رشد جایگاه ایرانیها در المپیاد علمی جهانی
پنج المپیاد علمی در رشته های شیمی، ریاضی، فیزیک، کامپیوتر و زیست شناسی در تابستان امسال برگزار شد و دستاورد دانش پژوهان ایرانی ۲۳ مدال رنگین در این المپیادها بود.
المپیادهای علمی در رشته های شیمی، ریاضی، فیزیک، کامپیوتر و زیست شناسی هر ساله در تابستان در کشورهای مختلف جهان برگزار می شود و امسال جمهوری اسلامی ایران میزبان المپیاد جهانی کامپیوتر بود.
بررسی نتایج بدست آمده از تیم های ایرانی در مقایسه با سال گذشته نشان می دهد که در المپیادهای شیمی و ریاضی و فیزیک و زیست شناسی وضعیت کسب مدال دانش آموزان ایرانی بهتر شده است.
در سال ۲۰۱۶ از مجموع ۲۳ مدال ایران در پنج رشته شیمی، ریاضی، فیزیک، کامپیوتر و زیست شناسی، تیم های ایرانی ۶ مدال طلا، ۹ مدال نقره و ۸ مدال برنز بود که این میزان در سال ۲۰۱۷ از تعداد ۲۳ مدال به ۱۰ مدال طلا، ۱۲ مدال نقره و یک مدال برنز رسیده است.
البته در المپیاد جهانی کامپیوتر وضعیت تیم ایران نسبت به سال گذشته کاهش رتبه داشته است و با وجود ۴ مدال نتوانست عنوان سال قبل را تکرار کند.
المپیاد جهانی شیمی و مقام سومی جهان برای ایران
چهل و نهمین المپیاد جهانی ۲۰۱۷ شیمی از ۱۵ تا ۲۴ تیرماه ۹۶ در شهر ناخن پاتوم تایلند برگزار شد و تیم المپیاد شیمی جمهوری اسلامی ایران با کسب ۳ طلا و یک نقره به مقام سوم جهان رسید.
از تیم المپیاد شیمی جمهوری اسلامی ایران در این دوره شامل امیرحسین بهنوش، پارسا پیروز و امیرعباس کاظمی نیا هر سه نفر مدال طلا و سروش بانیانی مدال نقره را کسب کردند. امیر عباس کاظمی نیا در رتبه انفرادی نیز بین ۲۹۷ دانش آموز شرکت کننده نفر سوم جهان شد.
در چهل و نهمین المپیاد جهانی ۲۰۱۷ شیمی ۷۶ کشور شرکت کرده بودند.
تیم دانش آموزان ایرانی در سال ۲۰۱۶ در چهل و هشتمین المپیاد جهانی شیمی دو مدال طلا و دو مدال نقره بدست آورده بودند.
المپیاد جهانی ریاضی و مقام پنجمی جهان برای ایران
پنجاه هشتمین المپیاد جهانی ریاضی از ۲۱ تا ۳۰ تیرماه ۹۶ در شهر ریو برزیل برگزار شد و اعضای تیم المپیاد ریاضی جمهوری اسلامی ایران ۲ مدال طلا و ۳ نقره و یک برنز به دست آوردند و مقام پنجم جهان را در المپیاد کسب کردند.
دانش آموزان جمهوری اسلامی ایران در پنجاه هشتمین المپیاد جهانی ریاضی امیر مجتبی صبور و آریو لطفی جندقی مدال طلا، طاها میران زاده، سید محمد صادق مهدوی، فرهود رستم خانی مدال نقره و سروش تسلیمی به مدال برنز دست یافتند. امیر مجتبی صبور با کسب، ۳۵ نمره از ۴۲ نمره موفق به کسب رتبه اول در بین ۶۱۵ شرکتکننده شد.
در این مسابقات ۱۱۱ کشور شرکت کرده بودند که تیم جمهوری اسلامی ایران بعد از کره جنوبی، چین، ویتنام و آمریکا در رتبه پنجم جهان قرار گرفت.
تیم المپیاد ریاضی ایران در پنجاه و هفتمین مسابقات المپیاد جهانی ریاضی در سال ۲۰۱۶ توانسته بود ۶ مدال نقره و برنز کسب کند.
المپیاد جهانی فیزیک و ۵ مدال رنگین برای ایران
چهل و هشتمین المپیاد جهانی فیزیک از ۲۵ تیر تا ۲ مرداد ۹۶ در شهر «یوک یاکارتا»ی اندونزی برگزار شد و اعضای تیم المپیاد فیزیک جمهوری اسلامی ایران ۲ طلا و ۳ نقره کسب کردند.
دانش آموزان جمهوری اسلامی ایران شامل علیرضا درویشی و امین روانبخش مدال طلا و سید ارشیا رضوی، سید علیرضا موسوی حسینی و عرفان عباسقلی نژاد مدال نقره را در این دوره از المپیاد کسب کردند.
در این دوره از مسابقات ۸۶ کشور شرکت کرده بودند که تیم ایران به ۵ مدال به مقام یازدهم جهان دست یافت.
تیم المپیاد فیزیک جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۶ دو مدال طلا، یک مدال نقره و دو برنز را در المپیاد جهانی فیزیک کسب کرده بود.
المپیاد جهانی کامپیوتر و مقام چهارمی جهان برای ایران میزبان
بیست و نهمین دوره المپیاد کامپیوتر ۲۰۱۷ در روزهای ۶ تا ۱۳ مرداد ماه ۹۶ در شهر تهران برگزار شد و اعضای تیم اصلی ایران در این رقابت ها صاحب یک مدال طلا و ۳ نقره شدند.
به دلیل میزبانی ایران، تیم جمهوری اسلامی ایران امکان شرکت با دو تیم داشت که با چهار مدال رنگین به مقام چهارم المپیاد جهانی کامپیوتر رسید.
در تیم اصلی ایران محمدحسین نعمت اللهی مدال طلا و آرش محمودیان، محمد صانعیان و حمیدرضا هدایتی مدال نقره کسب کردند.
اما تیم دوم ایران شامل علی احمدی، امیر آذرمهر، ایمان غلامی و علی شفیعی همگی مدال نقره کسب کردند.
در این دوره از رقابتها تیم کشور ژاپن با کسب ۳ مدال طلا توانست جایگاه نخست این رقابت ها را بدست بیاورد. بعد از ژاپن تیمهای چین و روسیه رتبههای دوم و سوم را کسب کردند.
تیم المپیاد کامپیوتر جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۶ دو مدال طلا، دو مدال نقره را در المپیاد جهانی کامپیوتر کسب کرده بود.
المپیاد جهانی زیست شناسی و ۴ مدال رنگی برای ایران
بیست و هشتمین المپیاد جهانی زیست شناسی در روزهای اول تا هشتم مردادماه ۹۶ در شهر کاونتری انگلستان برگزار شد و تیم جمهوری اسلامی ایران توانست ۲ مدال طلا و ۲ مدال نقره کسب کند.
در تیم المپیاد زیست شناسی جمهوری اسلامی ایران شامل علیرضا درزی راوندی مدال طلا، محمدجواد مقراضی مدال طلا، معین قاسمی مدال نقره و شقایق خان محمدی مدال نقره کسب کردند.
پیش از این تیم المپیاد زیست شناسی جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۶ یک نقره و سه برنز کسب کرده بود.
المپیاد نجوم و اختر فیزیک
یازدهمین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک ۲۰۱۷ در روزهای ۲۱ تا ۳۰ آبان ماه ۹۶ در شهر پوکت تایلند برگزار خواهد شد.
به گزارش مهر، تیم ایران در دهمین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک به مقام سوم جهان رسید. این دانش پژوهان در دهمین دوره این مسابقات که از تاریخ ۱۹ الی ۲۹ آذر ماه ۹۵ با شرکت ۴۴ کشور در شهر بوبانیشوار هند برگزار شد، با کسب ۲ مدال طلا، ۳ مدال نقره و یک دیپلم افتخاربه کار خود پایان دادند.
در این مسابقات، پارسا عالیان و روزبه قادری به مدال طلا، ستاره فروزان، وحید حمدی و ارسلان معتمدی به مدال نقره، معین محمدی، محمد حسین قاسم پور نوبیجاری و عماد صالحی به مدال برنز، و رامتین محصل یزدی به کسب دیپلم افتخار نائل آمدند.
نظر کاربران
پس چرا علیرغم این رتبه های برتر وهمیشه جز ده کشور اول دنیا بودن وضع واوضاع سطح تکنولوژی واقتصادی و رفاهی ومعیشتی و مدیریتی اینقدر اسف بارو جز صدکشور اول دنیا هم نیستیم. چرا چون از فکر وایده و سطح علم ودانش این افراد نخبه در اداره امور استفاده نمیشود وبهایی به اینگونه افراد نخبه داده نمیشود وکشورهایی مثل امریکا این افراد را جذب وفرار مغزها اتفاق می افتد