پشت صحنه نفرت پراکنی رسانه ای در آمریکا
این مدیر مجموعه سیاسی-سرگرمی راستگرا، چندین دهه است که با هدف سود و نفوذ سیاسی، سیاست کثیف را وارد بریتانیا، ایالات متحده و استرالیا نموده است.
امروز نیز، بار دیگر زمان آن رسیده است که از برخی اشخاص نام ببریم. اما این بار این افراد فقط در بریتانیا که با خروج از اتحادیه اروپا ابعاد دموکراسی خود را دچار تزلزل کرد، فعالیت نمی کنند. در ایالات متحده نیز روز ۱۲ آگوست، در شارلوتزویل ویرجینیا، شاهد خشم خودبرترپنداران سفید پوست بودیم که باعث مرگ یکی از معترضین این تظاهرات و زخمی شدن بسیاری دیگر شد.
تعجبی ندارد که رئیس جمهور دونالد ترامپ، قصد نام بردن از این افراد را ندارد. دو روز طول کشید که ترامپ گروه های تروریستی نژادپرستانه که خرابی های بسیاری در شارلوتزویل به بار آوردند، محکوم کند. پس از آن نیز بلافاصله با برابر دانستن کار نادرست اعضای گروه کلو کلاس کلان و افراطیون جناح راست طرفدار نازی ها، با رفتار متعرضین آنها، از موضع خود عقب نشینی کرد. در واقع ترامپ، پست ریاست جمهوری خود را مدیون این گروه های خشم و نفرت که در شارلوتزویل شاهد آن بودیم، است.
اما با وجود اینکه ترامپ باعث شعله کشیدن نفرت در آمریکا است، اما باید گفت که او این آتش را برپا نکرده است؛ همان طور که افراد عامل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا چنین کاری را نکرده اند. برای پیدا کردن سردسته و مسئول واقعی ایجاد این فضای سیاسی که در آن دروغ های بی شرمانه، نژادپرستی آزادانه، و تعصب کورکورانه وارد جریان اصلی گفتمان عمومی شده است، باید فراتر از این ها نگاه کنیم.
با مسئول این اتفاقات و افروختن آتش خشم و نفرت آشنا شوید: روپرت مرداک
این مدیر مجموعه سیاسی-سرگرمی راستگرا، چندین دهه است که با هدف سود و نفوذ سیاسی، سیاست کثیف را وارد بریتانیا، ایالات متحده و استرالیا کرده است. این روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی مرداک بوده اند که با تبلیغ های دروغ و فریبکارانه راه را برای محبوبیت ترامپ و پیشبرد اخذ رأی بیشتر برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باز کرده اند.
اما دقیقا گناه مرداک چیست؟ فهرست شکایت های رو به ازدیاد آزار و اذیت جنسی علیه کانال فاکس نیوز و لو رفتن رسوایی آور هک کردن تلفن های خصوصی در انگلیس را که سبب بسته شدن روزنامه "نیوز آو د ورلد" در سال ۲۰۱۱ شد، کنار می گذاریم.
برای اثبات مجرمیت مرداک، کافی است تنها به پیشینه اخیر دروغ و فریبکاری رسانه های تحت مدیریت او اشاره کنیم. به عنوان مثال، تلاش های مکرر فاکس نیوز به منظور ربط دادن قتل سث ریچ، یکی از اعضای کمیته ملی دموکرات، به کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون که بعدا معلوم شد اشخاصی در کاخ سفید با فاکس نیوز برای جعل این خبر همکاری کرده بودند.
یا مثلا عجیب ترین تئوری توطئه فاکس نیوز مبنی بر اینکه کلینتون و همدستانش حلقه ای پدوفیلی در رستورانی خارج از واشنگتن تشکیل داده اند که باعث شد مردی با باور این خبر با اسلحه به آن رستوران حمله کند.
اما ظاهرا این حادثه نه فاکس نیوز و نه صاحب آن را متوقف نکرد. این خبرگزاری، اخبار دروغین دیگری را منتشر کرد که بر اساس آن، باراک اوباما، رئیس جمهور وقت، سازمان اطلاعاتی انگلیس را مامور کرده است که طی مبارزات انتخاباتی، جاسوسی ترامپ را بکند. و همچنین انتشار این داستان بی اساس که جیمز کومی، رئیس پیشین اف بی آی، که ترامپ به اتهام تحقیقات درباره ارتباط احتمالی کمپین انتخاباتی ترامپ با روسیه او را اخراج کرد، اطلاعات محرمانه ای را فاش کرده است.
در هر سازمان مطبوعاتی مسئول، انتشار حتی یکی از این نمونه های اخبار جعلی، باعث اخراج ویراستاران مربوطه می شود. اما مرداک به دلایلی هنوز مشغول به کار است و سود کافی برای ساکت نگه داشتن سهامداران بزرگ نهادها به دست می آورد.
اگر بازار قادر به وادار کردن مرداک به توقف فریب و نشر اکاذیب نیست، شاید وظیفه دولت هاست که دست به کار شوند و جلوی مرداک را بگیرند. از آنجایی که مرداک درصدد به راه انداختن یک کانال خبری در بریتانیا است، دولت این کشور موقعیت مناسبی برای جلوگیری از به وجود آمدن یک فاکس نیوز دیگر در تلویزیون کشورش را دارد.
آسیبی که اخبار کذب و تند در جامعه به بار می آورد بسیار مخرب است. می توان گفت که به همین دلیل، مرداک یکی از گناهکارترین مردان تاریخ معاصر است و باید هر چه زود تر جلوی او گرفته شود.
ارسال نظر