دوازدهمین مراسم تنفیذ و همگرایی ملی
دوازدهم مرداد ۱۳۹۶ مراسم تنفیذ حکم رییس جمهوری از طرف مقام معظم رهبری با حضور سران نظام برگزار میشود و دولت دوازدهم در ۱۴ مرداد پس ادای سوگند در مجلس شورای اسلامی، فعالیت رسمی خود را برای خدمت رسانی به مردم و نظام آغاز می کند تا در پرتو همگرایی ملی، فصلی نوین از خردورزی و تدبیر در اداره اجرایی کشور به منصه ظهور برسد.
خبرگزاری ایرنا: دوازدهم مرداد ۱۳۹۶ مراسم تنفیذ حکم رییس جمهوری از طرف مقام معظم رهبری با حضور سران نظام برگزار میشود و دولت دوازدهم در ۱۴ مرداد پس ادای سوگند در مجلس شورای اسلامی، فعالیت رسمی خود را برای خدمت رسانی به مردم و نظام آغاز می کند تا در پرتو همگرایی ملی، فصلی نوین از خردورزی و تدبیر در اداره اجرایی کشور به منصه ظهور برسد.
تاکنون هفت تن در ١١ دوره ریاست جمهوری به عنوان رییس جمهوری از تریبون مجلس سوگند یاد کرده اند: «ابوالحسن بنیصدر»، «محمدعلی رجایی»، آیتالله «سیدعلی خامنهای»، آیت الله «هاشمی رفسنجانی»، حجت الاسلام «سیدمحمد خاتمی»، «محمود احمدی نژاد» و حجتالاسلام «حسن روحانی».
۱۱ دوره مراسم تنفیذ و تحلیف که در سال های گذشته انجام شده
کمتر از یک ماه پس از انتخاب محمدعلی رجایی، با انفجار دفتر نخست وزیری از طرف منافقان و شهادت او و باهنر، برای بار سوم در کمتر از دو سال نیاز به رأی گیری شد. ۱۰ مهر ١٣٦٠ خورشیدی آیت الله خامنه ای با رأی اکثریت به عنوان رییس جمهوری سوم انتخاب شدند. مراسم تنفیذ و تحلیف نزد امام خمینی(ره) انجام شد.
دوره پنجم ریاست جمهوری فضای متفاوتی داشت. نخستین انتخابات بدون حضور امام خمینی(ره) بود؛ آیت الله خامنهای که تا پیش از درگذشت امام(ره) رییسجمهوری بود، پس از درگذشت امام (ره) با رأی مجلس خبرگان برای رهبری انتخاب شدند. در فاصله ارتحال امام خمینی(ره) و انتخابات پنجمین دوره ریاست جمهوری،تمامی امور مربوط به رییس جمهوری را آیت الله خامنهای انجام میدادند.
مرداد ١٣٦٨ خورشیدی، دو ماه پس از درگذشت امام(ره)، پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و آیت الله هاشمیرفسنجانی به ریاست جمهوری انتخاب شد. مراسم تنفیذ حکم آیت الله هاشمی رفسنجانی در حالی برگزار شد که «سیداحمد خمینی» حکم تنفیذ او را قرائت و مقام معظم رهبری هم آن را تنفیذ کردند.
٢١ خرداد ١٣٧٢ خورشیدی دوره ششم انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و اکبر هاشمی رفسنجانی باز هم در پاستور ماند. ١٢ مرداد مراسم تنفیذ او برگزار شد و ١٣ مرداد راهی مجلس به ریاست «ناطقنوری» شد تا سوگند یاد کند. دوران پس از جنگ و اقدام های رییسجمهوری در آن زمان، دولت پنجم و ششم را به دولت سازندگی مشهور کرد.
با رسیدن به سال ۱۳۶۷ خورشیدی، پایان کار دولت سازندگی نیز از راه رسید و دوم خرداد انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. «سیدمحمد خاتمی» با ۲۰میلیون رای مردم در سوم خرداد ١٣٧٦ خوشیدی رییسجمهور منتخب ملت شد. خاتمی ١٢ مرداد ۱۳۷۶خورشیدی برای مراسم تنفیذ راهی حسینیه امام خمینی شد و حکم تنفیذ او از طرف مقام معظم رهبری امضا و به او اهدا شد و مراسم تحلیف
چهار سال بعد؛ یعنی خرداد ۱۳۸۰ خورشیدی ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی برای بار دوم تکرار شد. ١١ مرداد مراسم تنفیذ خاتمی از طرف مقام معظم رهبری انجام شد و ١٧ مرداد هم او برای مراسم تحلیف به مجلس شورای اسلامی رفت. دولت های هفتم و هشتم به دلیل گفتمانی که خاتمی با خود وارد عرصه سیاست ایران کرد، به دولت های اصلاحات معروف است.
دوره نهم ریاست جمهوری با سایر دوران انتخابات متفاوت بود؛ برای نخستین بار روشن شدن نتیجه انتخابات به مرحله دوم کشیده است. سوم تیر ١٣٨٤ خورشیدی، «محمود احمدی نژاد» در دوره دوم انتخابات با آیت الله «هاشمی رفسنجانی» به رقابت پرداخت و هاشمی رفسنجانی نفر دوم این انتخابات شد. مراسم تنفیذ «احمدی نژاد» ١٢ مرداد برگزار شد و ١٥ مرداد به مجلس رفت تا سوگند یاد کند.
انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ٢٢ خرداد ١٣٨٨ برگزار و محمود احمدی نژاد برای بار دوم سکان ریاست جمهوری را بر عهده گرفت. ١٢ مرداد «محمود احمدی نژاد» برای مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری از طرف مقام معظم رهبری، راهی حسینیه امام خمینی شد. او ١٤ مرداد به بهارستان رفت و در مجلس هشتم به ریاست «علی لاریجانی» سوگند یاد کرد.
با پایان کار احمدی نژاد، یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ٢٤ خرداد ١٣٩٢ خورشیدی برگزار شد و حسن روحانی توانست اکثریت آرای مردم را کسب کند و راهی پاستور شود. حکم ریاست جمهوری روحانی ١٢ مرداد از طرف مقام معظم رهبری تنفیذ شد و فردای آن روز به بهارستان رفت و در مجلس نهم به ریاست علی لاریجانی، سوگند یاد کرد.
ارسال نظر