اجرای نقالی دختر ۱۰ ساله به سبک مرشدترابی
ویانا پرویزیان ۱۰ ساله در بخش جوانههای نمایش ایرانی به نقالی «بیژن و منیژه» به سبک زندهیاد مرشدترابی پرداخت.
بهار فهرستی دختر نوجوان ۱۵سالهای است که در هجدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی با اجرای نقالی «بانو گشسب» در بخش جوانههای این رویداد هنری حضور داشت.
او روز جمعه ۱۰ شهریور ماه بعد از افتتاح رسمی جشنواره نقالی « بانو گشسب» را در محوطه باز تئاتر شهر اجرا کرد که اجرای او با استقبال تماشاگران و مدیران جشنواره همراه شد.
بهار فهرستی از ۸ سالگی نقالی را آغاز کرده است. او از کودکی به واسطه مادرش با شاهنامه آشنا شده است و حالا بسیار علاقهمند است تا این کتاب که آن را هویت فرهنگی و نشان تمدن ایران میداند، بیش از پیش خوانده و شنیده شود.
مادر او مدیر یک آموزشگاه هنری است و بهار به واسطه مادرش و یکی از استادان آموزشگاه به نام محمدرضا آزادفر به نقالی علاقهمند شده و از ۸ سالگی کار نقالی را آغاز کرده است.
این دختر نوجوان درباره حضور زنان در نمایشهای ایرانی و گونههایی مانند نقالی گفت: « معمولا خانمها خیلی در این زمینه فعالیت نمیکنند بهویژه دختران نوجوان کمتر به نمایشهای ایرانی علاقه دارند. اما هدف من از شرکت در این جشنوارهها این است که دختران هم سن و سال خود را به نمایشهای ایرانی و شاهنامه آشنا و علاقهمند کنم. تا حتی اگر علاقهای به اجرای نمایشهای ایرانی ندارند، دست کم شاهنامه را بخوانند و بشنوند چون شاهنامه متعلق به فرهنگ ماست اما دارد فراموش میشود.»
او هرچند علاقه دارد که حتما نقالی و بازیگری را در آینده هم ادامه بدهد اما تصمیم دارد شغل دیگری برای خودش انتخاب کند.
بهار فهرستی که با هنرمندانی مانند علی پویان، محمد عبدی، رکسانا عبقری و ... کار کرده است، در اینباره گفت: «حتما تئاتر کار میکنم و در کنارش نقالی هم میکنم، اما تئاتر و نقالی را به عنوان شغل نگاه نمیکنم چون در آمدش کم است ولی دوست دارم در کنار شغلی که در آینده انتخاب میکنم، این هنرها را هم ادامه دهم.»
اجرای نقالی دختر ۱۰ ساله به سبک مرشدترابی
ویانا پرویزیان در بخش جوانههای نمایش ایرانی به نقالی «بیژن و منیژه» پرداخت.
ویانا پرویزیان این نقالی را به سبک زندهیاد مرشدترابی اجرا کرد.
پرویزیان که ۱۰ سال دارد از تهران در بخش جوانههای نمایش ایرانی شرکت داشت و با ادبیات سادهتری که بر پایه نثر و گفتار بود نقالی «بیژن و منیژه» را انجام داد.
متن نیز توسط بهاره جهاندوست تغییراتی پیدا کرده بود و ادبیات مردانه آن تلطیف شده بود.
این نقالی جمعه ۱۰ شهریورماه در محوطه پارک دانشجو با حضور مخاطبان علاقهمند برگزار شد.
هجدهمین جشنواره نمایشهای آیینی سنتی تا ۱۵ شهریورماه ادامه دارد.
دانشآموز مشهدی «هفت خوان رستم» را نقالی کرد
محمدجواد خاکنژاد در بخش جوانههای نمایشی ایرانی به نقالی «هفت خوان رستم» شاهنامه پرداخت.
محمدجواد خاکنژاد دانشآموز ۱۲ ساله مشهدی این نقالی را براساس اجرای زندهیاد مرشدترابی انجام داد.
خاکنژاد در حوزه هنری آموزش دیده و انگیزه، علاقه و استعداد زیادی در زمینه نقالی دارد.
نقالی «هفت خوان رستم» به کارگردانی سعید عسکری و محمد جهانپا آماده شده بود.
این نقالی جمعه ۱۰ شهریورماه در محوطه پارک دانشجو انجام شد.
هجدهمین جشنواره نمایشهای آیینی سنتی تا ۱۵ شهریورماه ادامه دارد.
سه کارگاه آموزشی در جشنواره نمایش های آیینی سنتی برگزار میشود
همزمان با برگزاری هجدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی، سه کارگاه آموزشی برگزار میشود.
در این دوره از جشنواره، کارگاه نقالی با حضور مرشد سعیدی برگزار میشود. این کارگاه روزهای ۱۱ و ۱۲ شهریور ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در کتابخانه مجموعه تئاتر شهر برگزار میشود.
کارگاه موسیقی توصیفی شبیهخوانی دیگرکارگاهی است که در این دوره از جشنواره با حضور محسن هاشمی ـ شهادت خوان و دانش آموخته موسیقی ـ در روزهای ۱۳ و ۱۴ شهریور ماه در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار میشود. این کارگاه نیز ساعت ۱۰ تا ۱۲ روزهای یاد شده برپاست.
در ادامه برگزاری کارگاههای آموزشی جشنواره، نشست پژوهشی گروهخوانی به سرپرستی علی جباری برگزار میشود . این کارگاه که موضوع آن موسیقی تختحوضی و رنگهای آن است، شامگاه سه شنبه ۱۴ شهریور ماه در تالار محراب برپا خواهد شد.
هجدهمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی با دبیری داوود فتحعلی بیگی هشتم تا پانزدهم شهریور ماه برگزار میشود.
ارسال نظر