نتایج داشته باشیم تا نتیجه گیری کنیم چه میزان در وضعیت خانواده تاثیرگذار بوده است.

** دولت یازدهم برای کاهش نابرابری ها گام های خوبی برداشت
وی در پاسخ به این سوال که مهمترین اقدامات معاونت امور زنان در دولت یازدهم و برنامه های شما برای دولت دوازدهم چیست؟ اظهار داشت: معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در دولت یازدهم، برای بهبود وضعیت قوانین و مقررات، بهبود و ارتقای وضعیت زنان، کاهش نابرابری هایی که در مقررات و برخی از سیاست ها وجود دارد گام های موثری برداشته است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: اصلاح قوانین در حوزه زنان و خانواده یکی از رویکردهای دولت یازدهم بوده است، قوانین و مقررات مرتبط با حقوق خانواده و جایگاه و حقوق زن با همکاری مجلس بازنگری شد، بسیاری از موارد پیشنهاد و پیگیری شده است.

ابتکار ادامه داد: برخی از موارد مثل لایحه امنیت و مقابله با خشونت علیه زنان در قوه قضاییه پیگیری شده است و اکنون مراحل آخر خود را می گذراند.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه 10 بندی از پیشنهادات در بحث زنان و خانواده ارائه شده است که به بهبود فرهنگ های قضایی و توجه بیشتر به حقوق زن و خانواده بسیار کمک می کند، همچنین در دولت یازدهم در ارتباط با تقویت ساختارها و نهادینه کردن مرتبط با زنان نیز تلاش هایی صورت گرفت و در این دوره کارگروه های غیررسمی در ارائه طرح ها، مشاوره ها و ارتباط گرفتن با نخبگان و فعالین به کمک معاونت آمدند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: یکی از رویکردهای مهم دولت یازدهم این بوده که فضا برای مشارکت اجتماعی در حوزه های مرتبط با فعالیت های زنان در حوزه های فرهنگی، حوزه های مرتبط با کودکان در زمینه آسیب ها و مسائل محیط زیست افزایش پیدا کرد و هم از لحاظ رشد کمی و کیفی ارتقا داشتند.
وی تاکید کرد: در این دوره همچنین شاهد افزایش فعالیت موسسات و خیریه هایی بودیم که با انگیزه معنوی کار می کردند و دستاوردهای خوبی داشتند، در زمینه مطالعاتی و پژوهشی نیز کارهایی در دست اقدام بوده است که نتیجه بخش بوده است و توانسته است کمک هایی برای تصمیم گیری بهتر داشته باشد.

وی با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مراکزی که به بحث زنان می پردازد همکاری خوبی دارد، ادامه داد: به ویژه در بحث آسیب ها گام های خوبی در دولت یازدهم برداشته است و امیدواریم در دولت دوازدهم بتوانیم این مسیر را ادامه بدهیم و راه های نوینی برای افزایش سطح مشارکت و توجه بیشتر به سرمایه های اجتماعی داشته باشیم.

** نسبت بیکاری در زنان بیشتر از مردان است
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برنامه های پیش روی معاونت امور زنان و خانواده چیست؟ نیز توضیح داد که تقویت ساختارها برای بهبود وضعیت زنان یکی از برنامه های پیش روی این معاونت است.
ابتکار اضافه کرد: همچنین در رابطه با تقویت سازمان های مردم نهاد و شبکه سازی این سازمان ها برنامه هایی پیش رو داریم، یکی از موضوعاتی که به صورت خاص مورد توجه قرار می دهیم بحث خانواده است و اقداماتی که می توانیم برای تقویت نهاد خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی و به عنوان نهادی که می تواند به وضعیت روحی و ثبات اجتماعی کمک کند انجام دهیم.
وی اظهار داشت: از طرفی دیگر بحث حقوق خانواده مساله مهم دیگری است که از برنامه های این معاونت در این دوره است، در این دوره به مباحث توسعه پایدار توجه می کنیم و نقشی که زنان در ایجاد جنبش های اجتماعی دارند. موضوع دخترچه بچه ها به طور خاص و مخصوصا همکاری با نهادهای نظامی کشور در این دوره از دیگر مواردی است که مورد توجه این معاونت است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: در حال حاضر شکاف هایی در مباحث زنان داریم و تلاش می کنیم این را کم کنیم، رسیدن به فرصت های برابر یکی از رویکردهای مهم این معاونت است.
وی ادامه داد: بحث نشاط خانواده و توجه به شکوفایی خانواده اینکه خانوده شکوفا چه ویژگی هایی دارد و چقدر این مساله می تواند کمک کند به وضعیت عمومی جامعه یکی دیگر از برنامه های پیش رو است. وقتی خانواده ها شکوفا شوند حتی اقتصاد هم شکوفا می شود. مساله کارآفرینی و توجه به فارغ التحصیلان خانم از دیگر برنامه های پیش رو است.

ابتکار با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر نسبت بیکاری در بانوان بیشتر از مردان است، اضافه کرد: موضوع دیگر کارآفرینی برای بانوان است و علاوه بر این زنان سرپرست خانوار هدف مهم هستند و توجه به وضعیت آنها از نظر حقوقی مور توجه این معاونت است.

** مساله اشتغال بانوان را با جدیت دنبال می کنیم
وی در پاسخ به اینکه چه برنامه ای برای اشتغال پایدار زنان و افزایش فرهنگ اشتغال پذیری بانوان دارید؟ اظهار داشت: یکی از مهمترین مساله دراین زمینه توان افزایی زنان است، اینکه بتوانیم به زنان آموزش بدهیم تا بعد از فارغ التحصیلی بتوانند جذب بازار کار شوند و یا اینکه خودشان کارآفرین شوند،هر دو اینها، دوره های تخصصی می طلبد و در بسیاری از استان ها این کار شروع شده است.

ابتکار اضافه کرد: می خواهیم منسجم تر این مساله را دنبال کنیم و این یک چالش مهم است؛ اینکه بانوان ما وقتی تحصیلات خوبی دارند نمی توانند کار پیدا کنند؛ این مساله را با جدیت دنبال می کنیم. همچنین مشاغل سبز برای بانوان تعریف شده است؛ مشاغلی که بانوان به آن علاقه زیادی نشان می دهند و در مجموع نگاه ویژه به اشتغال زنان خواهیم داشت.

** بکارگیری 30 درصد بانوان در دستگاه ها را رصد می کنیم

ابتکار در پاسخ به این سوال که رئیس جمهوری در جریان انتخاب اعضای کابینه بخشنامه ای ابلاغ کردند تا بر این اساس وزرا 30 درصد از معاونن یا مشاوران خود را از زنان انتخاب کنند. چه برنامه هایی برای پیگیری اجرای این بخشنامه دارید؟ نیز گفت: بخشنامه شورای عالی اداری اخیرا ابلاغ شده است و دکتر روحانی تاکید داشته اند که معاونان خود را از زنان انتخاب کنند. ما هم ضمن تاکید بر اهمیت این بخشنامه به وزارتخانه ها، وضعیت را رصد می کنیم. این مساله مهمی در بحث توان افزایی بانوان
است.

** فعالیت در حوزه حقوق شهروندی مسئولیت سنگینی است
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به این سوال که برخی حاشیه ها در خصوص جابجایی شما با خانم مولاوردی در این معاونت مطرح بود و برخی حذف ایشان از این معاونت را حذف از قدرت اعلام کردند. چه نظری در این خصوص دارید؟ گفت: وی مسئولیت سنگینی دارند؛ دستیار ویژه رییس جمهوری در حقوق شهروندی مسئولیت سنگینی است و حتی شاید فراگیری اش بیشتر از امور زنان و خانواده است.
وی تصریح کرد: من هم خودم از محیط زیست به این معاونت آمدم،جابجایی افراد لزوما دلیل بر حذف کسی و نقد داشتن به عملکرد او نیست؛ گاهی اوقات اقتضا می کند جابه جایی ها صورت گیرد البته در نهایت تشخیص با رئیس جمهوری است، وی هم سعی کردند بهترین تصمیم بگیرند.

وی ابراز امیدواری کرد، مولاوردی همان گونه که در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خوب عمل کردند در حوزه حقوق شهروندی نیز با توجه به مشکلاتی که در زمینه حقوق شهروندی داریم هم خوب عمل کنند.

** وجود ساختارهای سنتی در جامعه
وی در پاسخ به این سوال که آیا معتقد هستید که جامعه ما مرد سالار است یا خیر؟ نیز افزود: من معتقدم جامعه ای داریم که ساختارهای سنتی هنوز در آن وجود دارد و هنوز با نقش خوبی که دین در سیاست و جامعه دارد، فاصله داریم.
ابتکار ادامه داد: متاسفانه برخی با تمسک به برخی ظواهر شریعت یک تفرقی در گفتار و لحنشان دارند این مساله در خانواده هم گاهی مشاهده می شود؛ در حالی که نگاه اسلام به زنان و مردان برابر است؛ ولی تفاوت هایی در مسئولیت های اجتماعی و فردی وجود دارد، اما این تفاوت ها به معنی برتری انسانی نیست. بنابراین باید تلاش کنیم، این نگرش های سنتی که با پیرایه ها و برداشت های خرافی آمیخته، از بین رود.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جممهوری افزود: ما هنوز سقف شیشه ای داریم، ساختار و شکل خانواده چه به شکل سنتی و مدرن برای بانوان و مردان ملاحظاتی را به وجود آورده است و باید روی آن کار شود.

وی با بیان اینکه خانواده نقطه امن است؛ گفت: نباید نقطه اضطراب و تنازع شود؛متاسفانه می بینیم در خیلی موارد خانواده دارد به نگرانی برای نسل جوان تبدیل می شود و تمایل برای تشکیل خانواده کم می شود. این مساله آسیب های زیادی فردی و اجتماعی به وجود می آورد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    همون شهیندخت خوب بود برای این معاونت دیگه .این خانم هیچ تجربه ای در مورد نداره

  • بدون نام

    سلام شما که میدونید همه جا بازرس با وجدان کاری بگذارید هرکی کم کاری یا پارتی بازی کرد سریع اخراج کنید انوقت ببینید همه مردم راضی اند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج