۵۷۴۳۵۷
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

دوازدهمین مراسم تنفیذ و همگرایی ملی

دوازدهم مرداد ۱۳۹۶ مراسم تنفیذ حکم رییس جمهوری از طرف مقام معظم رهبری با حضور سران نظام برگزار می‌شود و دولت دوازدهم در ۱۴ مرداد پس ادای سوگند در مجلس شورای اسلامی، فعالیت رسمی خود را برای خدمت رسانی به مردم و نظام آغاز می کند تا در پرتو همگرایی ملی، فصلی نوین از خردورزی و تدبیر در اداره اجرایی کشور به منصه ظهور برسد.

خبرگزاری ایرنا: دوازدهم مرداد ۱۳۹۶ مراسم تنفیذ حکم رییس جمهوری از طرف مقام معظم رهبری با حضور سران نظام برگزار می‌شود و دولت دوازدهم در ۱۴ مرداد پس ادای سوگند در مجلس شورای اسلامی، فعالیت رسمی خود را برای خدمت رسانی به مردم و نظام آغاز می کند تا در پرتو همگرایی ملی، فصلی نوین از خردورزی و تدبیر در اداره اجرایی کشور به منصه ظهور برسد.

مراسم تنفیذ حسن روحانی رییس جمهوری منتخب دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری قرار است در 12 مرداد 1396 خورشیدی برگزار شود. پس از مراسم تنفیذ حکم ریاست ‌جمهوری از طرف مقام معظم رهبری، رییس‌جمهوری باید به مجلس برود تا در آنجا سوگند یاد کند.
اصل‏ ١٢١ قانون اساسی می‌گوید: «رییس جمهور در مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ در جلسه‌ای که‏ با حضور رییس‏ قوه‏ قضاییه‏ و اعضای‏ شورای‏ نگهبان‏ تشکیل‏ می‌شود، به‏ ترتیب‏ زیر سوگند یاد می‌کند و سوگندنامه‏ را امضا می‌کند».

«بسم ‏‌الله‏ الرحمن‏ الرحیم‏؛ من‏ به‏ عنوان‏ رییس‏‌ جمهور در پیشگاه‏ قرآن‏ کریم‏ و در برابر ملت‏ ایران‏ به‏ خداوند قادر متعال‏ سوگند یاد می‌کنم‏ که‏ پاسدار مذهب‏ رسمی‏ و نظام‏ جمهوری‏ اسلامی‏ و قانون‏ اساسی‏ کشور باشم‏ و همه‏ استعداد و صلاحیت‏ خویش‏ را در راه‏ ایفای‏ مسئولیت‌ هایی‏ که‏ بر عهده‏ گرفته‌ام به‏ کار گیرم‏ و خود را وقف‏ خدمت‏ به‏ مردم‏ و اعتلای‏ کشور، ترویج‏ دین‏ و اخلاق‏، پشتیبانی‏ از حق‏ و گسترش‏ عدالت‏ سازم‏ و از هرگونه‏ خودکامگی‏ بپرهیزم‏ و از آزادی‏ و حرمت‏ اشخاص‏ و حقوقی‏ که‏ قانون‏ اساسی‏ برای‏ ملت‏ شناخته‏ است‏ حمایت‏ کنم‏.
در حراست‏ از مرزها و استقلال‏ سیاسی‏ و اقتصادی‏ و فرهنگی‏ کشور از هیچ‏ اقدامی‏ دریغ نورزم‏ و با استعانت‏ از خداوند و پیروی‏ از پیامبر اسلام‏ و ائمه‏ اطهار (ع)‏ قدرتی‏ را که‏ ملت‏ به‏ عنوان‏ امانتی‏ مقدس‏ به‏ من‏ سپرده‏ است،‏ همچون‏ امینی‏ پارسا و فداکار نگاهدار باشم‏ و آن‏ را به‏ منتخب‏ ملت‏ پس‏ از خود بسپارم‏». مرسوم است که رییس قوه قضاییه هم به هنگام سوگند رییس‌جمهوری، در کنار او بایستد.

تاکنون هفت تن در ١١ دوره ریاست ‌جمهوری به عنوان رییس‌ جمهوری از تریبون مجلس سوگند یاد کرده اند: «ابوالحسن بنی‌صدر»، «محمدعلی رجایی»، آیت‌الله «سیدعلی خامنه‌ای»، آیت ‌الله «هاشمی ‌رفسنجانی»، حجت ‌الاسلام «سیدمحمد خاتمی»، «محمود احمدی ‌نژاد» و حجت‌الاسلام «حسن روحانی».

۱۱ دوره مراسم تنفیذ و تحلیف که در سال های گذشته انجام شده

نخستین دوره ریاست جمهوری پس از انقلاب اسلامی؛ ابوالحسن بنی صدر(ناتمام)
ابوالحسن بنی‌صدر بهمن ١٣٥٨ خورشیدی توانست از مجموع ٢٠ میلیون رأی، ٦٨ درصد آرا را کسب کند و در این انتخابات پیروز شود تا نخستین رییس‌جمهوری ایران نام بگیرد. ١٠ روز بعد، یعنی ١٥ بهمن ١٣٥٨ خورشیدی مراسم تنفیذ حکم بنی‌صدر در شرایطی که امام خمینی(ره) در بیمارستان قلب تهران بستری بودند، در همان جا انجام شد. پس از تنفیذ رییس‌ جمهوری در ٣١ تیر ١٣٥٩، به مجلس رفت و سوگند یاد کرد. به همین جهت دوره اول ریاست ‌جمهوری را می‌توان رکورددار فاصله بین انتخابات و تحلیف دانست. دوره ای که با خلع بنی صدر از ریاست جمهوری نا تمام ماند.
دومین دوره ریاست جمهوری؛ محمد علی رجایی(ناتمام)
اتفاق های پیش آمده در خرداد ١٣٦٠ خورشیدی که به طرح عدم کفایت سیاسی و عزل بنی‌صدر منجر شد، سبب شد تا دوره رییس جمهوری وی نیمه تمام بماند و به فاصله حدود یک ماه از برکناری، او انتخابات دور دوم برگزار شد. دوم مرداد ١٣٦٠ خورشیدی «محمدعلی رجایی» با ١٤ میلیون رأی دومین رییس ‌جمهوری ایران شد.
11مرداد، همزمان با عیدسعید فطرامام خمینی(ره ) در حسینیه جماران حکم ریاست جمهوری رجایی را تنفیذ کردند و مراسم تحلیف رجایی روز بعد در12 مرداد1360 خورشیدی برگزار شد و رییس‌جمهور منتخب در این مراسم تنها به ادای سوگند اکتفا کرد. که در این دوره ریاست جمهوری با فراز و نشیب های بسیار و شهادت رجایی پایان یافت.

سومین دوره ریاست جمهوری؛ آیت الله سیدعلی خامنه ای

کمتر از یک ماه پس از انتخاب محمدعلی رجایی، با انفجار دفتر نخست ‌وزیری از طرف منافقان و شهادت او و باهنر، برای بار سوم در کمتر از دو سال نیاز به رأی‌ گیری شد. ۱۰ مهر ١٣٦٠ خورشیدی آیت ‌الله خامنه ‌ای با رأی اکثریت به عنوان رییس ‌جمهوری سوم انتخاب شدند. مراسم تنفیذ و تحلیف نزد امام خمینی(ره) انجام شد.

چهارمین دوره ریاست جمهوری؛ آیت الله سیدعلی خامنه ای
دوره چهارم دوره انتخابات ریاست جمهوری که در مرداد ۱۳۶۴ خورشیدی برگزار شد، آیت‌الله خامنه‌ای برای دومین بار به عنوان رییس‌جمهوری انتخاب شدند. مراسم تنفیذ شهریور و ١٨ مهر هم مراسم تحلیف برگزار شد. ایشان در مراسم تحلیف پس از ادای سوگند، گفتند: «قانون اساسی ابزارهای لازم برای عمل به این سوگند را مشخص کرده است.
در صورتی که رییس‌ جمهور این ابزارها را در اختیار داشته باشد خواهد توانست به این سوگند عمل کند وگرنه این سوگند، حکم فقهی ‌اش برای فقها روشن است».

پنجمین دوره ریاست جمهوری؛ آیت الله هاشمی رفسنجانی

دوره پنجم ریاست ‌جمهوری فضای متفاوتی داشت. نخستین انتخابات بدون حضور امام خمینی(ره) بود؛ آیت ‌الله خامنه‌ای که تا پیش از درگذشت امام(ره) رییس‌جمهوری بود، پس از درگذشت امام (ره) با رأی مجلس خبرگان برای رهبری انتخاب شدند. در فاصله ارتحال امام خمینی(ره) و انتخابات پنجمین دوره ریاست ‌جمهوری،تمامی امور مربوط به رییس ‌جمهوری را آیت ‌الله خامنه‌ای انجام می‌دادند.

مرداد ١٣٦٨ خورشیدی، دو ماه پس از درگذشت امام(ره)، پنجمین دوره انتخابات ریاست ‌جمهوری برگزار شد و آیت ‌الله هاشمی‌رفسنجانی به ریاست‌ جمهوری انتخاب شد. مراسم تنفیذ حکم آیت ‌الله هاشمی ‌رفسنجانی در حالی برگزار شد که «سیداحمد خمینی» حکم تنفیذ او را قرائت و مقام معظم رهبری هم آن را تنفیذ کردند.

ششمین دوره ریاست جمهوری؛ آیت الله هاشمی رفسنجانی

٢١ خرداد ١٣٧٢ خورشیدی دوره ششم انتخابات ریاست ‌جمهوری برگزار شد و اکبر هاشمی‌ رفسنجانی باز هم در پاستور ماند. ١٢ مرداد مراسم تنفیذ او برگزار شد و ١٣ مرداد راهی مجلس به ریاست «ناطق‌نوری» شد تا سوگند یاد کند. دوران پس از جنگ و اقدام های رییس‌جمهوری در آن زمان، دولت پنجم و ششم را به دولت سازندگی مشهور کرد.

هفتمین دوره ریاست جمهوری ؛ حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی

با رسیدن به سال ۱۳۶۷ خورشیدی، پایان کار دولت سازندگی نیز از راه رسید و دوم خرداد انتخابات ریاست ‌جمهوری برگزار شد. «سیدمحمد خاتمی» با ۲۰میلیون رای مردم در سوم خرداد ١٣٧٦ خوشیدی رییس‌جمهور منتخب ملت شد. خاتمی ١٢ مرداد ۱۳۷۶خورشیدی برای مراسم تنفیذ راهی حسینیه امام خمینی شد و حکم تنفیذ او از طرف مقام معظم رهبری امضا و به او اهدا شد و مراسم تحلیف

هشتمین دوره ریاست جمهوری؛ حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی

چهار سال بعد؛ یعنی خرداد ۱۳۸۰ خورشیدی ریاست‌ جمهوری سیدمحمد خاتمی برای بار دوم تکرار شد. ١١ مرداد مراسم تنفیذ خاتمی از طرف مقام معظم رهبری انجام شد و ١٧ مرداد هم او برای مراسم تحلیف به مجلس شورای اسلامی رفت. دولت ‌های هفتم و هشتم به دلیل گفتمانی که خاتمی با خود وارد عرصه سیاست ایران کرد، به دولت ‌های اصلاحات معروف است.

نهمین دوره ریاست جمهوری؛ محمود احمدی نژاد

دوره نهم ریاست ‌جمهوری با سایر دوران انتخابات متفاوت بود؛ برای نخستین‌ بار روشن ‌شدن نتیجه انتخابات به مرحله دوم کشیده است. سوم تیر ١٣٨٤ خورشیدی، «محمود احمدی ‌نژاد» در دوره دوم انتخابات با آیت ‌الله «هاشمی ‌رفسنجانی» به رقابت پرداخت و هاشمی ‌رفسنجانی نفر دوم این انتخابات شد. مراسم تنفیذ «احمدی ‌نژاد» ١٢ مرداد برگزار شد و ١٥ مرداد به مجلس رفت تا سوگند یاد کند.

دهمین دوره ریاست جمهوری؛ محمود احمدی نژاد

انتخابات دهمین دوره ریاست ‌جمهوری ٢٢ خرداد ١٣٨٨ برگزار و محمود احمدی نژاد برای بار دوم سکان ریاست جمهوری را بر عهده گرفت. ١٢ مرداد «محمود احمدی ‌نژاد» برای مراسم تنفیذ حکم ریاست‌ جمهوری از طرف مقام معظم رهبری، راهی حسینیه امام خمینی شد. او ١٤ مرداد به بهارستان رفت و در مجلس هشتم به ریاست «علی لاریجانی» سوگند یاد کرد.

یازدهمین دوره ریاست جمهوری؛ حجت الاسلام حسن روحانی

با پایان کار احمدی ‌نژاد، یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در ٢٤ خرداد ١٣٩٢ خورشیدی برگزار شد و حسن روحانی توانست اکثریت آرای مردم را کسب کند و راهی پاستور شود. حکم ریاست ‌جمهوری روحانی ١٢ مرداد از طرف مقام معظم رهبری تنفیذ شد و فردای آن روز به بهارستان رفت و در مجلس نهم به ریاست علی لاریجانی، سوگند یاد کرد.

دوازدهمین دوره ریاست جمهوری؛ حجت الاسلام حسن روحانی
حسن روحانی، رییس جمهوری منتخب در ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ خورشیدی نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران شد و در ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ خورشیدی صلاحیت وی رسما از طرف شواری نگهبان احراز و در انتخابات ۲۹ اردیبهشت با با کسب ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای به عنوان دوازدهمین رییس جمهور ایران انتخاب شد تا برخلاف شعار رقبا، روحانی تک دوره ای نباشد.
او کمتر از چند روز دیگر برای دومین مراسم تنفیذ حکم ریاست ‌جمهوری‌ خود راهی حسینیه امام خمینی می شود و شنبه، ١٤ مرداد به مجلس دهم به ریاست علی لاریجانی می رود و سوگند یاد می کند و این شروع دوباره رییس جمهوری وی محسوب می شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج