خواب دیدن احتمال ابتلا به زوال عقل را کاهش میدهد
در پی تحقیقاتی که به مدت ۱۲ سال توسط محققان آمریکایی در دانشگاه بوستون انجام گرفت، مشخص شد حرکات سریع چشم، ارتباط نزدیکی با خطر ابتلا به بیماریهای عصبی صعبالعلاج دارد.
به گزارش نشریه دیلی تلگراف، در پی تحقیقاتی که به مدت ۱۲ سال توسط محققان آمریکایی در دانشگاه بوستون انجام گرفت، مشخص شد حرکات سریع چشم، ارتباط نزدیکی با خطر ابتلا به بیماریهای عصبی صعبالعلاج دارد.
در این تحقیقات ابتدا الگوی خواب 321 داوطلب بالای 60 سال مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت و سپس در یک بازه 12 ساله وضعیت سلامت این داوطلبان پیگیری شد تا میزان خطر ابتلا به زوال عقل در بین آنها مشخص شود.
حرکت سریع چشم مرحلهای از خواب است که در آن خواب دیدن اتفاق میافتد و فعالیت مغز، دمای بدن، سرعت تنفس و ضربان قلب افزایش مییابد.
پیش از این ارتباط زوال عقل با اختلال خواب به اثبات رسیده است، اما هنوز محققان نمیدانند که کدام یک از این عوامل موجب بروز دیگری میشود.
به گفته این محققان، مراحل مختلف خواب تاثیرات متفاوتی بر ویژگیهای اصلی آلزایمر برجای میگذارند و نتایج این تحقیقات مکانیزم حرکت سریع چشم را به عنوان ابزاری برای پیشبینی زوال عقل شناسایی میکند.
این محققان اوایل سال جاری میلادی دریافتند در یک بازه زمانی 10 ساله خطر ابتلای افرادی که بیش از 9 ساعت خواب مستمر شبانه دارند به زوال عقل در مقایسه با سایرین دو برابر است.
بر اساس آمار رسمی انجمن آلزایمر انگلیس، احتمال ابتلای افراد بالای ۶۵ سال به آلزایمر یک به ۱۴ است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Neurology منتشر شده است.
نظر کاربران
یعنی من خواب نمیبینم بی عقلم
بازنشسته هستم اکثر خوابهایی که می بینم مربوط به دفترچه قسط بدهکاری و بیکاری فرزندانم می باشد .واین افکار باعث فکر وخیال ونهایتا فراموشی بیشتر شد .این نظریه درباره اکثریت مردم ایران صدق نمی کند .این نظریه درباره کسانی صدق می کند که با اسایش وارامش می خوابند .ما با استرس می خوابیم وبا خوابهای اشفته از خواب بلند می شویم
نظریه پرداز محترم لطفا با طبقات مختلف مردم ونوع خوابهای انها مصاحبه شود سپس ان را به عنوان یک نظریه عمومی وهمه مطرح نمایید .خوابت خوش .خواب دیدنت شیربن ..تعبیر خوابت خوشتر ...:'(
خیلی سادهس .. ازونجابی که بشر امروزی سرتاسر روز رو با هیجانات و استرسها و ناکامی و ترس و حسادت و رقابت و باقی نیرهروزیها طی میکنه باید بطریقی این بار ذهنی رو تخلیه کنه و بدین دلیل خواب دیدن کمک بزرگی به انسان امروزیه تا دچار فروپاشی ذهنی نشه و خواب دیدن روشی برای تخلیه این هیجانات فاقد اصالت و ارزشه .. حال پرسش اساسی اینه که چرا ما بنام زندگی دچار این مشکلات و بدبختیها هستیم .. نه اینه که ما روش زندگی پویا و حقیقی و غیرذهنی رو بکناری زده و احمقانه گذران عمر میکنیم !!!