روايت تحقق وعده روحاني براي دانشجويان
اتحاديه تشكلهاي اسلامي دانشجويان ايران مجوز فعاليت گرفت.
روزنامه اعتماد: اتحاديه تشكلهاي اسلامي دانشجويان ايران مجوز فعاليت گرفت.
نخستين مجوز اتحاديه تشكلهاي دانشجويي در آخرين روزهاي عمر دولت يازدهم صادر شد و «تادا» كه متشكل از دهها تشكل دانشجويي اصلاحطلب است، توانست با كسب مجوز از وزارت علوم نماد تحقق يكي ديگر از وعدههاي حسن روحاني باشد. وعدهاي كه اگرچه به گمان برخي دانشجويان و فعالين سياسي ديرتر از زمان مورد انتظار محقق شد و هنوز برخي تشكلها در انتظار چنين مجوزي هستند اما همين تحققش نيز جاي خوشحالي دارد چه آنكه عبدالله رمضانزاده و فيضالله عربسرخي دو فعال سياسي اصلاحطلب و الياس حضرتي، نماينده مجلس ضمن ابراز خرسندي از اين اتفاق آن را به فال نيك گرفتند.
اما رسيدن تا اين مرحله چهار سال تلاش دانشجويان را پشت سر خود داشت. سال ٩٢ و انتخابات رياستجمهوري كه منجر به پيروزي حسن روحاني شد براي دانشجويان اصلاحطلب نقطه اميدي بود تا روياي بازگشت انجمنهاي اسلامي دوباره زنده شود. رويايي كه در سالهاي دولت نهم و دهم با تعطيلي و پلمب دفاتر انجمن اسلامي به محاق رفت و با ضعيف شدن دفتر تحكيم وحدتي كه به طيف علامه معروف شده بود ديگر اثري از آن نماند. با اين حال با تغيير در راس دولت و حضور چهرهاي مانند فرجيدانا، دانشجويان اصلاحطلب را به ساخت تشكلهاي جديد دانشجويي اميدوار كرد. اين اميد بلافاصله در بسياري از دانشگاهها منجر به تشكيل انجمنهاي اسلامي با نامهاي مختلف شد.
آنها مجبور بودند به دليل جلوگيري از تشابه اسمي با انجمن اسلاميهاي باقيمانده از دولت احمدينژاد كه در اختيار طيف اصولگرايان بود پسوندهاي مختلفي را به نام خود اضافه كنند. پسوندهايي نظير «اميد»، «ترقيخواه»، «آرمانخواه» و... به نام انجمن اسلاميهاي جديد اضافه شد تا وجه تمايز آنان با ديگران باشد. دانشجويان در دولت روحاني توانستند با گرايشهاي مختلف اصلاحطلبي تشكلهاي خاص خود را تدارك ببينند و هر كدام با طيفبنديهايي كه البته مرزبندي جدي با يكديگر نداشتند شروع به فعاليت كردند. سالها بود كه برگزاري نشستهاي سياسي با حضور چهرههايي نظير سعيد حجاريان و ابراهيم اصغرزاده و ساير اصلاحطلبان به خواست مشترك دانشجويان تبديل شده و با سد محكم مقامات دانشگاه مواجه ميشد اما بالاخره اين سد شكست و دانشگاه اميركبير و پس از آن ساير دانشگاهها توانستند به لطف پيگيريهاي جدي دانشجويانش اين خط قرمزهاي نانوشته و فراقانوني را كنار بگذارند.
گام دوم دانشجويان در دوران جديد حركت به سمت شكلگيري يك اتحاديه فراگير دانشجويي بود. اتحاديهاي كه در خلأ وجود دفتر تحكيم وحدت بتواند حركت منسجم دانشجويان را شروع كند و تداوم بخشد. تعدادي از انجمنهاي اسلامي در ديماه ٩٤ و پس از آن ارديبهشت ٩٥ دو نشست سراسري برگزار كردند. آنها در اين نشستها و در قالب كارگاه، تلاش كردند تا فعاليت سياسي و دانشجويي را از علي شكوري راد، حسين مرعشي، هادي خانيكي و غلامرضا ظريفيان بياموزند.
پس از آن بود كه مطالبه شكلگيري يك اتحاديه واحد دانشجويي گسترش يافت و اين مطالبه در ديدارهاي جداگانهاي كه دانشجويان با خاتمي، مرحوم هاشمي، سيدحسن خميني و عارف داشتند، بارها مطرح شد تا آنها بتوانند از اين طريق خواست خود را به گوش مسوولان وزارت علوم برسانند. با اين وجود رايزنيها و فراهم آوردن آسودگي خاطر براي برخي نهادهاي قانوني فرآيندي زمانبر بود كه بالاخره وزارت علوم توانست بر آن فايق آيد و مجوز اتحاديه تشكلهاي اسلامي دانشجويان ايران (تادا) را صادر كند.
پ
ارسال نظر