استراتژی های دولت برای جلوگیری از کودک آزاری
باید بتوان استراتژیهای مختلف را نسبت به کودک آزاریها و ویژگیهای آن شناسایی کرد. برای مثال با بررسی پرونده بنیتا (کودک هشتماهه دزدیده شده) باید سارق خودرو و پدر او که خودرو را رها کرده مورد بررسی قرار بگیرند. برای مقابله با کودک آزاریها باید به افزایش آگاهی و مهارت مردم توجه کرد.
باید بتوان استراتژیهای مختلف را نسبت به کودک آزاریها و ویژگیهای آن شناسایی کرد. برای مثال با بررسی پرونده بنیتا (کودک هشتماهه دزدیده شده) باید سارق خودرو و پدر او که خودرو را رها کرده مورد بررسی قرار بگیرند. برای مقابله با کودک آزاریها باید به افزایش آگاهی و مهارت مردم توجه کرد. برای مثال مددکاران سازمان بهزیستی در مهد کودکها برای ارتقای مهارتهای زندگی نحوه برخورد با افراد غریبه را به کودکان توضیح میدهند. همچنین با بررسی پرونده آتنا اصلانی باید تاکید کرد که اگر کودک از مهارتهای خود مراقبتی برخوردار بود، آن اتفاق ناگوار رخ نمیداد. برای مقابله با انواع و اقسام کودک آزاریها میتوان آموزشها را از مراقبتهای دوران بارداری آغاز کرد. برای مثال در بدو تولد نوزاد هم میتوان والدین را در مراکز درمانی درباره نحوه فرزند پروری آگاه کرد، چون بیش از نیمی از کودک آزاریها به دلیل غفلت والدین رخ میدهد. در ضمن کودک آزاری فقط به ضرب و شتم کودک ختم نمیشود، بلکه هرگونه توهین، تحقیر و مقایسه کودک با دیگران او را مورد آسیب قرار میدهد. در دو سه سال اخیر سازمان بهزیستی مسائل مختلف همچون حریم خصوصی را در مهد کودکها به کودکان آموزش میدهد، اما هم اکنون سازمان بهزیستی در پی آموزشهای فراگیر است. در این برنامه قرار است والدین و سرپرستان کودکان هم تحت آموزش قرار گیرند. همچنین با این آموزشها میتوان کودکان و نوجوانان را در مدارس به شکل آگاه پرورش داد.
بر اساس گزارشات اورژانس اجتماعی در سال 95 حدود 13هزار تماس در زمینه کودک آزاری ثبت شده است. در این میان حدود هفتهزار تماس مورد تایید قرار گرفته است. با هر تماس تیم درمانگر به محل اعزام شده و با پرسوجو مساله را مورد بررسی قرار میدهند. این افراد با مشاهده کودک آزاری اقداماتی همچون دور کردن کودک از محل را با تایید قاضی انجام میدهند. برای مثال وقتی کودک در خانواده، به دلیل اعتیاد پدرش تحت آزار قرار میگیرد، اورژانس اجتماعی به همراه نیروی انتظامی اقدامات لازم را انجام میدهد. نیروی انتظامی و قضات دادگاه مساله کودکآزاری را با حساسیت دنبال میکنند.
بر اساس همکاریهای انجام شده با وزارت بهداشت قرار شد که مادران معتاد بعد از زایمان به اورژانس اجتماعی معرفی شوند. در این اقدام سال گذشتههزار و ۳۰۰ نوزاد به سازمان بهزیستی معرفی شدند، در حالی که این نوزادان میتوانستند در معرض فروش و انواع آسیبها قرار بگیرند. برای مثال وقتی یک مادر کارتن خواب و معتاد مسئولیت نگهدای نوزاد را برعهد میگیرد، دیگر نمیتوان نسبت به سلامت آن طفل امیدوار بود. بر اساس بررسیهای میدانی سازمان بهزیستی و گزارشات سازمانهای مردم نهاد میتوان گفت که بیش از ۸۰درصد از نوزادان و کودکان در معرض فروش کاهش یافته است. هم اکنون نگرانی سازمان بهزیستی درباره زایمانهای زنان معتاد در پاتوقها و دیگر محلهای غیر رسمی است. در این شرایط از افراد فعال در حوزه خدمات اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد خواستار اطلاعرسانی هستیم. درضمن حمایت از مادران معتاد باردار نیز در دستور کار بهزیستی قرار دارد. در این اقدام باید بتوان این افراد را از خدمات متعدد بهرهمند کرد.
ارسال نظر