روز گذشته، یکی از نمایندگان مجلس گفت که تخلفات شهرداری تایید شده است. علیرضا رحیمی، نماینده مجلس در خصوص جدیدترین اخبار از موضوع تخلفات شهرداری و واگذاری املاک، تصریح کرد: گزارش دادستان کل کشور در این راستا، وقوع تخلف را تایید کرد. اما به یاد داریم که شهردار تهران پیش از این، وجود تخلف در ماجرای واگذاری املاک را تکذیب کرده بود.
آرمان: کابینه دولت باید مطابق با رأی ۲۴میلیون باشد
بر کار شورای شهر «نظارت» خواهیم کرد
روز گذشته، یکی از نمایندگان مجلس گفت که تخلفات شهرداری تایید شده است. علیرضا رحیمی، نماینده مجلس در خصوص جدیدترین اخبار از موضوع تخلفات شهرداری و واگذاری املاک، تصریح کرد: گزارش دادستان کل کشور در این راستا، وقوع تخلف را تایید کرد. اما به یاد داریم که شهردار تهران پیش از این، وجود تخلف در ماجرای واگذاری املاک را تکذیب کرده بود.
از سوی دیگر، شورای شهر جدید تهران نیز قادر است گزارشی در این زمینه تهیه کند. به هر صورت، نقش مجلس در بررسی تخلفات شهرداری بسیار مهم است و با همکاری میان شورا و مجلس میتوان یک گام به شفافیت در مدیریت شهری تهران نزدیک شد. برای بررسی این موضوع عبدالرضا هاشمزایی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون شوراها در مجلس، گفتوگویی با «آرمان» کرده که متن آن را در ادامه میخوانید.
اخیرا بحث رسیدگی به تخلفات شهرداری از سمت مجلس مطرح شده است. ماجرای رسیدگی به تخلفات شهرداری تهران را چگونه ارزیابی میکنید؟
متاسفانه در بحث برخورد با تخلفات، مشکلات بسیاری وجود دارد. این موضوع معمولا در ملاحظات سیاسی و جناحی، مغفول واقع میشود و از برخوردهای قاطعانه، فاصله گرفته میشود. در این یک سال و نیمی که از عمر مجلس دهم میگذرد، نمایندگان درگیر برنامه توسعه ششم بوده و مجبور بودند تمام توان خود را بر این موضوع بگذارند.
پس از آن نیز بررسی لایحه بودجه در دستور کار قرار گرفت و اخیرا نیز بحث دولت، کابینه، بررسی سوابق و کارنامه وزرای فعلی و همچنین بررسی گزینههایی که احتمالا عهدهدار وزارتخانههای مختلف میشوند، تمام وقت نمایندگان را گرفته است. من اعتقاد دارم که پس از استقرار دولت دوازدهم و طی شدن مرحله رأی اعتماد، کمیسیونها و نمایندگان زمان بیشتری برای رسیدگی دقیقتر به دیگر امور را دارند.
به همین صورت، کمیسیون شوراها، مجمع تهران و شورای شهر نیز با دست بازتری به انجام وظیفه میپردازند. کمیسیون شورا، مجمع تهران و شورای شهر پایتخت تقریبا در یک طیف فکری قرار دارند و میتوانند اقدامات موثرتری انجام دهند. رسیدگی به ماجرای تخلفات شهرداری قبلی نیز یکی از موضوعات مهمی است که نیازمند تلاش هر سه تیم است. تخلفاتی که درباره شهرداری اعلام شده حتی اگردرصدی از آن تایید شود و واقعیت داشته باشد، فاجعهای بزرگ است، چرا که گستردگی این تخلفات بسیار بالاست.
یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد که دادستانی دیوان محاسبات، تخلف در ماجرای واگذاری املاک شهرداری را تایید کرده است.
باتوجه به اظهاراتی که منعکس شده، دادستانی دیوان محاسبات در مورد واگذاری املاک شهرداری بررسیهایی انجام داده است. این پروسه نیز از مدتها قبل در جریان بود که ابتدا دادستانی کل کشور به ماجرا ورود کرد، سپس تحقیق و تفحص از شهرداری در مجلس مطرح شد که رأی نیاورد و در نهایت، دادستانی دیوان محاسبات پیگیری ماجرا را عهدهدار شد.
اینکه تخلفات شهرداری از سوی دادستانی دیوان محاسبات تایید شده، قطعی است اما میزان تخلفات، مصداقها و دستاندرکاران این تخلفات نیازمند زمان بیشتری است تا ابهامات آن روشن شود.
آیا بین کمیسیون شوراها در مجلس با شورای شهر پنجم تهران همکاری صورت گرفته است؟
مجلس علاوه بر قانونگذاری، بعد نظارتی خود را باید دقیقتر کند. بحثهایی هم درباره نظارت بر شوراهای شهر و روستاهای کل کشور در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس صورت گرفته است تا اقدام به گزارشگیری از شوراهای مختلف کنیم. تهران نیز به عنوان پایتخت از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است.
من و خانم مافی نیز نمایندگان تهران در مجلس هستیم بنابراین در مورد شورای شهر پایتخت میتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم. در کارهایی جز قانونگذاری و نظارت که همه نمایندگان مجلس در آن مساوی هستند، پیگیریهای ما نسبت به شهر تهران متفاوت با دیگر شهرهاست. در تهران با یک کلانشهر با بیش از ۱۰میلیون نفر جمعیت مواجهیم و از سوی دیگر با وضعیت متفاوتی از لحاظ توسعهای روبهرو هستیم.
شاید برخی نمایندگان به دنبال توسعه شهر و منطقه خود باشند اما نمایندگان تهران باید تلاش کنند که صنایع و کارخانجاتی را که سبب آلودگی شهر شدهاند دور کنند. بیشترین درگیری نمایندگان تهران با شهرداری، محیطزیست و شوراهاست. بنابراین بیشترین تماس ما با نهادهایی هستند که به تهران خدمترسانی میکنند که شاید مهمترین آن نیز شهرداری و شورای شهر است.
ما هرگونه حمایت را که لازم است از شورا و شهردار خواهیم داشت. همچنین نظارت بر عملکردها نیز بحث مهمی است. نظارت برعملکرد شهرداران کل کشور بسیار حائز اهمیت است. تهران با معضلات بسیاری مانند ساختوسازها، تراکمفروشی، حاشیهنشینی، آلودگیهای مختلف و... مواجه است که نیازمند ورود نمایندگان مجلس به ویژه مجمع تهران است که متشکل از ۳۰ نماینده تهران است. برنامههایی برای رسیدگی منظم و دقیقتری نسبت به گذشته در خصوص تهران داریم که مشکلات مردم و شهروندان حل و فصل شوند.
آیا نمایندگان مجلس در بحث انتخاب شهردار، مورد مشورت قرار گرفتهاند؟
همکاری مجلس با شورا نباید به منزله دخالت در کار مدیران شهری باشد و قرار نیست مصداقی معرفی کند، البته شاخصهایی در مورد ویژگیهای شهردار آینده تهران به شورا معرفی شده است. باتوجه به رأیگیری نمایندگان شورا در بحث انتخاب 7 گزینه شهرداری، میتوان حدس زد که چه کسی شهردار آینده تهران خواهد بود.
محمدعلی نجفی بیشترین رأی را کسب کرده که احتمال میرود او کرسی شهرداری تهران را کسب خواهد کرد. البته باید تا زمان رسمی اعلام آن صبر کرد. آقای نجفی انتخاب خوبی است که از سمت شورا در بین گزینهها لحاظ شده است. او پیش از این نیز سابقه حضور در شورای شهر تهران را داشته است. در مجموع، مجلس از شهردار آینده تهران حمایت خواهد کرد.
از بحث شهرداری که عبور کنیم، آقای روحانی وعده تشکیل کابینه ۲۴ میلیونی داده بود. از سوی دیگر مردم نیز مطالباتی در این زمینه داشتند. شما به عنوان نماینده مردم چه ارزیابی از کابینه جدید دارید و توصیه شما به آقای روحانی در این مورد چیست؟
در این مرحله، اخبار و اطلاعاتی که به گوش میرسد حاکی از کابینه ۲۴ میلیونی نیست. البته نمیتوان ادعا کرد که این اخبار کامل است. اما باتوجه به همین گمانهزنیها، متاسفانه هیات وزیران، آنطور نیست که مورد انتظار حامیان و رأیدهندگان به آقای روحانی بود. به ویژه در تیم اقتصادی دولت، اطلاعات خوبی به گوش نمیرسد. اگر تیم اقتصادی دولت را به دو قسمت تقسیم کنیم، یکی ستاد دولت است که شامل وزارت اقتصاد، سازمان برنامهوبودجه و بانک مرکزی است.
دیگری نیز بازوی اجرایی دولت مانند وزارتخانههای نیرو، مسکن، صنعت و معدن، نفت و... است. مصادیقی که در مورد آن گمانهزنی شده، کابینهای را تشکیل نمیدهد که مورد انتظار بوده است. مطالبات مردم و وعدههای آقای روحانی باید در کابینه دولت دوازدهم رعایت شود.
بحثهایی مانند جوانگرایی، تخصص، تعهد و... شعارهایی است که هر رئیسجمهوری در چینش همکاران خود بیان میکند اما آنچه ما در برخی وزرای دولت یازدهم نمیبینیم جسارت تصمیمگیری و چابکی است. برخی از آن اشخاص نیز گفته میشود که در دولت دوازدهم ابقا شدهاند. وضعیت اقتصادی کشور نیازمند ریسکپذیری، سرعت عمل و جسارت است.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر