وقتی ازدواج، گناه متجاوز را پاک میكند
شايد همه ما روايتهايي درباره تجاوز به دختران و هتك آبروي آنان شنيده باشيم، جرمي كه ديگري مرتكب شده و قرباني، تاوان آن را ميپردازد تا از خطر بيآبرويي مصون بماند.
به نظر ميرسد چنين راهكاري بيشتر در كشورهاي كمتر توسعهيافته يا درحال توسعه درنظر گرفته ميشود، چنانكه سال گذشته پارلمان تركيه در تصميمي تعجببرانگيز بر آن شد تا با تصويب اصلاحيهاي در خصوص «قانون تجاوز جنسي»، مردانی را که پس از برقراری رابطه جنسی با دختران کم سن و سال با آنها ازدواج کنند، به عنوان متجاوز مورد پیگرد قانوني قرار ندهد.
تصميمي كه نه تنها مورد مخالفت بخشي از مردم تركيه قرار گرفت كه با مخالفت جدي صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، مواجه شد و اين نهاد از تركيه خواست تا مجرمیت کودکآزاری و تجاوز به کودکان زیر سن قانونی را از قوانین خود برندارد.
اما تركيه تنها كشوري نيست كه سعي ميكند راه فرار را براي متجاوزان به عنف باز بگذارد. ماده 522 قانون مجازات لبنان نيز مقرر كرده است: اگر عقد نکاح صحیح مابین مرتکب يكي از جرایم تجاوز، تجاوز به صغیر، ازاله بکارت با وعده ازدواج، تشویق به فساد، تجاوز به کودک و تجاوز جنسی به افراد معلول يا قربانی انجام شود و حکم علیه متجاوز صادر شده باشد، مجازات تعلیق خواهد شد. در كشور اردن نيز قانوني مشابه در اين زمينه وجود دارد.
اگر چه بخشي از بروز چنين ماجراهايي به دليل فرهنگ سنتي جوامع است اما بخش ديگر مربوط به نگاه قانونگذار است كه در پيروي از نگاه سنتي جامعه، بهترين راه حمايت از دختر قرباني را ازدواج وي با فرد متجاوز تلقي ميكند. به نوعي در اين نگاه هتك آبرو از آن قرباني است و نه مجرم. از سوي ديگر آن كه مجازات ميشود دختري است كه مورد تجاوز قرار گرفته و بهتر است به جبران آنچه بر سرش آمده با مسبب جنايت ازدواج كند.
متاسفانه در جوامع سنتي به جاي آنكه قانونگذار جلوتر از جامعه حركت كند، همگام با جامعه در حركت بوده و از نگاه و فرهنگ حاکم پيروي ميكند و چه بسیار ممكن است در چنين جوامعي حقوق افراد، قرباني تفكر جامعه شود. موضوع ازدواج با متجاوز در قوانين ما نيز قابل تامل است.
آذرماه سال گذشته خبري در رسانههاي ايران منتشر شد مبني بر اينكه مادر دخترك 16 سالهاي كه مورد تجاوز همسايه قرار گرفته است، طي نامهاي به دادگاه، شرط بخشودگي اين فرد را ازدواج وي با دخترش قرار داده است.
اگرچه اين تبصره، زنا در حالت مستي، خواب يا بيهوشي را نيز در حكم زناي به عنف قرار داده و دايره شمول مصاديق تجاوز را گسترش ميدهد اما در بخش ديگري با قرار دادن شرط بلوغ براي دختري كه مورد تهديد يا ارعاب يا ربايش قرار ميگيرد، تعداد افرادي را كه تحت حمايت اين ماده قانوني قرار ميگيرند، محدود ميكند.
نظر کاربران
تاسف آوره واقعا تاسف آوره
ازدواج متجاوز اگر طرف مجرد بوده خوب هست وبهتر از کینه و کشتن طرف است زیرا طبق قوانین غیرمنطقی جوان مجرد رو به جرم تجاوز اعدام می کنن. در صورتی که قربانی زنده است و فرد جوان عمدتا از فشار مالی و ناامیدی به این گناه دست می زند. البته کاری به تجاوز گروهی و ... ندارم که اون بده. اما پسر مجرد متجاوز ازدواج کند بسیار خوب بوده و طبق سنت پیامبران است که مثال بارز ان حضرت لوط می باشد که به همجنسگرایان متجاوز دختران خود را برای ازدواج و اصلاح شدن پیشنهاد می دهد. من مطمئنم در این مورد اکثر متجاوزین پاک می شوند و اندکی راه خطای پیشین رو میرن. که البته این موضوع برای فردی که کارش تجاوز به دختران و زنان بوده کاملا متفاوت است. منظورم فردی است که تنها یکبار از فشار جنسی این کار رو کرده و نه به نیت دیگر.
پاسخ ها
.فکری به حال خودت کن دوست من
وای به حال دوستان و اطرافیانت مخصوصا انسان های مونثی که نزدیکت زندگی می کنن